Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени

Корнелия Нинова и Георги Кадиев подадоха оставки
Обновена: 10 юни 2014 22:53 | 10 юни 2014 22:33, Александър Попов
214
Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени
Снимка: Булфото

След близо 8-часови дебати Националният съвет на БСП реши да даде мандат на Сергей Станишев да води преговорите за предсрочни избори на предстоящия Консултативен съвет при президента. Лидерът на БСП получи подкрепа и за промени в изпълнителното бюро на партията.

Още по темата

На "Позитано" 20 са факт и първите оставки.  

Корнелия Нинова вече няма да бъде заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат.

"Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа", заяви Нинова след заседанието, цитирана от БТА.

"Конгрес дали ще има – ще видим, ще стане ясно, като видим датата за изборите. Вътрешна опозиция винаги има, но това не е проблем. Никой не е искал оставката на Станишев. Оставките са за ръководството. Окончателното решение е да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратки срокове. Оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори. Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни”, каза от своя страна Антон Кутев.

Според участници в заседанието Кадиев е подал оставка като депутат и като член на Националния съвет на БСП. По-рано, по време на заседанието, Кадиев изрази несъгласие изборите да са през юли.

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа той в профила си във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още като бях малък, страхотно много се удивих когато чух *** да обижда друг *** на "***".Наистина! Двама се карат; единият крещи на другия: "*** мръсен!", а самият той очевидно също е такъв.Днес чета тука как комунистите обиждат опонентите си на "комунист" :)Смешна работа... :)
74
0
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Tрябва да се въведе първо задължителното гласуване, абсолютно наложително е, дотам са опрели нещата! Няма време за повече ундурми и циркове! Тази страна загива, ако и да се правят някакви лъскави неща....
73
5
 
2
 
! Отговори
БОЛШЕВИК преди 9 години
СЛЕД НОЕМВРИ 1989 ГОД. НИКОГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ! ЗАКЪРМЕН СЪМ С БОЛШЕВИШКО- КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ИДЕИ ИЗРАСНАЛ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЗАКЛЕТИ СТАЛИНИСТИ! В БЪЛГАРИЯ КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ ДО ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ. СЕГА ВИЖДАМ ЧЕ ИМА ЕДНА ЗА КОЯТО СИ ЗАСЛУЖАВА НИЕ ВСИЧКИ УБЕДЕНИ БОЛШЕВИКИ ДА ГЛАСУВАМЕ. ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА ПОЛИТБЮРО И ЦК НА БКП СА В ИБ НА ПП.ГЕРБ! НЕКА НИЕ ВСИЧКИ СТАРИ КОМУНИСТИ И БОЛШЕВИКИ НАС ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ГЛАСУВАМЕ ЗА БКП/ГЕРБ/- ПОБЕДА
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде отидоха атакистите, че се скриха? Явно тролската професия атакист изчезна. Ще изчезне съвсем след предсрочните избори.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента по гръцкия канал Extra3 говорят за ББ и Орешарски.
70
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до КомунистБУДА и ГОЦЕ, отдавна са обърнали резбата
69
6
 
4
 
! Отговори
Комунист преди 9 години
До ужасссссссссссДосега като комунист винаги съм гласувал за БСП ,но оттук нататък винаги ще гласувам за герб защото:1- Истинските и твърди комунисти са в ГЕРБ2- Имахме близо 4 години премиер заклет комунист а в момента ни е премиер Костовист,седесар3- всички министри в момента са бивши костовисти,царисти,зелени а в предния мандат бяха почти всички бивши комунистиБлагодаря че ми отворихте очите и ГЕРБ вече има гласовете и на моето семейство комунисти защото се оказа че са истинските наследници на БКП
68
1
 
6
 
! Отговори
До стрaнджaтa преди 9 години
Герб и дпс сa толковa десни, колкото бсп е лявa. И едните и другите не сa нищо повече от мaфиотски отрочетa нa бкп-дс. И трите пaртии сa еднaкво вредни зa стрaнaтa. И трите трябвa зaвинaги дa бъдaт изритaни от влaсттa. И рaзбирa се дa вземaт със себе си пaтериците бaреков и сидеров.
67
2
 
4
 
! Отговори
до ПОЕТА преди 9 години
ГЕРБ - партия голяма, в БСП голяма драма, първо ги целуват, после ги е*ът!
66
5
 
