Станишев не е притеснен, че НС не го пусна в Брюксел

"На всеки, който играе такива игри, му се връща"
90
Станишев не е притеснен, че НС  не го пусна в Брюксел
Сергей Станишев. Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че не е притеснен от факта, че и днес парламентът не гласува искането му за прекратяване на пълномощията му на народен представител.

Още по темата
На 23 юни той подаде заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му,  но в сряда и четвъртък заседанията на парламента се провалиха поради липса на кворум, след като опозицията не влезе в пленарната зала.

”Със съжаление, виждам, че ГЕРБ, която една година с поведението си дискредитираше парламентаризма, в първия ден след изборите те не признаха резултата, половин година не влизаха в парламента изобщо, играят с кворума и дискредитират институцията. На всеки, който играе такива игри, му се връща”, коментира той, цитиран от БТА.

Попитан дали не е възможно и в България, както в ЕС, да се постигне сътрудничество между леви и десни по общите интереси, Станишев изрази съмнение, че у нас има подобна зрялост.

”Политиката в България в последните години се превръща в състезание на лични амбиции, а не в дебати за политика. Страната ни се нуждае от сериозни дълбочинни реформи - на начина, по който работят институциите, в здравеопазването, в правосъдието, в образованието. Всичко това изисква широка подкрепа. Виждате, че една година с недостатъчна подкрепа се стремим и променяме нещата. Безкрайно е мъчително и безкрайно трудно, защото съпротивата е огромна, много интереси бяха засегнати”, обобщи той.

Според него кандидатът за председател на Европейската комисия от партията, която събра най-голяма подкрепа на изборите за Европейски парламент, трябва да получи мандат за преговори.

Редно е да бъде предоставен мандат на Жан-Клод Юнкер (ЕНП), за да може той да започне политически разговори за политиката на следващата комисия. ЕК не може да продължава да кара по инерция. Хората в Европа ясно показаха, че искат промени, посочи Станишев.

Той добави, че е изготвил няколко точки, получили подкрепата на държавните и правителствените ръководители социалисти в ЕС, на чиято основа Юнкер може да разчита на тяхната подкрепа в Европейския съвет днес и утре.

Акцентите от тези точки са социалната защита, инвестициите, заетостта, преодоляването на разликите между бедни и богати, поясни Станишев. Той допълни, че се очаква българският премиер, според правилата на демокрацията, да подкрепи кандидатурата на Юнкер при взимането на решението за номинация от Европейския съвет.

В отговор на въпрос дали България би настоявала следващият върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността да бъде от Източна Европа, Станишев заяви, че Общността не трябва да бъде разделяна така. ЕС е цялост от суверенни нации с еднакви права и задължения, добави той.

Станишев участва в днешното заседание на държавните и правителствените ръководители от ПЕС, свикано в белгийския град Елвердинге. В заседанието участва и министър-председателят Пламен Орешарски, който не пожела да разговаря с българските журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
1
 
! Отговори
Ковачева преди 9 години
ГАДНЯРИ, срам ме е от вас! Не съзряхте ли достойния Българин в лицето на г-н Станишев? Не виждате ли наистина, че този достоен човек си бори и мисли за България и народа? Толкова ли сте невежи? Ще се лиши от дом и семейство заради нашите несгоди и това прави чест на този истински Патриот, когото не заслужаваме!!! Ние сме с вас, г-н Станишев!
60
1
 
2
 
! Отговори
Х преди 9 години
Къде е управляващото мнозинство, когато Вожда има нужда?!?!?!?!
59
1
 
7
 
! Отговори
Чушкопек Патладжанов преди 9 години
Тоя отпадъчен човешки продукт не спря да плюе опонентите си ,глупости -не го пускали в Брюксел .Бегай натам бе и не се връщай ,там ще си никой-последната дупка на 99-я кавал,безличен,незнаен,забравен в някой ъгъл на европарламента ,ще отговаряш за ароматизирането на тоалетните в европа.Тук обаче се напъваш да си фактор ,за съжаление успяваш ,до к,вото се докоснеш изсъхва ,където и да минеш мирише ,чак не се трае,каквото и да кажеш все е глупост Бягай Станишев,бягай към Брюселььь и НЕ СЕ ВРЪЩАЙ!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали е толкова луд, колкото нахален или нахален колкото луд?
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се чуди човек на дебелоочието му.Как изобщо може да говори за лоялност и коректност,след като знае какви ги надробиха на едро и грубо,а ние ще преглъщаме едвам-едвам, ако можем.В Брюксел ще си живее като арабски шейх и му е все едно какви каши забърка и остави в България.Измъква се като Пилат Понтийски и се прави на ощипана Мара.Ей, много кадърна излезе тази Моника Хохетер,ама ще им се върне за тези игрички.Правилно е прогнозирал за първи път.За другите криви сметки ще има разплащане по закон
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЯ НАГЛЕЦ ОТ НИЩО НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА!
55
1
 
