Плевнелиев да ни събере да определим датата на изборите!

Бареков: Няма да правя коалиция с никого от статуквото
9 юни 2014 11:09, Анисия Иванова
124
Плевнелиев да ни събере да определим датата на изборите!
Николй Бареков. Снимка БТА

Президентът Росен Плевнелиев трябва да събере водещите политически партии, за да се разберат лидерите им за датата на предсрочните избори и за кандидатурата за български еврокомисар. Това призова пред БНТ председателят на "България без цензура" Николай Бареков.

Страната пое курс към предсрочни избори миналата седмица, когато лидерът на ДПС заяви, че анализът на резултатите от евровота показват, че правителството не може да изпълни мандата си. Той предложи три варианта за тяхното провеждане – до края на годината, догодина по това време и избори “2 в 1” заедно с местните. По думите на Местан първият вариант е най-добър за ДПС. БСП също се обявиха за предсрочни избори, но поискаха и задължително гласуване. Вчера президентът потвърди, че страната отива към предсрочни избори през есента и съобщи, че вече е провел разговори Борисов, Местан и Станишев.

Още по темата
"Плевнелиев да събере политическия елит на страната, а да не си говори нелегално с Борисов и Станишев, и заедно да решим кога ще са изборите", призова Бареков днес.

Другият важен разговор е този за еврокомисар, смята Бареков и подчерта, че и тук инициативата трябва да е на президента. Българските политици трябва да се разберат кой да ни представлява в ЕК - експерт или политик, както и какъв ресор иска България в Еврокомисията, заяви той.

Според него, ако изборите са през септември, няма да има възможност за ефективна кампания, защото тя ще бъде през месеците на летните отпуски. "Къде ще се прави кампанията, на плажа ли? И как да се случи това, когато медиите са в отпуск?", попита лидерът на ББЦ.

Бареков е категоричен, че не би направил коалиция с някоя от големите партии от статуквото в бъдещия парламент.

„Ако хората гласуват по същия начин и изберат същите партии за управляващи, ББЦ ще мине в опозиция", обясни
той. „Ако народът реши да гласува за ББЦ и ни постави като първа политическа сила, ще си намерим един по-малък коалиционен партньор, който може да е и отляво, и отдясно, и ще управляваме с него. Имаме програма за социална държава, която искаме да реализираме“, посочи той.

ББЦ ще разчита и в следващата кампания на дарения, защото няма друг вариант, но в следващия парламент, когато имам мнозинство, ще забраня партийните субсидии “до дупка” и ще им оставя по 10 процента. Освен това ще разреша даренията, включително бизнесът да прави дарения на партиите, както е в Америка, описа бъдещите си действия Бареков и добави, че “в момента бизнесът носи пари с торби на “Позитано” и на Банкя най-вече, обаче няма документ”.

Той се обяви за промени в изборното законодателство. Според него е нужно въвеждането на задължително гласуване, като предложи това да става не със санкции, а например с данъчни облекчения и бонуси за пенсионерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по-вероятен е съюз ББЦ-БСП, отколокот ББЦ-ДПС. Сега в БСп сдърпаха конците с турциет и имат ножда от нов партньро, атака потъна, а Бареков тръби че ще унищожи турците, е кой е по-приемлив?
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката! Наркоман
51
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не знам защо постоянно твъридет че е марионетка на Местан - ДПс е против задължителоното гласуване а ББЦ, е ЗА.
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако народът реши да гласува за ББЦ и ни постави като първа политическа сила, ще си намерим един по-малък коалиционен партньор, който може да е и отляво, и отдясно, и ще управляваме с него.и отляво и отдясно - все тая....... то ибез това ляво и дясно са относителни понятия у нас.... човека поне е честен
49
0
 
11
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Тоя ако не сте забравили свиреше на мутрите на ухо във чалга клуб, на дудук. Една от последните прояви, печене на кебапчета за електората. По гнусен е и от предишната карикатура волен за която кукловодите го гласят да замени, поради тотално освинване.
48
0
 
13
 
! Отговори
Учуден преди 10 години
Тоя бък *** къде се тика при големите. Всички го знаят, че е марионетка на Доганя!
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Къде ще се прави кампанията, на плажа ли? И как да се случи това, когато медиите са в отпуск?", попита лидерът на ББЦ.Хахаха, тоя откакто пеевски го храни си е въобразил, че всички имат пари и са на морето на плажа. Ууу самозабравил се дудук!
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как да не приемат насериозон - виж колок хора гласуваха за него 10 проценат от 30 общо - това знаич че над 3 проценат от населението припознават Бареков.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
по принцип е редно да присъства, но той се е скрил........не му се иска да обсъжда предсрочин избори.Иначе е редон да го поканят - парламентарон представен е - той обаче има правото да не дойде ако поиска
44
0
 
2
 
! Отговори
do 48 преди 10 години
До Анонимена Сидеров редно ли е? Щото нещо го изпускат всички!
43
1
 
4
 
! Отговори
456 преди 10 години
Виж си детската физиономия и отивай да риташ топка докато мама не те е извикала за домашното
42
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 48 - той има петима депутати и следователон е парламентарон представен. освен това има и двама евродепутати и е реалан политичесак сила. Редно е да присъства
41
1
 
9
 
! Отговори
БАЙ ВАСИЛ преди 10 години
Бе момче, ти не разбра ли, че никой не те приема на сериозно? Оти се кепазиш? Ми чорбаджиите ти като ти спрат кранчето и ти си никой. Да си жив и здрав на майка си и баща си.
40
0
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Забрана на субсидиите! Стига вече бедните да даваме на богатите! Обратно трябва да бъде!
39
0
 
14
 
! Отговори
Благо преди 10 години
Той чака позицията на шефовете си. Няма как да започне да прави неща, които не са одобрени от по-високите етажи!
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Кой" ще ти плати сметката за новите избори? А, ***, кебапчия и продажник.
37
2
 
17
 
! Отговори
dozo преди 10 години
Оф, тоя па *** къде се бута и той! Да ги събере Плевнелиев, ама той чий ше го дири на сбирката!?!?!?
36
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министер председател Бареков , министер на Мвр Росен , на външните работи Каракачанов , на културата Дилов син
35
0
 
9
 
! Отговори
До 45 преди 10 години
До АлексА на последните защо не си гласувал?Точно заради такива като теб този в момента надига глава.
34
0
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Хаха тоя пухльо, вече се вижда и в парламента. :)Задължително или не на слеващите избори се вдигам да гласувам, че един Болен стига.