5
 
! Отговори
ужассссссссссс преди 9 години
То почти цялото ЦК на БКП се е събрало в ГЕРБИ какво се оказа? Че децата и внуците но тодорживковското ЦК на БКП, до един станали гербаджии, че и активисти на мутренската сикаджийска групировка! Ега ти майтапа! Впрочем, ега ти трагедията на българския народ, с който за пореден път се подиграха престъпната и кървава БКП, в лицето на уродливите си гербаджийски отрочета!
65
1
 
2
 
! Отговори
Комитата преди 9 години
До страничен наблюдателто е ясно, че ти само бастуна чакаш... Не се прави, че не ти харесва.
64
5
 
6
 
! Отговори
Комунистите в ГЕРБ? преди 9 години
Вежди Рашидов - получил приз от Илия Павлов - "Главен мултак".Ивайло Московски - първа щатна работа в "Мултигруп".Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.Томислав Дончев - министър за еврофондовете - от 2000 до 2004 г. е главен секретар на Клуб "Отворено общество"- Габрово, програмен директор на фондация "Отворено общество" (2004 -2007).Дончо Барбалов - зам.-кмет на Столична Община - син на най-младия генерал от ДС ръководил службата за подслушване - Петър Барбалов.
63
5
 
4
 
! Отговори
дрипатаимлелина преди 9 години
павлова е нагло и тъпо нещо.никога за никого от тези ,които яздиха народеца ни до сега.
62
6
 
5
 
! Отговори
Комунистите в ГЕРБ? преди 9 години
Николай Младенов - министър на външните работи, син на служител на ДС от засекретено ниво, програмен директор на фондация "Отворено общество" - София (1996-1998).Сергей Игнатов - министър на образованието, син на секретар на Окръжния Комитет във Видин, ректор на Соросовия "Нов български университет".Аню Ангелов - партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП.Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.Лиляна Павлова - внучка на партизанин от бригада "Чавдар", по-късно с пост в ЦК на БКП, министър на химическата промишленост и личен приятел на Тодор Живков.
61
7
 
6
 
! Отговори
Комунистите в ГЕРБ? преди 9 години
Бойко Борисов - приет в БКП, шеф на катедра във факултет "Държавна сигурност" на Школата на МВР в Симеоново.Цветан Цветанов - син на шофьора на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС - V главно управление - ЦИОУРосен Плевнелиев - син на ръководен кадър в ОК на БКП - Благоевград..Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния Съвет в Плевен.Менда Стоянова - партиен секретар на звеното "Приходи от народното стопанство" в Окръжния Народен Съвет в Пловдив.
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Кадиев отдавна му беше време да си събере парцалите и да се маха, нещастен човечец
59
1
 
5
 
! Отговори
Москва преди 9 години
Добре го измисли Серега. Покрай шума разчисти в БСП тея дето бяга срещу гласовете от мъртви души. И юли месец пак сме номер, младите на гурбет и почивка, със свежи кинти от Газпром сивите братя са наши. ПОБЕДА!!!!
58
7
 
3
 
! Отговори
Комунист преди 9 години
Аз като дърт куманизин избирам да ме управляват нашите хора!Борбата е от 1 страна Борисов и Първанов срещу Станишев и Сидеров!Борисов е агент на ДС с агентурен псевдоним БУДА!Първанов е агент на ДС а агентурен псевдоним ГОЦЕ!И двамата мои кумири са били членове на бившата БКП като мен,докато Станишев и Сидеров не са били а и нямат агентурни псевдоними и картончета от ДС.Другари комунисти,нека подкрепим нашите идоли БУДА и ГОЦЕ!
57
2
 
0
 
! Отговори
мириям преди 9 години
До Го4озащо не, тя е видно комунистическо дете.
56
0
 
8
 
! Отговори
тъп избирател преди 9 години
До 62Ами не, не се гордея.По същия начин не се гордея, че българин е запалил Райхстага, нито, че българин е въвел понятието "македонска нация".Виж, гордея се, че българите имат уникално многогласно пеене, че сме печелили всички медали на художествена гимнастика и на щанги. Гордея се също, че лидерите на десните ни партии са приемани с отворени пбятия и с видимо приятелство от всички лидери на цивилизовани държави и организации