Плевнелиев да ни събере да определим датата на изборите!

Бареков: Няма да правя коалиция с никого от статуквото
9 юни 2014 11:09, Анисия Иванова
124
Плевнелиев да ни събере да определим датата на изборите!
Николй Бареков. Снимка БТА

Президентът Росен Плевнелиев трябва да събере водещите политически партии, за да се разберат лидерите им за датата на предсрочните избори и за кандидатурата за български еврокомисар. Това призова пред БНТ председателят на "България без цензура" Николай Бареков.

Страната пое курс към предсрочни избори миналата седмица, когато лидерът на ДПС заяви, че анализът на резултатите от евровота показват, че правителството не може да изпълни мандата си. Той предложи три варианта за тяхното провеждане – до края на годината, догодина по това време и избори “2 в 1” заедно с местните. По думите на Местан първият вариант е най-добър за ДПС. БСП също се обявиха за предсрочни избори, но поискаха и задължително гласуване. Вчера президентът потвърди, че страната отива към предсрочни избори през есента и съобщи, че вече е провел разговори Борисов, Местан и Станишев.

Още по темата
"Плевнелиев да събере политическия елит на страната, а да не си говори нелегално с Борисов и Станишев, и заедно да решим кога ще са изборите", призова Бареков днес.

Другият важен разговор е този за еврокомисар, смята Бареков и подчерта, че и тук инициативата трябва да е на президента. Българските политици трябва да се разберат кой да ни представлява в ЕК - експерт или политик, както и какъв ресор иска България в Еврокомисията, заяви той.

Според него, ако изборите са през септември, няма да има възможност за ефективна кампания, защото тя ще бъде през месеците на летните отпуски. "Къде ще се прави кампанията, на плажа ли? И как да се случи това, когато медиите са в отпуск?", попита лидерът на ББЦ.

Бареков е категоричен, че не би направил коалиция с някоя от големите партии от статуквото в бъдещия парламент.

„Ако хората гласуват по същия начин и изберат същите партии за управляващи, ББЦ ще мине в опозиция", обясни
той. „Ако народът реши да гласува за ББЦ и ни постави като първа политическа сила, ще си намерим един по-малък коалиционен партньор, който може да е и отляво, и отдясно, и ще управляваме с него. Имаме програма за социална държава, която искаме да реализираме“, посочи той.

ББЦ ще разчита и в следващата кампания на дарения, защото няма друг вариант, но в следващия парламент, когато имам мнозинство, ще забраня партийните субсидии “до дупка” и ще им оставя по 10 процента. Освен това ще разреша даренията, включително бизнесът да прави дарения на партиите, както е в Америка, описа бъдещите си действия Бареков и добави, че “в момента бизнесът носи пари с торби на “Позитано” и на Банкя най-вече, обаче няма документ”.

Той се обяви за промени в изборното законодателство. Според него е нужно въвеждането на задължително гласуване, като предложи това да става не със санкции, а например с данъчни облекчения и бонуси за пенсионерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
19
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Бареков, република ли ще бъдем или монархия?Референдум щеше да правиш? Сакскобурготски- еврокомисар?По конституция- република с парламентарно управление!Като ти гледах вчера кандидатката за министър на културата-боже,опази ни !Проблемът ти е чисто медицински,ами какво да правим тези дето са гласували за теб?"Данъчни облекчения и бонуси за пенсионерите?"-пак предизборна заигравка с пенсионерите. Неизпълними обещания!Какво стана с даренията от безработните,няма смислени обяснения!
72
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако този влезе в парламента, е доказателство, че няма по-*** народ от българския. Мислете , ако можете българи, за кого гласувате. На всеки парламентарен избор олигархията ви сервираше по едно ново лице. Този път това лице е ***.
71
0
 
15
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
Този надмина всички *** минали през политиката от 25 години насам.
70
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най големият националист след Любо Желев.
69
0
 
