Тотален провал във финансите! ГЕРБ утре внася вота

Опозицията готви мотивите на петия вот на недоверие
Обновена: 4 юни 2014 12:52 | 4 юни 2014 10:07, Веселина Йорданова
299
Тотален провал във финансите! ГЕРБ утре внася вота
Снимка: архив, БТА

Утре ще бъде внесен следващият вот на недоверие към правителството. Сега пишем мотивите, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

От партията вече обявиха, че петият вот на недоверие към кабинета ще бъде за финансовата му политика.

„Подготвили са се да вземат още над 3 млрд. лева дълг, вместо да си оправят събираемостта и да се борят с контрабандата, тръгват по-най-лесния начин да задължават следващите поколения с милиарди. Тотален провал", обвини Борисов.

Още по темата
Той заяви, че ако правителството продължи да стои на власт, „нищо чудно да предложат в един момент да напуснем ЕС“.

Борисов предупреди, че всеки ден кабинетът генерира огромни дългове и непоправими щети с усвояването на еврофондовете.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че историята се повтаря – спират европарите на тройната коалиция, а при ГЕРБ плащанията се възстановяват.

По думите му „сега цели програми падат“, а в същото време ДКЕВР се превръща в „политическа организация“.

Според него правителството прехвърля провала си върху кметовете. Той обвини енергийния регулатор, че повишава цените на парното в четири от големите градове, за да пострадат кметове от ГЕРБ. „София, Русе, Варна, това не е ли умисъл“, попита Борисов.

Бойко Борисов изрази задоволство, че председателят на БСП Сергей Станишев няма да подаде оставка. Това е голяма радост за нас, коментира той.

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че трите партии, поддържащи правителството, са съучастници в катастрофата на държавата. Която от тях първа напусне, това й е голям шанс, смята той.

Борисов заяви, че премиерът Пламен Орешарски е човекът, направил държавата „за смях пред Брюксел“, откъдето всеки ден идват санкции, и научил "всички задни входове в България“.

Той се възмути и от коментари на Явор Куюмджиев от левицата за енергетиката.
„Слушах Куюмджиев да говори за американските централи. Първо ме разсмиваше, сега вече се чудя тези хора нормални ли са“, заяви Борисов.

Той попита какъв отчет ще направят управляващите за една година управление. Приходните агенции не работят, фондовете спират, пенсионна реформа няма, в здравеопазването дефицит над 500 млн., изреди той.

Борисов прогнозира, че след като сме в тежка политическа и парламентарна криза, „накрая ще им свалят и кредитния рейтинг, което ще вдигне лихвите по кредитите“.

Но явно на българите това им харесва, коментира той и съобщи, че чул обезпокоителни неща, че кабинетът „ще подписва за военна ескадрила“ на 8 юни, а дори богатите държави в кризата не купуват самолети.

Според него от левицата са в тежък нокаут, щом „са пуснали Дъбов и Гуцанов да ги защитават“, визирайки вчерашния брифинг на левицата.

Дъбов е толкова добър, че БСП е трета политическа сила в Шумен, аргументира се той за думите си.

Борисов отново защити тезата си, че е работа на управляващите да съберат кворум, след като днес депутатите от ГЕРБ влязоха в зала едва след като парламентът събра такъв.  Щях да управлявам в момента, ако имах кворум, разясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
12
 
8
 
! Отговори
do basi (256) преди 9 години
Май много бързо забрави за световната криза, която навлезе рязко в България по времето на Бойко. Или ти искаш всичко да се оправи с магическа пръчка. Ако е така, гледай си Хари Потър и си гласувай за комунистите. Пенсиите, майчинските и мин.раб. заплата се вдигнаха "главозамайващо". Евала! Само дето другарите взимат огромни заеми, които ние младите впоследствие трябва да връщаме и с малката час от тях хвърлят прах в очите на хората, а другата си я прибират по комсомолски. Сляп ли си или глупав!?
214
8
 
14
 
! Отговори
dassy преди 9 години
Тиквата е изтрещяла- вече никой не вярва на бръщолевенията му.
213
11
 
9
 
! Отговори
dim преди 9 години
много 4ервени *** има вьв този форум бе ако имаше толкова и на изборите щяхте да ги спечелите, да ама не,там не можете да гласувате по 1000 пьти,тук са само едни и сьщи платени хора ///не ми пука от червени минуси
212
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За Боко Рекета финансовият режим е много важен. Асоциира го с рекета.
211
5
 