12
 
! Отговори
АХХАА преди 9 години
ЗАКОНИТЕ ПРИЕТИ СЪС КОАЛИЦИЯ,ВАЖАТ ДО ПАДАНЕТО КОАЛАЦИОННИЯ ПАРЛАМЕНТ.СЛЕД ТОВА БИВШИТЕ ОТИВАТ ДО БРОВОЛНО В ЗАТВОРА.......
54
15
 
0
 
! Отговори
Цирк ДС преди 9 години
Милиционеритв от ГЕРБ са майстори на цирка. Просто Великия кормчия ще се върне от Брюксел на бял кон и всички ще гласуват "благосклонно" за станишката. Ще стане "и агнето цяло и вълкът сит"!
53
3
 
12
 
! Отговори
Комунистан преди 9 години
Ще те пуснат станишка. Не бой се. Всички сте един дол дренки. просто леко ритане по кокалчетата, между стари познати.
52
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Допълнение от 64, България може да се оправи само ако има военен режим за 4 години със забрана на всички партии и конфискация на имущество на политици и олигарси, но това няма да стане защото нямаме армия с генерали службогонци и гъзолизачи нямащи национално достойнство и защита подпомагани от Запада за унищожението на нашата страна което става в продължение на 24 години. Няма и няма да има такава партия която да оправи България, ако се яви такава то тя ще бъде свалена с помощта на Запада !
51
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Аз като антикомунист съден по политически убеждения бях един от първите преди десети ноември и след това вярвайки, че комунизма си отива но се излъгах. От края на 1989 год. до сега се оказа, че комунистите управляват, те срещу заплащане си поставят опозиция да лае, после им отпускат за малко власт, свалят я и пак идват и така до сега. Блажени са вярващите че ще си идат ХЛЯБА НОЖА И СИРЕНЕТО е в техните ръце а не в други. Те ограбиха народа и ще управляват още 100 години защото парите са в тях !
50
1
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Тези глъмове от ЕС,до нашата комунистическа мас.ия ли опряха.Жална им майка.Друго е по интересно.Нашите оперирани в главите ***,нададоха дружен рев,колко бил ценен безродното копе.. и колко незаменим.***,в Библията пиши,за човек се съди по делата,не по словата.маи само говоренето му остана на Станишев.
49
2
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Като гледам тази чиновническа мутра на снимката си мисля,че Европейския съюз вече е пред разпадане щом вземат такъв некадърник ! Тоя нагъл комуноид разруши България,та един Европейски съюз ли ще му се опре ! Да им е честит!
48
1
 
17
 
! Отговори
Ал Джафар Ибн Нидали преди 9 години
Нема са плашиш, Санишев, мойта пр адженси е зад тебе. Плътно. Както евроромата в коалиция против България. Както депесето в мафиотската коалиция. Пък и не се кахъри толкова, нали номер 15 трябваше да ходи в Брюксел!? Хората за него гласуваха. Пък ти си *** в Херсон, все и там ще има нещо за крадене...
47
1
 
9
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
HA..HA..HA.HA...OH KOTYOOO))))STANISHKATA KUCH HVURLYA.DAL BOL PARI ZA EU PARLAMENT A NEMOJE DA ZAMINE PO ZAKON.AKO OSTANE NA IZBORITE TUK PAK BOI.EI KOMUNINGI SMENETE SI LIDERA.
46
1
 
23
 
! Отговори
анти преди 9 години
Еми аз оправих България,сега наред е Европа.Да се пазят Щатите,Китай и т.н.
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да Серго, ти винаги си играл такива игри.Сега вече идва ред да ти се връща.
44
0
 
9
 
! Отговори
льжата преди 9 години
По повод пчелите..Най големият. им враг са новите технологии .Телефоните и компютрите.Те са смьрта на планетата.
43
0
 
9
 
! Отговори
43 преди 9 години
Първата стъпка е хората да усетят връзката си с природата,т.е че ние сме във вселената,но и тя е вътре в нас.Имаме само една планета и една родина.За да ги променим,трябва да променим първо себе си.
42
1
 
12
 
! Отговори
художника преди 9 години
До 43Ако пчелите изчезнат, ще изчезне животът на земята, ако човека изчезне... на никой няма да му пука !!!