Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова

Тя публикува платформата си с 6 точки за лидер на левицата във Facebook
Обновена: 12 юли 2014 13:50 | 12 юли 2014 12:10, Анисия Иванова
288
Ще върна БСП на пътя на победата, обещава Манолова
Снимка, архив Булфото

Ще върна БСП на пътя на победата. Това обещава депутатът от БСП Мая Манолова в платформата си като кандидат за лидер на партията, която бе разпостранена във Facebook днес.

Както вече стана ясно, тя и икономическият министър Драгомир Стойнев обявиха първи, че ще приемат номинации и ще се включат в лидерската битка на конгреса на червените на 27 юли. Очакванията са председателят на парламента Михаил Миков също да получи номинации и да не си направи отвод. Сред имената, спрягани за поста, са още Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

 „Убедена съм, че промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла!", казва още в началото Манолова и отбелязва заслугите на Сергей Станишев в международен план за приноса му към признанието на БСП в Социнтерна и ПЕС.

"Не е достатъчно да ни уважават и признават навън и да намираме успешна формула за включване във властта, необходимо е да печелим доверието на избирателя. След 2006 г. нямаме победа в никакви избори. Партията претърпя осем поредни загуби. В тази ситуация най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата", пише още в документа на Манолова.

В обръщението към съпартийците си, в което има  6 послания за реформа в БСП, Манолова заявява, че трябва да се сложи край на безпринципните коалиции за участие във властта. Сътрудничеството с други партии за управление на страната ще става само при пълна прозрачност на отношенията, при ясни, а не задкулисни договорености, иска тя и настоява за разширяване на сегашната коалиция на БСП с други леви формации, „но без компромиси с идентичността".

Диалогът ще бъде реален, което означава не само да слушаме, но и да се чуваме. Различното мнение - ще се опитвам да го печеля на своя страна или поне да взимам полезното от него. А когато не успявам, няма да го обявявам за враг", са част от другите акценти в програмата й.

"Отговорността - ще се поема реално, а не декларативно. Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече. Номинациите. Отдолу нагоре – реално, а не режисирано. Вътрешната опозиция - ще я приобщавам, вместо да я изолирам. Изборът на партийни органи. Ще осигуря условия за истинско и честно състезание. Без списъци за кого да се гласува и кой да бъда задраскван", пише в позицията й.

Соцдепутатката е категорична, че статусът на отделния социалист ще зависи от качествата му, от постиганите в изборите резултати.

Накрая тя заявява, че ще поеме отговорността реално, а не декларативно. "Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече", категорична е тя.

"Промяната в БСП е възможна, но не бива повече да закъснява!", убедена е Манолова.

Цялата позиция на Мая Манолова прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: Мая Маноловапратформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
ebb преди 9 години
До До Анонимен 41точно казано идейните им основания на повечето са да станат майки и бащи на 12 години
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая Манолова (Галева) е втора братовчедка на Братя Галеви в Кюстендил и участва повечето от фирмите им.За какъв морал може да претендира тази жена?
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знам, че на троловете много им се иска Бойко да е виновен за фалита на КТБ, за фалита на НЕК, за фалита на здравната каса и за всичко, но няма как, защото той е управлявал само 3.5 години от 24, което прави едва 13% от времето. Всички тези фалити имат зародиш мнооого преди Бойко въобще да му дойда на акъла да си направи партия, така че мантрата "А Бойко колко краде" трябва да я забравите, другари и другарки.
36
3
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Може да е грозна, но за сметка на това е ***.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според последното изследване на Червен Колю ГЕРБ не само не изчезва, но и расте. А БСП се срива с пет % за 1 година.Иначе ти си вярвай.
34
2
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 9 години
И това че БСп ще пребъде те радва ???
33
15
 
8
 
! Отговори
До Анонимен преди 9 години
ГЕРБ ще изчезне от хоризонта точно като НДСВ, защото е лидерска партия с ламтящи за постове хорица. БСП ще пребъде, защото хората, които я подкрепят имат идейни основания.
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сестро Галева, стига плещи простотии, ами кажи къде са "братята ти" !
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен--15;Напълно си прав. От 37 до 43 г. Иван БАГРЯНОВ е земеделски министър. Той отпуска 20 год.безлихвенни заеми на земеделците и те се напълват с техника.В моето село имаше 168 сноповързачки и др техника.На машините им казваха БАГРЯНКИ. Комунистите след ДЕВЕТИ го убиха.Какво чакаш от убийци.Синовете им се изучиха и станаха учени престъпници, което е още по страшно.
30
3
 
11
 
! Отговори
jan преди 9 години
Някакъв заблуден, който явно никога не е помирисвал жена много си пада по тая фльорца.И все пак да предположим, че е супер красавица, но корумпирана, крадлива и пионка на олигарси. Къде ви отива тогава така наречената "лява" партия бе загубеняци? На *** - окончателно. Изберете я, аз съм с вас.
29
1
 
9
 
! Отговори
Doctor преди 9 години
С 3,5 милиарда, мога и пола на всичкото ви ЦК да сменя.
28
2
 
13
 
! Отговори
Вангелия преди 9 години
До Анонимен - С Мая БСП ще пребъде! Ама само в Кюстендил!
27
3
 
13
 
! Отговори
победа наша преди 9 години
Значи да очакваме пак сикове, висове и мутри по улиците, още "самозапалили се", "самоудавили се", "самозастреляли се". Това е пътят на победата на червената мафия, по-зловеща и от коза ностра. Ал Капоне направо ряпа да яде...
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ко прайм ? Цела година търсим местенце на съсела че освен шеф друго не работи, сега ще търсим работа на мая общата що на околомръсното конкуренцията е голяма?
25
4
 
14
 
! Отговори
st.anger преди 9 години
ето такива лелки са проблемът на България. НЯМА здравомислещ българин, които да желае бсп на власт. с други думи: ние все ги бутаме, пък те с една просташка / и вече крайно нагла/ упоритост все искат да се връщат където не им е мястото. бсп/бкп/ е партия с над сто години история, през които е доказала, че не може да свърши нищо кой знае колко полезно за народа, но много я бива в краденето. мястото на тази партия е на бунището на историята.
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продължение за 85% управление на БСП в периода 1990-2014:1. Беше закрита българската армия, съзнателно разпродаваха годни за ползване активи и оставиха хиляди хора на улицата2. Имаше режим на тока в периода 1990-1994, когато поради некъдърността си не знаеха какво да направят3. Оставиха лева да се сгромоляса като парична единица в периода 1990-19964. Ликвидираха селското стопанство (земеделие, растениевъдство, животновъдство)
23
0
 
6
 
! Отговори
kiro преди 9 години
HAHAHHAHAH MAIA OBSHTATA PRETSEDATEL :) BSP TOTALNO STE ZAPRILICHA NA EVTIN BARDAK
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП(к) е партия, която е управлявала над 85% от прехода, къде пряко, къде косвено чрез разни "експерти" като Беров и Орешарски. По време на тези 85% се извършиха най-престъпните деяния:1. Разпродажбата на българската индустрия и предприятия2. Фалшифицирането на външния дълг и фалитите на банките-фантоми, които обраха парите на българина3. Хиперинфлацията, предизвикана от банковата и икономическата криза4. Криминалните групировки, които бяха създадени от партията майкаИ още, и още, и още
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тази застане на мястото на Димитър Благоев и на Георги Димитров, партийните членове трябва да си сменят пола
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С Мая БСП ще пребъде!