Борисов възмутен: В последния си ден МС решава за години напред!

"Служебният кабинет ще е само на вода, няма и хляб да има"
Обновена: 23 юли 2014 12:32 | 23 юли 2014 09:43, Камелия Цветанова
183
Борисов възмутен: В последния си ден МС решава за години напред!
Бойко Борисов Снимка: БТА

В последния си ден Министерският съвет поема ангажименти за години напред, укори управляващите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Да внесат актуализация на бюджета, да признаят дефицитите и неразплатените пари, това би било почтената позиция, а вместо това те се готвят да подписват за десетилетия енергийни проекти. Аз не знам с кой акъл в последния си ден Министерският съвет поема такива ангажименти, аз не мога да го проумея като управление, че това е възможно“, заяви той.

Още по темата
Според лидера на опозицията заради лошото финансово състояние, оставено от кабинета на Пламен Орешарски, служебното правителство „ще е само на вода, няма и хляб да има“.

Относно готовността на Иван Искров да подаде оставка  като управител на БНБ, която той анонсира вчера в съобщение до медиите, Борисов коментира, че не е свикнал да работи с писма.

„Репутацията на БНБ се срина в последния месец и това е най-малкото, което може да се търси като отговорност – подаване на оставка“, отсече той и добави, че „този парламент няма мощност да избере нов управител, следващият ще го избере нов при подадена оставка“.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че не очаква премиерът Пламен Орешарски да направи финансов отчет и да е ясно в какво състояние оставя държавата.

„Не очаквам такава отговорност от управляващата тройна коалиция БСП, ДПС и „Атака“, призна Борисов.

Той за пореден път подчерта, че депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала, за да гласува оставката на правителството, когото премиерът я подаде.

Вижте още във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
11
 
! Отговори
психолог преди 9 години
абе,Сериозен! Ти наистина ли мислиш,че Борисов не е жаден за власт?Б.М.Б.има да връща на българския народ ,затова че не беше харесан като Световен лидер.Той се уби да се хвали из целия свят ,че бил богоизбран и че бил човека със здрави връзки.Вие сега пък не го харесахте? За неговото положение това е срам и позор и той няма да прости на никой за това.Нищо,че си мълчи и спотайва.
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ЕС залагат яко на цирка в БГ.Наддават яко,че ГЕРБ ще спечели,въпреки,че го изгониха с камъни!Няма по-*** народ от българите!Смеят се от високо Европейците на простотията и изостаналостта на робите!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно е хубаво в цялата ситуация .Започна да прозира в държавата , кое читаво и кое е менте .От крадливите и некадърни политици , до хората с мнение и Троловете /платените ***/
35
1
 
16
 
! Отговори
брб преди 9 години
Среден за теб!!!Среден и за всички останали партии!!!Среден и за всички жълти,зелени,сини,червени тук,които обричат България и децата си на мизерия!!!!
34
0
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Те си имат опорни точки. Не им пречи, че ги объркваш!
33
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименМи по-добре ДПС и БСП да са на власт, отколкото ГЕРБ, РБ и ДПС и Ердоган да командва Бойко. Нито една партия освен ГЕРБ и нито един лидер на партия не е бил на колене пред Турция и турския премиер освен Бойко Методиев Борисов. А спомняш ли си как ГЕРБ гласува "за" приемането на декларацията за осъждане на възродителния процес?
32
8
 
9
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Разбирам, че опорните точки са спуснати и червените *** ще пишат това , за което им се плаща. Само, че няма как да не знаят поговорката , че не е важно котката дали е черна или бяла , а е важно да лови мишки. Б.Борисов е доказал ефективноста на неговото управление. Та в тоя ред на мисли като сте толкова кадърни защо само за една година и БСП-ДПС-Атака се провалиха. Хайде управлявайте защо подавате оставка.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаква се правителството да обсъди на заседание договора с американската компания "Уестингхаус" за изграждане на Седми блок в АЕЦ "Козлодуй" по нейна технология. По информация на "Ройтерс" стойността на реактора AP-1000 ще е около 5 млрд. долара, 1100-мегаватовият реактор се очаква да заработи през 2024 г.Според информацията, която досега е известна, се предвижда "Уестингхаус" да получи 30% в смесената компания с българското държавно дружество "АЕЦ Козлодуй Нови мощности".
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 25 години държавата беше тръгнала малко напред само при Костов. Това е факит колкото и да не им са иска на червените другари. Евала за номера с Царя който ги върна .. но е.аха мама.а на целия народ.
29
9
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не,само Европа ами целия разумен свят се залива от смях.Щом Б.М.Б може да ни управлява.Човека който е завършил у-ще в "Симеоново"това значи,че всеки може да управлява една страна.Значи всеки ,който се счита за повече от пожарникар в страната може да има претенции за поста му.Само ,че има едно "НО -ДАЛИ ЩЕ ИМА НУЖНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ХИГИЕНА!
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Туркофил До колкото знам, други се целуваха на Орлов мост! Така че тази Опорна точка я сменете.Даже целият митинг на БСП, беше организиран от автобусите на Доган.
27
12
 
7
 
! Отговори
варненец преди 9 години
Очакваме решението ОСТАВКА! Всички други решения са невалидни. Не може престъпници да решават съдбата ни! Това трябва да е ясно! Търпението се изчерпва днес.
26
1
 
7
 
! Отговори
Пеев преди 9 години
До Анонимен 13 . На изборите се вижда кой кого ненавижда !
25
13
 
13
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До 26.Това само червените *** не го разбраха. Те си повтарят в унес тиква, пожарникар, винету и изобщо не си мърдат няколкото гънки в главата. ББ най-малкото показа, че има достойнство и не се бави с оставката, която не беше поискана от народа а от плужека Станишев. Станишевото протеже сега се стиска и от 1 месец я е заподавал и още я няма. А какво да кажем за говора на гнусните червени депутати. 2 часа можеш да слушаш и да не чуеш нищо съществено. ББ говори ясно и разбрано без да те мота.
24
11
 
15
 
! Отговори
Туркофил преди 9 години
Дойде ли ГЕРБ на власт и все едно ДПС са на власт. Антибългаринът Бойко Борисов се командва от турският премиер. Готов е Бойко да даде на Реджеп Ердоган парче българска земя срещу евтина евтина заменка.
23
3
 
8
 
! Отговори
dragko преди 9 години
Псе!
22
9
 
10
 
! Отговори
до: СЕРИОЗНО преди 9 години
Абе кой е жболен за власт точно можем да поспорим много. Не на ББ му крещят под прозорците "ОСТАВКА" 1 година, не той наема хора да ходят на протестите... а и той си хвърли оставката още когато платените протестъри омазаха с кръв асфалта. Болните за власт си отиват.
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СЕРИОЗНО: Наистина Ви се смее Европа!!! Даже бих допълнил,че Европа Ви се пресмива!!! Щом има топкова много *** В България дето могат да повярват на *** Бареков,на *** Сидеров,на Червената Кукувица Кунева!!! Е ,още да изброявам ли колко сте жалки!!!
20
3
 
15
 
! Отговори
"Другари"! преди 9 години
Цветелин Кънчев, бат Сали и Пеевски са с вас! Ура!
19
17
 
14
 
! Отговори
1_българин преди 9 години
От 2001г. Б.Б. е под пражекторите.....Този човек е спечелил де що има избори вкл. два пъти мажоритарно и то за кмет на столицата при най осведоменото и образовано население.... Б.Б. е най успелия политик на България след 10.ноември.