Политиците мълчаливи преди консултациите при президента

Разговорът започна при засилени мерки за сигурност
Обновена: 14 юли 2014 14:37 | 14 юли 2014 14:33, Веселина Йорданова
34
Политиците мълчаливи преди консултациите при президента
Снимка: Булфото, архив

Президентът Росен Плевнелиев провежда консултации с представителите на парламентарните партии и с изпълнителната власт за финансовото състояние на държавата. Нито един от политиците не спря пред журналистите, които чакаха пред сградата.

Още по темата
На срещата президентът покани още главния прокурор Сотир Цацаров, управителя на Българската народна банка Иван Искров и подуправителя на БНБ Калин Христов. 

Очаква се основна тема на разговорите да бъде ситуацията с КТБ и дъщерната й банка Креди Агрикол, която трябва да отвори врати точно след седмица.

В петък от БНБ обявиха, че банковият лиценз на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет, а сметките в банката ще бъдат прехвърлени в дъщерната Креди Агрикол България, която ще бъде национализирана.

Управляващите гарантираха, че вложителите няма да загубят и стотинка от спестяванията си, за което ще е нужно приемането на специален закон, тъй като сегашните разпоредби гарантират само депозити до 100 000 евро.

Необходимостта от предприемане на законодателни мерки от 42-то Народно събрание във връзка с държавните финанси беше анонсирана като тема на срещата при държавния глава.

От президентството уточниха още, че поканата на Росен Плевнелиев е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29 юни т.г. договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление.

Медиите не присъстват на началото на срещата, след която се очакват изявления.

Пред президентството са се събрали двайсетина души протестиращи, които освиркват представители на властта при влизането им в сградата. Полицейското присъствие около нея е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Другия велик икономист и банкер Б.М.Б.той пак взел пари от Здравната каса да плати пенсиите на пенсионерите.Що за глупости ! Това да не ти е селската бакалия.Нали министерствата са за това.То по тая логика всеки може да бърка от където си пожелае и да раздава пари.Що за анархия и безредица.
27
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
на огромната дупка във фалиралите банки? Чудя се дали Иван Искров знае къде се намира в момента и какви последствия ще тръгнат тепърва.Щял да изплати на 21юли парите само,че се питам откъде защото такива няма.Ако имаше пари в държавата НЗОК още при разчетите на бюджета щяха да имат достатъчно пари.А за другите сектори,които също чакат за пари.Или той пак не знае.За мен БНБ няма пари това показа разпределението на бюджета за 2014г.
26
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
За мен един от виновниците КТБ да я докарат до това положение е Иван Искров.Не може да съдят някаква секретарка ,че видите ли тя знаела и помагала а милия Искров си получавал просто заплатата на банков чиновник и не разбирал какво ставало.А сега г-н Искров разбира ли какво очаква като цяло банковата система? За икономика чувал ли е? Знае ли г-н Искров,че икономиката подържа банковия сектор?А чувал ли е че икономика в България няма? А дава ли си сметка кой ще покрие щетите на БНБ след запушването
25
0
 
20
 
! Отговори
niki преди 9 години
Как да кажат нещо, като всичките са вътре с двата крака.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога ще арестуват Цветан Василев окрал милиардите?
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много му е остра главата на този, не говори добре за интелекта му.
22
1
 
34
 
! Отговори
дърт голям преди 9 години
25 години гледаме този спектакъл и края му се не вижда. Но резултатът е много видим:Обезлюдена България,унищожена икономика,култура,здравеопазване,бедност,престъпност.Спрени 3 от атомните реактори.А как беше преди 25 години Всеки сам да си отговори.С тези не сме за никъде.
21
0
 
22
 
! Отговори
Спец по седенки ;-) преди 9 години
До Апо (2) Как да е друго освен седянка ?! Нали баш специалиста по седенки(Орешарски) ги забърка отново...и отново ..и отновоо с БСП рабира се ! Почти са успели още едни откраднати 3-4 милиарда в КТБ и сателити да ги натресат за изплащане на държавата(бюджета)- да се разбира на всички нас .Така и Маминия и финансиращия ГИ доскоро и кукловодите им знайни и незнайни за пореден път отупват брашнения чувал(България) ! А кукловодите се знаят от политиците ни поне това е 100 % сигурно НО.....
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като е толкова хубаво и ценно да се спаси банката и да се върнат всички пари от депозитите, защо не се даде възможност на акционерите да участват в наливането на активност?
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента наблюдаваме безпрецедентно обединение на цялата политическа и икономическа върхушка. Целта е да се убеди народа че ограбването му е за негово добро. И както винаги, цената ще е най-голяма за най-бедните.
18
3
 
26
 
! Отговори
подляри преди 9 години
Що за идиотизми,не трябваше ли да има Оставка вече,ама махайте се бре хора,вие докарахте страната до пълен крах
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За милиони =милярди няма закони за кокошка няма прошка.Що за наглост виновните на свобода ,а касиерките задържани
16
3
 
16
 
! Отговори
fete преди 9 години
diktaturata na narkomafiata ot dps, bsp i ataka nyama da dopusne bg referendumi v nikakav sluchai - nito sega, nito sledvastite godini.
15
0
 
32
 
! Отговори
гледам преди 9 години
За сведение на псевдожурналистката управляващите не са гарантирали да възстановят спестяванията в пълен размер. Това е неистовото желание на Искров, който се е оср... - за да спаси собствената си кожица, иска спецзакон, държавата, респективно гражданите да платим, а той да си остане целият в бяло.
14
1
 
23
 
! Отговори
ГлупавиЙЙ ми народе преди 9 години
Недей спа, ами да избесим тия мошеници.Ама ВСИЧКИ: Като почнеш от БСП - ДПС - ГЕРБ - АТАКА - и така нататък.СЕГА СЕРИОЗНО: Не останаха ли честни хора в тази изстрадала страна?Тоя народ с какво е сгрешил, че все крадци и мошеници го яхат?
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пиратите на 21 век се събраха за да обсъдят делбата на плячката
12
1
 
43
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Отупването на брашнения чувал а?! Интересно нещо е народопсихологията. За повишение на тока с 3% ще стане многохиляден протест, но за 3 милиарда откраднати от данъци, само се чете с интерес какво се случва. Шантава работа.
11
0
 
14
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Hahahahahahahaha, edni s chuvalite drugi pred kompiutara. Jalko za krasivite vi dushteri, maznicite shte gi "galkat"!
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки който подкрепи това безумно искане за пълно възтановяване на депозитите с държавни пари е в играта с източването
9
11
 
25
 
! Отговори
bg преди 9 години
Дойде Лавров, Орешарски се нахили и КТБ беше ограбена.