Тотален провал във финансите! ГЕРБ утре внася вота

Опозицията готви мотивите на петия вот на недоверие
Обновена: 4 юни 2014 12:52 | 4 юни 2014 10:07, Веселина Йорданова
299
Тотален провал във финансите! ГЕРБ утре внася вота
Снимка: архив, БТА

Утре ще бъде внесен следващият вот на недоверие към правителството. Сега пишем мотивите, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

От партията вече обявиха, че петият вот на недоверие към кабинета ще бъде за финансовата му политика.

„Подготвили са се да вземат още над 3 млрд. лева дълг, вместо да си оправят събираемостта и да се борят с контрабандата, тръгват по-най-лесния начин да задължават следващите поколения с милиарди. Тотален провал", обвини Борисов.

Още по темата
Той заяви, че ако правителството продължи да стои на власт, „нищо чудно да предложат в един момент да напуснем ЕС“.

Борисов предупреди, че всеки ден кабинетът генерира огромни дългове и непоправими щети с усвояването на еврофондовете.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че историята се повтаря – спират европарите на тройната коалиция, а при ГЕРБ плащанията се възстановяват.

По думите му „сега цели програми падат“, а в същото време ДКЕВР се превръща в „политическа организация“.

Според него правителството прехвърля провала си върху кметовете. Той обвини енергийния регулатор, че повишава цените на парното в четири от големите градове, за да пострадат кметове от ГЕРБ. „София, Русе, Варна, това не е ли умисъл“, попита Борисов.

Бойко Борисов изрази задоволство, че председателят на БСП Сергей Станишев няма да подаде оставка. Това е голяма радост за нас, коментира той.

Лидерът на ГЕРБ отново заяви, че трите партии, поддържащи правителството, са съучастници в катастрофата на държавата. Която от тях първа напусне, това й е голям шанс, смята той.

Борисов заяви, че премиерът Пламен Орешарски е човекът, направил държавата „за смях пред Брюксел“, откъдето всеки ден идват санкции, и научил "всички задни входове в България“.

Той се възмути и от коментари на Явор Куюмджиев от левицата за енергетиката.
„Слушах Куюмджиев да говори за американските централи. Първо ме разсмиваше, сега вече се чудя тези хора нормални ли са“, заяви Борисов.

Той попита какъв отчет ще направят управляващите за една година управление. Приходните агенции не работят, фондовете спират, пенсионна реформа няма, в здравеопазването дефицит над 500 млн., изреди той.

Борисов прогнозира, че след като сме в тежка политическа и парламентарна криза, „накрая ще им свалят и кредитния рейтинг, което ще вдигне лихвите по кредитите“.

Но явно на българите това им харесва, коментира той и съобщи, че чул обезпокоителни неща, че кабинетът „ще подписва за военна ескадрила“ на 8 юни, а дори богатите държави в кризата не купуват самолети.

Според него от левицата са в тежък нокаут, щом „са пуснали Дъбов и Гуцанов да ги защитават“, визирайки вчерашния брифинг на левицата.

Дъбов е толкова добър, че БСП е трета политическа сила в Шумен, аргументира се той за думите си.

Борисов отново защити тезата си, че е работа на управляващите да съберат кворум, след като днес депутатите от ГЕРБ влязоха в зала едва след като парламентът събра такъв.  Щях да управлявам в момента, ако имах кворум, разясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов продава интересите на България ,като преподписа договор на златните концесионери за още 30г,и го намали 1,5% да остава в държавата,договор за прием на бежанци за да ни претопят и българина да бъде малцинство във собствената ни държава ,построяването на джамии и реставрация Затова му отпускаха пари от ЕС ,защото ги слушаше като предаваше интересите на България и народа ни
174
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Политиците започнали да разбират ,че данъкоплатците у нас изчезнали.Със субсидирана заетост ли ще ги върнете?
173
10
 
12
 
! Отговори
gtf преди 10 години
Не виждам нищо лошо в тва, да излезем от ЕС, те имат нужда от нас - не ние от тях
172
13
 
22
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ-ББ преди 10 години
Г-н БОРИСОВ,къде опоскахте 8 милиардакъде са 2 милиарда от здравните осигуровкикъде парите от пенсионните фондовеДянков му бихме шута, а не казва нищо?А ВИЕ?
171
8
 
17
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Боце,защо пак не развържеш кесията и да спретнеш някой проформърс.Няма кой да ти *** безплатно пред парламента.Използвай случая-на умните и красивите им трябват пари за морето,не се стискай,толкова пари окраде,дай ги сега за подкрепа,ако трябва докарай пак и камионите с прасетата,те може да ти свършат по-добре работата,явно *** и наркоманите само опикаха жълтите павета и е ясно,че за нищо не стават,както и ранобудните пияндета.Ех,за къде сме с този "матрял" не знам.
170
0
 