22
 
! Отговори
АБВ преди 10 години
До Анонимен 69Не си прав като определяш Бареков с думата момченце. Обикновено изказванията и действията на един мъж на 40 г. са толкова сериозни, че той не може да бъде наречен " момченце". Този е напълно осъзнат наемник.
68
0
 
17
 
! Отговори
arhar преди 10 години
червени тролчета, вземете си свалете розовите очилца, за да виждате реалността по - добре ! ТръбЪ и южен пАток - НЕТ !Д.у.дука пак започна да обръща палачинката - нарича Плевнелиев ПРЕЗИДЕНТ , а критикува Сергейчо Сталинишев . Д.у.дука е най - добрият индикатор за това кои са силните на деня .Нещо неясно , червени тролчета ?
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** е резервното колело на Пеевски, когато него го изхвърлят от ДПС като неудобен стар чехъл. Щото *** е алчен, евтин, безскрупулен и явно напълно загубил връзка с реалностите.
66
1
 
14
 
! Отговори
мъдрост преди 10 години
Пази боже сляпо да прогледа!Пази боже от самовлюбени и алчни прости и нагли управници!Пази боже от безумното лицемерие и липса на РОДОЛЮБИЕ!
65
0
 
16
 
! Отговори
лайнеков преди 10 години
тя танцува само едно лято-шведскифилм
64
0
 
23
 
! Отговори
Джовани Фалконе преди 10 години
Този купува гласове и наблюдатели. Като го попитат нещо по темата и изпада в истерия....замениха болния Сидеров с болния Бареков.
63
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЗИ ПРИЛИЧА НА НАРКОМАН.....ВИДЯ ЛИ СА ГО ДА ШМЪРКА КОКАИН
62
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това недоразумение от 250 000 гласа ,които получи си купи 50 000 директно с парите на неговия собственик Цветан Василев. Този е първия обществен частен политик, който всеки малко интелигентен българин знае за кого работи. Интересното е ,че явно Пеевски му е разрешил да ползва името му за да си прави ПР ,чудно като направят гласуването задължително, как ще си купи достатъчно гласове за да влезе в парламента с какво самочуствие се готви да оправлява като 20% от гласоподавателите му са купени
61
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Млъкни бе, Дудук!!! Като какъв се изявяваш ти та ще даваш нареждания кой и как да събира кого? А ти къде се слагаш там ? Това че си си купил гласове за еврото, не значи че имаш тука парче от баницата, нали знаеш ? Кавал нещастен :)
60
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бареков, смешен си! Кой си ти, та да казваш на Президента какво да прави?
59
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бареков, ако случайно останеш баз работа ще те взема в расторанта ми да мяташ скарата! Ако не за друго, барем за кебапчия те бива. Ама нали знаеш, може да е само обещание, както ти процедираш.
58
0
 
20
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Това нещо е следващото нищо след сидеров !!! С парите на доган ще гони дпс ?????На бюреков са му сложили конците на сидеров и му движат ръчичките и крачетата в позната посока - Москва !!!
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези от вас,които си продадоха гласа за ББЦ,както и тези които гласуваха на своя воля за ББЦ,сте абсолютно неадекватни.Как си представяте това момченце Н.Б. да управлява? Вие имате ли акъл?
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
съюзи БСП -герб ми се струва немислим, а бареков много се пеняви срещу герб че исак Цветанов и Бойкода напуснат....няма как Бойко да напусне......
55
0
 
20
 
! Отговори
Ще се събират....... преди 10 години
Плевнелиев ще ги събира, но кой е Бареков, че да се интересува. Неговата звезда вече залезе с НДСВ-ейските си наконности. А ако реши президента може да го покани да пече кебапчета за политиците и след това да им посвири на дудук. Иначе ако го изберат пак ще ни оправя за "...800 дни..". Този номер вече го знаем.
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
има три варианта1. герб - ДПС2. Герб - реформатори -пюлс АБВ /НФСБ3. БСП - ББЦ