24
 
! Отговори
basi преди 9 години
Не мога бе хора , не мога да си обясня защо 4 години когато Боко управлява и доходите не мръднаха, а инфлацията се увеличи , когато сметката за ток стана колкото 3 заплати, когато пенсиите , детските и майчинствата не мръднаха, когато безработицата достигна най-високо ниво от 10 години насам , когато една камара фирми се замразиха и парите флезнаха в банките като депозити защото няма реална икономическа среда а само висока междуфирмена задлъжнялост и т.н. Е, ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ГЛАСУВАХТЕ ЗА ТОЗИ ?
210
11
 
6
 
! Отговори
ЕлектроСали ООД преди 9 години
..преяждат с луканка червените гадовете, а за народа пуканки изпукани на увеличен ток..
209
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога повече ПОСТНАТА ПИЦА НА ДЯНКОВ!!!!
208
6
 
4
 
! Отговори
Да си дойде! преди 9 години
На хората вече им липсва Волен. Да се връща от Варадеро веднага че народа умря от скука. Няма екшън, няма интересно. Чукулина Вурст отваря уста отвреме навреме но не е като да се изпъчи и намръщи Волен Ага. Друго си е.
207
2
 
4
 
! Отговори
реостат преди 9 години
целия парламент до стената на разтрел
206
5
 
13
 
! Отговори
111 преди 9 години
Спират парите заради золумите на неговото /на Б.Б./ правителство. Дефицитът е заради плащания, които трябвяше да прави неговото правителство. Що за наглост. Защо си мисли, че пак ще управлява. За каква победа говори, когато е взел 30% от 30% гласували. На какво се надява при едни предсрочни избори. Тогава ще разбере какво е загуба и как хората не го искат.
205
0
 
5
 
! Отговори
karazata преди 9 години
Boko, ako ne sa parite koito izprashtat 2.5 mln. imigranti darzavata da e falirala dosega.A evroparite sa samo za partiite , no ne i za naroda.
204
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този надуши събрани пари в хазната и вече се засили да ги изяде. А по полека, спри си малко лакомията, да не ти приседне! ТИ ВЕЧЕ УПРАВЛЯВА, и то ЛОШО!!!!
203
2
 
0
 
! Отговори
nexussss преди 9 години
Аз мисля, че провал във финансите НЯМА....нито в това нито в предишното правителство!!! С поведението си и едните и другите ЯСНО ми показаха, че е крайно време да си изтегля парите от банката, да си ги обърна в твърда валута и да си купя сейф (което вече съм направил). Сега вече спокойно си гледам сейр и да се наслаждавам на поредния фалит на KLETA MAJKA BALGARIQ!!! МУХАХАХАХА
202
1
 
9
 
! Отговори
кондю преди 9 години
на пазара излезе книгата - 101 рецепти с асфалт
201
3
 
9
 
! Отговори
жоро преди 9 години
при тоя *** б имаше пари а хората защо гладуваха замрази пенсиите заплатите 5г сега пак иска да ги замрази за да може да *** хора вразумете се не виждате ли какьв *** е тоя
200
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Елементарно говорене,ниска култура и възпитание и проява на първични страсти в изказванията на Борисов.Едно не може да му се отрече че има харизма и говори както на хората им се иска.Може две неща да направи но бие яко барабана и остава в главите на хората.Нека го видим този вот за провала във финансите,че всичко се обърка-кой какви заеми и за какво е теглил и харчил.Много вероятно е да се окаже като се тегли чертата,Борисов пак да води по задлъжняване и харчове в държавата.Както беше с магистралите.При тройната коалиция има повече км,но Борисов вика "Аз построих магистралите".
199
6
 
3
 
! Отговори
g преди 9 години
И аз искам да пиша платени коментари.Виждам,че тук има събор на продажниците моля ви включете и мен и аз ще се продам на турско-комунистическата партия и аз съм продажник телефона ми е 08хххх1515.Хи Хи Хи
198
2
 
14
 
! Отговори
от снимката преди 9 години
Махнете го този от снимката. По-добре покажете дупето на Ким Кардашиян!
197
1
 
14
 
! Отговори
Въпроси има ли? преди 9 години
Ако някой срещне пожарникаря извън психиатрията, моля, върнете ни го преди вечерна проверка. И не му се връзвайте на приказките. Той, горкият, не знае и не разбира какво говори.
196
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко разбирал и от финанси!!!! Ами като откраднеш няколко милиарда няма как