2
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Ахъм... Чичо защо кашляш... news.bgnes/view/1166574
169
0
 
1
 
! Отговори
Маги преди 10 години
До optimistКато си оптимист, дали така оптимистично ще докажеш правотата си, че съм платен драскач (***) там , където е необходимо, ако се наложи? Разбирам напъно хората, които нямат собствено мнение и принципи. Когато не намират аргументи си служат с лични нападки, квалификации, агресия... или мерят със собствения си аршин
168
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Начело на държавата стояха две недоразумения-едното на снимката,което слава богу вече не е на власт и другото-така наречения президент,които излагаха и продължават да излагат държавата пред света,заедно с братята роми заради което се срамуваме да кажем,че сме българи.Ако се върнем назад в историята ще видим колко достойни българи е имало.Къде са те сега?
167
10
 
9
 
! Отговори
КАК преди 10 години
По какъв начин ,ще сдаде власта комунягата,трябва да опоскат бг,трябва да умрат хората,и после ех,колко сме дружни и толерантни към народа,как мислят за собствения си джоб,Гуцанов,Дъбов дружинката на убийци на хора,не е казано,че Бойко ще вземе власта,а тези *** не само ,че тикат бг към фалит,но после ще забягнат за чужбина с червенитекуфари, ще се стрелят на месо.
166
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На последните избори за партия ГЕРБ гласувана 10% от имащите право на глас.Борисов добре съзнава,че 70% от народа отсвири всички политици включително и него.Затова сега надига неистов вой ,разчитайки на простотията на много хора,които да се вържат на приказките му.Разчита и на някои продажни журналисти,които одавна са забравили какво е безпристрастност като Кеворк Кеворкян,Илиана Беновска,Люба Кулезич,Виктор Николаев и партньорката му,Сашо Диков.ЗА КОЛКО СРЕБЪРНИКА ПРОДАДОХТЕ ИСТИНАТА,***?
165
4
 
9
 
! Отговори
вотКА преди 10 години
Тази чета и техния гьотбаирактар тепегьоз Борис.
164
14
 
7
 
! Отговори
ГОГО преди 10 години
САМО БОЙКО ПОЗДРАВИ ОТ БИСТРИЦА
163
4
 
18
 
! Отговори
burma преди 10 години
тиквата е доктор на финансите ..само че докато бяха на власт тиквите ,тяхната пица не беше постна а блажеха здраво
162
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя непрекъснато говори само за бой и за пари.Типично мутренско поведение.Толкова деградивна личност не сме имали досега.С такава злоба говори,като че ли някой му е дръпнал залъка от устата.Как не се наяде тази ***(с извинение).
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жажда за власт и от управляващи и от опозиция до безпаметност. Това не може да бъде нищо друго освен диагноза. Щом в ЕС доминира ЕНП, естествено е че ще спира или забавя плащанията на управляващи , които не са членове на ЕНП. С държавен дълг 16% никога няма да се оправим. Способните ще напускат тази територия. Гърция, Испания и Португалия напреднаха много и в производството и в инфраструктурата защото използваха кредити и увеличиха значително държавния си дълг. При нас всичко е демагогия.
160
4
 
12
 
! Отговори
хахо преди 10 години
боко-че умреш за тази влас бе шматарок--п оспри се малко--не виждаш ли ,че никой не те *** бе пича..непотребен си като стар вестник!!!!
159
0
 
3
 
! Отговори
Маги преди 10 години
До ккЗащото го изпратиха да напляска руснаците
158
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Този , на снимката от една година е загракъл,как България ще се срути без Примиер-пожарникар, подкрепя се от *** лидери на ЕНП , защото без него губят единственият ПОСЛУШКО в целия ЕС.Пардон пропуснах Плевенлиев.Наистина е добра идея да има Вот за Финансите и здравеопазването, та ГЕРБ да се НААКА до ушите.
157
4
 
13
 
! Отговори
emo преди 10 години
много лош мат'рял ,как не му дават власта на мутрата.вотове до дупка ;да пречим, да пречим ,да пречим-това е герб-предатели
156
0
 
14
 
! Отговори
мвд преди 10 години
До 185: Приятел, много си прав. Ако сега се наложи да умираме за Родината си, интересно, аз за коя Родина да се сражавам - за тази на Бойко, на Сергей, на Местан, на Кунева, на Волен или на Бареков... А може би за тази на Първанов... Боли ме като си помисля, че търсим само това, което ни разединява. А има толкова неща, под които да застанем заедно и да повярваме, че Държавата, за хубаво или за лошо наречена България, може да успее. Трябва да търсим Обединителя! Сред горните имена го няма!!!!