ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"

Имало разминаване в работата на контролните и управленските системи
Обновена: 3 юни 2014 20:03 | 3 юни 2014 19:20, Анисия Иванова
212
ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"
Снимка: Reuters

Европейската комисия е спряла средствата за България по програмата "Регионално развитие". Това потвърди за БТА Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Тя поясни, че повече подробности ще бъдат съобщени в края на седмицата. По нейните думи след одит на ЕК са открити доказателства за значителни несъответствия в работата на контролните и управленските системи по програмата. В контакт сме с българските власти, които трябва да приложат необходимите подобрения по тази програма, добави Уилър.

Замразените средствата ще бъдат възобновени веднага щом ЕК установи по данни, предоставени от българските власти, че необходимите мерки са били предприети, заяви говорителят.

До края на месеца се очаква решението на ЕК за средствата по програма "Околна среда", замразени по-рано тази година.

Решението за финансирането на екологичната програма се бави заради предприета допълнителна проверка у нас на експерти на комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
4
 
! Отговори
55 преди 9 години
Някой да ми каже кой е представител на Европейската комисия по него време ?? И кой се возеше на въртолета с Бойко ?
115
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
истната е грозна и отвратителна - ес е форма на робство - искат да се губернята, клоаката в която да *** и да повръщат - това сме ние за тях - пънят ни с ислямисти главорези, нпо-та антибългарски продажници реват и бранят терора на озверели малцинствени изверги над българите - ценност на ес и запад през океана ! еиииииии искат ни за роби - това сме ние затия гнусни мародери - роби - до кога ще се гърчим и унижавяаме - до кога ще траем предателите - политическите "титани" мутри, физколтурници, даскали и безработни без един ден трудов стаж! народееееееееее, децата ни с нищо не са заслужили да
114
10
 
9
 
! Отговори
До герберите преди 9 години
Стaвa нa въпрос зa неописуеми крaжби и нaрушения по времето нa Борисов в неговия любим Бургaс!!!Някои мaй не четaт a сaмо дрaскaт според зaглaвието.:)))
113
2
 
7
 
! Отговори
кгж преди 9 години
За умрялите турчета от атака или добро или нищо.Амин.
112
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей тоя цв цв отиде при дол порното и от либерасткия ес започнаха да спират фондове (дето ниe преди това сме си платили с вноски), започнаха да реват да се спре потока - не могат да си седнат на пrеебаните *** че правителството не падна и сега ще рият по запвовед на северноатлантиците да тровят българия до карай - змиите хапят най-лошо като мрът - така и тия псевдо комисари - ще мятата *** по българия и ще искат послушковците от греберстия и от реформастия да яхнат кончето и да кажат ние сме вашите *** онождайте ми когато си поискате -
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дядоАми има министър с ресор Европейски фондове,чий х"й е лапала ,нали трябва да контролира ?
110
3
 
6
 
! Отговори
до 126 преди 9 години
Може да съм на страната на руснаците, но никой никого няма да убива, не се подвеждай по заплахите по форумите, може да сме разделени между ЕС и Русия, но никой няма да посегне на на сънародника си, заради подобни различия.
109
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нарушения от 2009- до 2013- "социалистичвско де- жаву", гербарски промити мозъци !!!
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тях се визират конкретни нарушения на обществени поръчки, проведени от местната власт в Бургас. Нарушения са констатирани и в Асеновград, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Предстои повторна проверка на обществените поръчки, свързани с градското развитие и развитието на туризма.До приключването на проверките временно се замразяват плащанията на 90 млн. евро. От одитните доклади става ясно, че най-много нарушения са открити в община Бургас на кмета Димитър Николов."
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, хора!!! спрете се!!! Просто се вижте, ще се избииете в спор за тема която засяга други страни. Едните харесвали Европа другите повече пък харесвали Русия. А кой от вас харесва България!!!. Е точно това е проблема, всички тук са готови да убият сънародника си заради някаква чужда страна. Ето точно заради това ще сме слаби и ще служим на чужди интереси. Просто невероятно... Българи мразят и обиждат Българи заради Русия или Европа!!! Замислете се моля ви.
106
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Димитър Милев Top CommenterАлоуууу близаджиии периода е 2009-2013г и става въпрос за община Бургас и гейберасткия мазен крадец кмет Димитър Николов!!-"Европейската комисия (ЕК) временно прекъсва плащанията по ОП "Регионално развитие" в частта й свързана с градското развитие и развитието на туризма - 90 млн. евро. Прекъсването се дължи поради огромните нарушения предимно в община Бургас.Причината за тази мярка са резултатите от одитни доклади, извършени в периода 2009 2013 година.
105
4
 
