ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"

Имало разминаване в работата на контролните и управленските системи
Обновена: 3 юни 2014 20:03 | 3 юни 2014 19:20, Анисия Иванова
212
ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"
Снимка: Reuters

Европейската комисия е спряла средствата за България по програмата "Регионално развитие". Това потвърди за БТА Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Тя поясни, че повече подробности ще бъдат съобщени в края на седмицата. По нейните думи след одит на ЕК са открити доказателства за значителни несъответствия в работата на контролните и управленските системи по програмата. В контакт сме с българските власти, които трябва да приложат необходимите подобрения по тази програма, добави Уилър.

Замразените средствата ще бъдат възобновени веднага щом ЕК установи по данни, предоставени от българските власти, че необходимите мерки са били предприети, заяви говорителят.

До края на месеца се очаква решението на ЕК за средствата по програма "Околна среда", замразени по-рано тази година.

Решението за финансирането на екологичната програма се бави заради предприета допълнителна проверка у нас на експерти на комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
5
 
18
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Няма нищо по нормално от тава когато управляват *** да ни спират еврофондовете. Просто в Европа шумкарски тарикътлъци и номера не минават. Кога обаче ще го проумеем ние и да спрем да гласуваме за ***.
135
6
 
5
 
! Отговори
st преди 9 години
Българин=***.
134
2
 
9
 
! Отговори
До Венелин преди 9 години
Ей ***, кметовете НЯМА КАК ДА СА ГО НАПРАВИЛИ, ЗАЩОТО МИНИСТЕРСТВОТО АДМИНИСТРИРА СРЕДСТВАТА ПО ПРОГРАМИТЕ, демек общините ги получават само ако покрият критериите на министерството, които те са написали. А МИНИСТЕРСТВОТО РАЗПРЕДЕЛЯ И ПИШЕ ПРАВИЛАТА ***. Майка ви стара и глупаците, не стига, че пъкел незнаете какво става ами и акъл давате.... д****ба и простите хора.
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чърчил е казал и друго: Господа днес ни обяви война, държава в която хората като се изкъпят се поздравяват с "честита баня".То какво да кажеш повече - и по важното с какво да ги убедиш тия европейци, че си равен на тях? След като 25 години избираме тия комунисти, за да ни съсипват; След като 25 години продаваме България и роднините си за 20 лева и порция кебапчета.... Не народ а ***... И седят същите тия комунисти и ти обясняват... как социалната политика била добре за теб... Да а кредита?
132
13
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Кметовете на герб направиха тези простотии, пък сега някой друг им е виновен. Но и това правителство не си върши работата. Поне половината гербисти до сега трябваше да са в затвора, а то един Цецко осъден на първа инстанция и един заместник кмет спипан с подкуп - нищо работа.
131
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
европа не ни ще шопската салата.те си имат брюкселско зеле.пари при пари отиват
130
0
 
15
 
! Отговори
КК преди 9 години
Платени писачи, как спите нощем, след като си продадохте родината за жълти стотинки? Гнус ме е от вас.
129
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НИЩо не работи в тая държава вече - дори не се следят ваксините на животните в момента - от миналата година не са взимани проби. Нали бюджета им бил прекрасен и добре изчислен, ама сега щели да го променят с нови кредити. Злоупотреби по всякакви проекти и програми ... И европа спира парите - по-големи доказателства за некадърноста и крадливостта на скапаните комунисти има ли?Ех българино, толквоа си глупав, че само за 4 години забрави що за *** са комунистите...
128
3
 
8
 
! Отговори
до 143 преди 9 години
Европейската комисия (ЕК) временно прекъсва плащанията по ОП "Регионално развитие" в частта й свързана с градското развитие и развитието на туризма. До приключването на проверките временно се замразяват плащанията на 90 млн. евро. Прекъсването се дължи поради огромните нарушения предимно в община Бургас.
127
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поздрав за тъпия материал. Чърчил ви го каза преди 70 години: "Като сте толкова умни защо сте толкова бедни??!!"
126
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе *** прости червени, каквото и да пишете ЩОМ СПИРАТ ВСИЧКИ ПРОГРАМИ ОТНОВО !!!! Тия *** червени и ДПС пак доказаха, че до каквото се докопат го крадат и го рушат. Може ли за броени месеци да съсипеш доверието и труда на всички преди тебе ...Тия го направиха ОТНОВО БЕ. ОТНОВО някой ДРУГ им е виновен, отново когато те са на власт имало двойнствен стандарт от ЕС. Бойко може да е всякакъв ама поне парите от европа успяваше да усвоява и да влага в магистрали и Зали и земеделие... Скапаняци
125
0
 
3
 
! Отговори
55 преди 9 години
И този Представител на ЕК е награден с мин.пост в момента !
124
4
 
10
 
! Отговори
 Иво Калпазанов преди 9 години
Честито!!!При предното им управление БСП ДПСНДСВ загубиха 200 000 000 ,сега да видим колко?
123
1
 
5
 
! Отговори
до 134 преди 9 години
"А сигурен ли сте че никой няма да посегне на сънародника си заради политически/икономичесики интереси??"Да, сигурен съм, познавам хора от всички спектри на политическите убеждения, може всеки да си подкрепя позицията на дадена държава или съюз, но на първо място стои България. Ние не сме толкова прости колкото украинците.
122
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора прочетете цялата статия и всеки който плюва за това сегашното правителство дефакто плюва точно ГЕРБ, защото нарушенията за периода от 2009 до 2013 г. Аз съм от ГЕРБ но да гледаме малко по-реално на нещата.
121
3
 
2
 
! Отговори
Дали преди 9 години
Дали наистина ни спират парите или просто така само ни осведомяват. А ние пък започваме да си мислим, че парите идват, но преди да постъпят по предназначение постъпват някъде другаде.
120
6
 
8
 
! Отговори
Венетa Вaрнa преди 9 години
Смятaйте колко им е aкълa нa Борисов и Цветaнов щом сa доволни от всеки спрян фонд! Ненормaлници , кой глaсувa тези бе , ужaс!
119
1
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Парите ги спират заради 240 крадливи *** в парламента кой ще имат до края на живота си даже няма да ги похарчат а вие тука се правете на умни и си мерете простие акъли колко знаете...
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както ми се види , Южния поток , ще се окаже заложник за Украйна!НЕ ИЗТЕГЛИ ЛИ ВОЙСКИТЕ СИ ОТ УКРАЙНА И НЕ СИ ЛИ ПРИБЕРЕ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ТАМ , *** ИМА ДА СИ МЕЧТАЕ ЗА ЮЖНИ ПОТОЧЕТА...ХА,ХА,ХАААААААААААА...НАТАМ ОТИВА РАБОТАТА....!!!
117
0
 
1
 
! Отговори
До 130 преди 9 години
А сигурен ли сте че никой няма да посегне на сънародника си заради политически/икономичесики интереси?? Просто след Украйна.. не съм много сигурен. Там се случва нещо такова и .. честноо не е много лицеприятно