Пази боже някой да стъпче преференцията!

Попова: Тя трябва да се доразвива
Обновена: 31 май 2014 14:31 | 31 май 2014 14:23,
21
Пази боже някой да стъпче преференцията!
Снимка: БТА

Преференциалният вот трябва да се доразвива, защото хората показаха, че искат да използват тази формула и пази боже някой да реши "да го стъпче или премаже".

Това каза пред журналисти в Карлово вицепрезидентът Маргарита Попова, запитана дали след последните избори трябва да има нови промени в избирателния закон, предаде БТА.

Тя подчерта, че това е работа на законодателния орган и на правителството, на гражданския сектор. Всеки път, когато направим някакъв законопроект или е влязъл в сила закон, не чакаме да заработи и да се създадат традиции на прилагането му, а бързаме да кажем, че искаме да направим нещо още по-добро и по-прозрачно, коментира Попова.

Попова призна, че може да се случат и грешки, че може да има и провокации, както и много други неща, но по думите й това ще случва, "докато улегне нашата демокрация".

Демокрацията я правим всеки ден, като прилагаме законите, като ги уважаваме и като стават традиция. И не може да искаме демократично мислене и демократични традиции от вчера за днес, защото нямаме традиция, а демокрацията ни е млада, коментира вицепрезидентът Попова.

Тя добави, че преди нещо да е проработило, не трябва да бързаме да го променяме. Колкото до това да има ли референдум относно изборното законодателство Попова каза, че това се решава от парламента, но призова въпросите да се подбират внимателно, за да не се подвеждат хората.

Референдумът е нещо много капризно, една много детайлна и изискана част от демократичните традиции и затова много внимателно трябва да се подхожда към него, добави тя.

Според нея, ако започне да се пита "за каквото ни хрумне, можем да влезем в много опасни капани".

Маргарита Попова беше в Карлово по случай Празника на розата в града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
В тази територия преди 9 години
демокрацията н евирее. Предвижда изцяло заличаване на преференциите за следващите избори. Всички партийни ку.ви без изключение следва да бъдат проверени от водача, а не от раята.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преференциалният вот е екстра! Натрапваха ни Кунева, отсвирихме я. Удобен играч на международната мафия, но не и за българският народ. Точно това е реална демокрация. Иначе ни превърнахте в "кучето на Павлов". Да гласуваме за някакви цветове и после да си е.ем мамата до следващите избори.
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА НА ПОПОВА И НОВИ ПРЕДСРОЧНИ ПРЕЗИДЕНТСКИ И ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ИЗБОРИ!
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преференциалния вот увеличи значително недействителните бюлетини. Няма гаранция че и грамотни хора няма да сбъркат сложните бюлетини и така сбъркания сложен вот се обезсмисля.В бъдеще иначе може да се стигне до нежелан избор, бунтове и безкрайни съдебни каши.Ремонтирайте префенциялния вот или го отменете, защото в тази форма води до объркване и каша. Не е ясно и каква е ползата от преференциалния вот след като ГЕРБ събират 31 % като партия, но никой кандидат на ГЕРБ не е е събрал повече от 3 %
14
1
 
11
 
! Отговори
браво преди 9 години
Тоз пич 15:15 кефи...говедата ,които го пратиха там са ***, но пък и те понякога могат да сътворят нещо полезно...като например с простотиятат си да изхвърлят Достена :)
13
3
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Препоръчвам с цел доразвиване освен кръгчета и квадратчета да се въведат шестоъгълници и десетоъгълници в зависимост от партията ,така електората на партията ще трябва да научи само една фигура , а не Манолова да тормози хората с знания по геометрия
12
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 9 години
грозни хора и без вкус облечени се излагат около кралица на красотата ЗАЩО БЕ ХОРА ??? та се питам аз ИМА ли и то нещо общо с криворазбраната Демокрация ......МАЙ ДААААА.......
11
6
 
0
 
! Отговори
опааа.... преди 9 години
Алооо,г-жата с претенциите,какви изказвания вкара,я се дръж малко
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манолова и серж имат много да си връщат на преференциите. Не знамсега какво ще измислят за да се спасят на следващи избори.
9
4
 
8
 
! Отговори
Datata преди 9 години
С тази преференция ясно се очерта купения вот за БСП - даваме 20 лева ако зачертаеш 15...после 15 се оказва от двете страни и хоппп момчето с 15 номер европейски предтсавител... или мислите че материала е лош?Аз мисля, че това е напазарувано... 34 124 хиляди... от 424 037 всичко :) Може да махнем тези 124...това е родата на момчето :)))А... ?
8
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ти *** ли си или не я слушаш, че говори като комунистка, защото рублите й харесват. За това е постоянно на друга позиция от Президента, който комунистите искат да свалят, но за нея една лоша дума не са казали, защото е техен човек.
7
1
 
7
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Кои хора какво са показали бре?!Извадете контролирания вот и пенсиите гласуващи по навик и вижте колко човека изобщо ви обърнаха внимание.
6
6
 
11
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Каква комунстка бе, тая не беше ли от ГЕРБ ?Те там до един са антикомунисти - едни от Симеоново, друг от Първо главно.
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога не се е изказвала по-адекватно от Президента, но по-комунистически винаги!
4
12
 
11
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Една голяма част от българите сигурно дори не са знаели имената на предишните вицепрезиденти, защото те много рядко се показваха и вземаха отношение по важни за държавата въпроси. Маргарита Попова ако искаше също можеше да остане в сянка и да си изкара едни спокойни 5 години на тази служба, но тя избра да бъде активна и в едни трудни за държавността времена да изказва позицията си, често пъти по-адекватно от президента.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъв е тоя смешен нерез на снимката бе ?
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОМУНИСТИЧЕСКИ КАКВИ ! СТИГА СИ ПИТАЛ ! ЯСНО Е КАТО ДЕН !
1
10
 
18
 
! Отговори
БГ преди 9 години
А ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА НЕКА ДА ОТГОВОРИ ТЯ КАКВИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА?-МАСОНСКИ,КОРПОРАТИВНИ,КОМУНИСТИЧЕСКИ КАКВИ? ЗАЩО НЕ ЗАСТАНЕ С ПОЗИЦИЯ ДА ПОДКРЕПИ ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА,КАТО Е ИЗБРАНА ОТ НЕГОВАТА ЛИСТА? ЗАЩО НЕ ВЗИМА ПОЗИЦИЯ КЪМ НАПАДКИТЕ И ЗАВИСИМИЯ ОТ КОМУНИСТИТЕ БГ.СЪД?