Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова

Тя публикува платформата си с 6 точки за лидер на левицата във Facebook
Обновена: 12 юли 2014 13:50 | 12 юли 2014 12:10, Анисия Иванова
288
Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова
Снимка, архив Булфото

Ще върна БСП на пътя на победата. Това обещава депутатът от БСП Мая Манолова в платформата си като кандидат за лидер на партията, която бе разпостранена във Facebook днес.

Както вече стана ясно, тя и икономическият министър Драгомир Стойнев обявиха първи, че ще приемат номинации и ще се включат в лидерската битка на конгреса на червените на 27 юли. Очакванията са председателят на парламента Михаил Миков също да получи номинации и да не си направи отвод. Сред имената, спрягани за поста, са още Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

 „Убедена съм, че промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла!", казва още в началото Манолова и отбелязва заслугите на Сергей Станишев в международен план за приноса му към признанието на БСП в Социнтерна и ПЕС.

"Не е достатъчно да ни уважават и признават навън и да намираме успешна формула за включване във властта, необходимо е да печелим доверието на избирателя. След 2006 г. нямаме победа в никакви избори. Партията претърпя осем поредни загуби. В тази ситуация най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата", пише още в документа на Манолова.

В обръщението към съпартийците си, в което има  6 послания за реформа в БСП, Манолова заявява, че трябва да се сложи край на безпринципните коалиции за участие във властта. Сътрудничеството с други партии за управление на страната ще става само при пълна прозрачност на отношенията, при ясни, а не задкулисни договорености, иска тя и настоява за разширяване на сегашната коалиция на БСП с други леви формации, „но без компромиси с идентичността".

Диалогът ще бъде реален, което означава не само да слушаме, но и да се чуваме. Различното мнение - ще се опитвам да го печеля на своя страна или поне да взимам полезното от него. А когато не успявам, няма да го обявявам за враг", са част от другите акценти в програмата й.

"Отговорността - ще се поема реално, а не декларативно. Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече. Номинациите. Отдолу нагоре – реално, а не режисирано. Вътрешната опозиция - ще я приобщавам, вместо да я изолирам. Изборът на партийни органи. Ще осигуря условия за истинско и честно състезание. Без списъци за кого да се гласува и кой да бъда задраскван", пише в позицията й.

Соцдепутатката е категорична, че статусът на отделния социалист ще зависи от качествата му, от постиганите в изборите резултати.

Накрая тя заявява, че ще поеме отговорността реално, а не декларативно. "Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече", категорична е тя.

"Промяната в БСП е възможна, но не бива повече да закъснява!", убедена е Манолова.

Цялата позиция на Мая Манолова прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: Мая Маноловапратформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
12
 
! Отговори
jan преди 9 години
Нов бардак със стари ***. Няма значение какви са - важното е бизнеса да върви.
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото сме Гейове !
17
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая е красива само за комунисти извратеняциКато коне с капаци.
16
4
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Айдее,Манолова отвори сергията.Стоката е залежала и повехнала ,дано се излъжат клиентите и този път .Другия път може да сложим нова стока,сега ще караме със старата номенклатура.
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадлата Мая с поглед умрялВижда ви се вече края.
14
18
 
5
 
! Отговори
герберюгите преди 9 години
Разбирам герберастите , какво да изкарат срещу красивата Мая Манолова? Те нямат една красива жена освен един травестит , имаха и един валяк ама той замина понеже беше хванат в мащабна корупция!
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не Ви ли е срам бе откраднахте парите на хората и пак платформи си пишете.шестата е пак кражба. не върнете ли парите на хората не ми се мисли.
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая за хляб поне да бешеПолза от теб някаква да имаше.А то гнусна комунисткаС лице на ***.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZASHTO NIKOGA SAMO BSP MNOGO STE NAIVNI EEEI NIKOGA VECHE BSP, DPS, GERB ,ATAKA ,BAREKA ,KUNEVA, UMIRATE S VSICHKI TEQ TOVA E BKP DS PROUMEITE BRE OVCE,
10
28
 
5
 
! Отговори
БСП преди 9 години
Само БСП , давай Мая , мачкай герберастката *** *** !
9
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крастава, червена put-k.Как ще се върнете, братя Галеви ли ще се върнат да ви носят гласове, червена ***.
8
3
 
21
 
! Отговори
lol преди 9 години
много се натиска да е лидер тая *** калпазанка
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се заговори тази за пътя на победата се сещам за един стар комунистически филм: Ние сме на всеки километър, ние сме на всеки километър..... Най-вече са на 4-ти километър.
6
5
 
28
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
С БСП на власт се върнахме отново в 90-те години - мутренски побоища по градове и паланки, топ наркотрафиканти на свобода като Брендо и Килърите с мярка на неотклонение подписка, банкови фалити и стотици хиляди измамени вложители на дълги опашки пред банките.
5
7
 
26
 
! Отговори
www преди 9 години
ДЪЩЕРЯТА НА БАБА ЯГА.
4
2
 
15
 
! Отговори
гаф №15 преди 9 години
както ги върна и с твоя изборен кодекс. някой наистина иска да затрие тая партия
3
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леле и тази *** се мисли за нещо Вместо да я изгонят че ги позори тя се намества лисицата
2
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете да се прегръщате и целувате с ДПС и ще си върнете много български гласове. Аз лично точно по тази причина спрях да гласувам за вас.
1
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите ги интересува те да победят а после пак да крадат, крадат, крадат.