4
 
! Отговори
дежа-вю преди 9 години
наказателни процедури, спиране на евро фондове, поголовна корупция, нови милиарди заеми всеки месец, масова мизерия и разрушение,....социалистическо дежа-вю!
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да за съжаление нарушенията са предимно за проекти в Област Бургас, гордостта на ББ и ГЕРБ. Хора не бъдете късогледи, лесно е да плюваме наред и навред но нека да е обективно и да го правим справедливо. Много кръгове сега остават засегнати и за пример ще дам:ЕРП-таАмериканските централи който от този месец вместо да продават 1МВ/Ч за 196 лв на НЕК ще продават за 97 лв. Поради тези интереси има много желаещи това правителство да си иде.Нека си иде добре но ние какво ще спечелим?Лека вечер!
103
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейската комисия (ЕК) временно прекъсва плащанията по ОП "Регионално развитие" в частта й свързана с градското развитие и развитието на туризма. До приключването на проверките временно се замразяват плащанията на 90 млн. евро. Прекъсването се дължи поради огромните нарушения предимно в община Бургас.
102
2
 
5
 
! Отговори
Добрев преди 9 години
И aз дa се включa :-) , моето мнение е че този Европейски съюз ни цaкa , според мен умишлено беше съсипaнa икономикaтa и се продължaвa умишлено със всякaкви сaнкции!Целтa(пaк според мен ) е фaлит нa Бългaрия след което ръкaтa нa Обaмa ще я нaреже нa пaрчетa и рaзпредели между ЕС и тях.Не зaбрaвяйте че имaме много природни богaтствa и стрaтегическо място нa Бaлкaните!
101
0
 
5
 
! Отговори
55 преди 9 години
До дядоНа кривата ракета космоса и пречи...Бойко пасти да яде с оправданията с предишните...
100
4
 
2
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Докато има аборигени все още като повечето тук който не разбират умисъла и правилата на ЕС все същите *** ще сме си. Как да му обясниш на един човек къде цел живот е сред кози и овце какво е това ЕС? Не ме разбирай погрешно, няма лошо да се нито овчар нито козар, но просто не налагай простоватото си мнение и не изпъквай с пошли предложения....ЕС е вдно от малките хубави неща случили се на Б-я от години насам, но това би го разбрал човек с мозък!
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EK нямат пари за помощи за армията на Кличко в Украйна и трябва да резнат парите за България.
98
3
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА преди 9 години
ХАХА,ХА,ХАААААААА.......ТА КАКВО ВИКА МУЛЬОТО СТОЙНЕВ ...???!!!ЕВРОПА НЕМА ДА СПИРА ПАРИТЕ ЛИ....ХА,ХА,ХАААААААА...??!!!ЕГАТИ ТЪПИТЕ МИНИСТЕРСКИ ПАРЧЕТА ...!ЕГАТИ "МАТряла"....ха,ха,хааааааааааа....ЧЕКАЙТЕ ДСА ВИДИТЕ.... КВИ ЩЕ ГИ *** С ТОКА И ПАРНОТО ТОЯ ПЕЛТЕК..!
97
1
 
2
 
! Отговори
КК преди 9 години
До дядоКъде пише, дядо?