Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени

Корнелия Нинова и Георги Кадиев подадоха оставки
Обновена: 10 юни 2014 22:53 | 10 юни 2014 22:33, Александър Попов
214
Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени
Снимка: Булфото

След близо 8-часови дебати Националният съвет на БСП реши да даде мандат на Сергей Станишев да води преговорите за предсрочни избори на предстоящия Консултативен съвет при президента. Лидерът на БСП получи подкрепа и за промени в изпълнителното бюро на партията.

Още по темата

На "Позитано" 20 са факт и първите оставки.  

Корнелия Нинова вече няма да бъде заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат.

"Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа", заяви Нинова след заседанието, цитирана от БТА.

"Конгрес дали ще има – ще видим, ще стане ясно, като видим датата за изборите. Вътрешна опозиция винаги има, но това не е проблем. Никой не е искал оставката на Станишев. Оставките са за ръководството. Окончателното решение е да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратки срокове. Оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори. Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни”, каза от своя страна Антон Кутев.

Според участници в заседанието Кадиев е подал оставка като депутат и като член на Националния съвет на БСП. По-рано, по време на заседанието, Кадиев изрази несъгласие изборите да са през юли.

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа той в профила си във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то най- читавите им хора си отиват, Кадиев е що годе свястно момче. Ама нека, няма лошо, тъкмо ще се сринат нацяло, това ще им е наказанието за дето допуснаха мафиотската групировка ДПС, да завземе управлението в държавата.
114
0
 
5
 
! Отговори
Ясем преди 9 години
А на Волен дали не се нас*а.
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя отдавна трябваше да е поел пътя към сибирь.
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
moshenici.................
111
0
 
6
 
! Отговори
до 180 преди 9 години
ми, дУбре. кво. друго.
110
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само бат бойко милицията за вас *** гербераси.да садите картофи и да си чакате заплатата от дянков.нали беше винету три години и осем месеца?че то при него беше по зле от при бспето.
109
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не съм за бсп не съм и за герб но-станишев е със 100 пъти по висок коефициент на интелигентност от винету
108
12
 
2
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !ако знаят че на предсрочни избори БСП ще извади добър резултат няма се набират ейберасчетата на х** ми
107
2
 
7
 
! Отговори
XX преди 9 години
BOIKO,BSP SHTE TI VARJE TENEKE!
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... republikata E ISTINSKIA GENOZZID, tia E ISTINSKIA GENOZZID srestu VSSICHKI BALGARI, ne samo srestu tiurkoGOVORASTITE BALGARI, a MNOGO POVECHE srestu slovoGOVORASTITE BALGARI, koito ssa Dali 500 - 600 000 / 500 - 600 HILADI / ZZERTVI za 50 - 60 godini REPUBLIKANSSKO ROBSSTVO, unistozzavani v STOTIZZI LAGERI, ZATVORI i PSSIHIATRICHNI KLINIKI ot republikansskite UBIIZZI, PRESSTUPNIZZI i KRADZZI... ZZarstvo Balgaria i Tarnovsskata Konsstituzzia, GERBA 1930 godina, NAZZIONALNIAT HIMN '' SHumi Maritza '' i NAZZIONALNIAT PRAZDNIK 22 SSeptemvri - DENAT na NEZAVISSIMOSSTTA SSa EDINSSTVENO ZAKONNITE
105
2
 
5
 
! Отговори
я виж ти?! преди 9 години
Премиерът Пламен Орешарски пристигна днес в Руското посолство, за да уважи посланик Юрий Исаков по случай празника на Руската федерация.Министър-председателят беше най-високопоставеният гост на събитието. Поводът бе уважен и от други членове на кабинета, както и от политически лидери, сред които и председателя на партия Атака Волен Сидеров. Руския посланик поздравиха също патриарх Неофит, Симеон Сакскобургготски и др.
104
10
 
11
 
! Отговори
mdaaa преди 9 години
Браво на Кадиев!Мъжко момче!Ето такива политици ни трябват и в левицата и в десницата и в центъра.Без значение какъв е цвета на партията,Кадиев е марка за почтеност и мъжкарство в политиката!
103
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те на Волен му спряха кранчето не само от руското, а и от турското посолство.
102
3
 
14
 
! Отговори
ляв симпатизант преди 9 години
Никаkви избори!Изкарайте си мандата до край! Така поне ще е сигурно, че ще уморите от глад добитъка, който гласува за вас.
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zad tiq ochila, se krie nqkakav eftin tirk! Nesho sa namislili s Turchilata!A za uboo da e!
100
0
 
0
 
! Отговори
до 150 преди 9 години
Радвам се, че започваш да разкривсш истинската си същност. Това само ще те освободи!Няма нужда да се криеш от приятелите си, за да не ти се подиграват. Те и без друго разбират какъв си.Няма смисъл да се страхуваш, че всички ще ти се подиграват. Каквото и да направиш, те пак ще ти се подиграват!
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tolkova umni dumi izpolzva Stanish, a nakraq kakvo se okaza che e nekadaren glupak! Fakticheski samo e govoril i nie lagal!
98
0
 
0
 
! Отговори
до 148 преди 9 години
Суицицидните ти нагони тровят психиката ти. Карат те да се съмняваш в себе си. Опитват се да те накарат да се самоунищожиш в себеунижение. Карат те да гледаш на себе си като на провален човек сбезмислен живот.Дааааа.Прави са!
97
0
 
3
 
! Отговори
психоаналитик до 144 преди 9 години
От кога си мислиш, че си импотентен? Какво си мислиш, че си мисли *** за твоята импотентност? Ами баща ти? Мислиш ли, че баща ти ще те накаже, че си импотентен? Смяташ ли, че си провалил рода си?А като дете сънувал ли си петел в кладенец? Да?Яснооооо.....Почивай си повече! Яж плодове! Не мисли за проблема си. Мисли какво умееш, а не какво не умееш!Умееш ли да правиш м.нети с гълтане?Да? Виждаш ли? Ти си способен млад мъж!.... Прощавай.... Способен млад човек....
96
0
 
9
 
! Отговори
ПОД СУРДИНКА преди 9 години
Станишев и компания обмисляли последен вариант - да изпратят Моника НА КАФЕ при Бате Бойко, да роди едно соцгерберче и Станишката да остане вечно на власт.Имали инфо обаче, че бат бойко не искал и да чуе за офертата.