Оставаме най-бедни в ЕС, призна Адемов

"Оставката ме завари със старите проблеми, може да дойдат и нови"
29
Оставаме най-бедни в ЕС, призна Адемов
Хасан Адемов. Снимка: архив, БулФото

Министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов заяви, че отиващият си парламент е бил труден, но в изпълнителната власт е по-трудно да се работи.

“Оставката ме заварва със старите проблеми, а нищо чудно да се добавят и нови”, коментира той пред БНР депозираната оставка на правителството, която се очаква НС да гласува днес.

Още по темата
По думите на Адемов истината е, че българските граждани живеят трудно, че България продължава да бъде най-бедната страна в Европейския съюз.

“Това правителство успя да въведе няколко стабилизиращи мерки за най-бедните, да договори програмата "Развитие на човешките ресурси". Заварихме разплатени средства 40% по тази програма, сега плащанията са 70%. Това е добро постижение на фона на другите програми”, заяви министърът.

Според него тази оперативна програма се изпълнява по сериозен начин, но целите не са постигнати - увеличаване на заетостта, увеличаване на преодоляването на социалното изключване. България е на първо място в ЕС по безработни младежи, посочи той.

По темата за пенсионната реформа и специално за категорийните работници, Адемов заяви, че противопоставянето и конфронтацията са били доминиращи.

“Има изработен механизъм за това кой ще плаща пенсиите на работещите при първа и втора категория труд от следващата година. Следващите управляващи трябва да предприемат действия по новото законодателство, за което има консенсус между бизнеса и синдикатите”, каза Адемов, но допусна, че може да има и удължаване на сегашния регламент с 1 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен20и не само това ами е надробил и нови проблеми след като казва, че ги очаква!!!! А това, че сме най-бедни г-н Адемов твоята партия от агенти на ДС са с особенни заслуги за дереджето ни!! Проста аритметика Адемоооф за 24год. демокрация 18 от тях вие сте в управлението!!!
21
3
 
10
 
! Отговори
Швабен преди 9 години
И след десет години това заглавие пак ще излезе. А след 20 също. Единственият начин да се оправи България е като се оправи населението и мисленето му, и се извиси в ценностно отношение. Сега в по-голямата си част българите са кратуни и затова са на нивото на техният избранник-тиквата. Няма друг начин господа.Колкото и да не сте съгласни и да роптаете и да обиждате и да плюете и клеветите докато не изберете Волен Сидеров на власт ще останете в това положение, като бавно и трайно ще става по-зле.
20
2
 
7
 
! Отговори
men преди 9 години
трябват само около 10 000 обесени. да видите след това ще излетим като ракета нагоре. само сирене, агнсешко, зърно и зеленчуци на арабеските и ктайците да продаваме като няма крадци ще станем като люксембург.
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това си го знаем без да ни го казва някой от мафиотската клика ДПС.Въпреки че, като цяло, Адемов е може би единствения експерт от ДПС.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо да сме най-бедните бе г-н докторе? Скоро прочетох някъде че Бг. домакинствата са спестили нови 800 млн. лв. през тази година, пък и пенсионерите получиха "значително" увеличение на пенсиите. Това не ми говори за бедност а за нещо друго.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Оставката ме завари със старите проблеми" - демек за 1 годни ти не си свършил НИЩО, каквото проблеми е имало, пак ги има...
16
9
 
9
 
! Отговори
Единственият преди 9 години
свестен политик от ДПС
15
2
 
23
 
! Отговори
XXX преди 9 години
Най-бедни и най-прости :) 2 в 1 . Най-бедни сме защото сами си го правим като избираме 3-те партии дето сринаха България .....поради тази причина сме и най-прости .....да не можем да се намажем на пръста на гърците ............
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ САМО В ЕС В ЦЕЛИЯТ СВЯТ НЯМА ПО БЕДНИ ОТ ТИКВОЛАНДЦИТЕ. ЩОМ В АФРИКА СА С ПО ВИСОКИ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КЪДЕ СА ТИКВОЛАНДЦИТЕ. НО ПЪК НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ СИ ИЗБЕРАТ ЕДНА ГОЛЯМА ТИКВА ОТ БАНКЯНСКИЯТ БОСТАН И ТЯ ЩЕ ГИ ОПРАВИ ДА СТАНАТ БОГАТИ. ЕТО ПО ТОЗИ НАЧИН. ЩЕ ВДИГНЕ ТИКВАТА ОТ БОСТАНЯ ТОКА ПаОРНОТО ВОДАТА ХРАНАТА ГОРИВАТА ЩЕ ЗАМРАЗИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ И ЩЕ ЗАЖИВЕЕМЕ ЩАСТЛИВО И БОГАТО НАЧЕЛО С ТИКВАТА ОТ БАНКЯ. НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧЕСТИТО.
13
2
 
16
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
След изборите се почва "няма париии , предишните управляващи така и така направилииии, сега пари нямааааа" след това пак протести пак избори и пак същото ...е как няма да е същото като само ГЕРБ БСП И ДПС се въртят ..........оставаме най бедни и винаги ще бъдем ........докато постоянно ни натякват от всякъде че нямало пари ...............и хората вярват в тия глупости .....техните заплати си ги вдигат ...колите им са за милиони , хотели вили басейни сарай ....
12
4
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
До АСАМБЛЕЯ НА ЛЪЖАТА Позволявам си да довърша мисълта ти ,че всеки опит за откъсване от руската орбита води след себе си украинските събития.
11
4
 
13
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Корнелия Нинова вчера отчете 13 млрд.лв. в социалната сфера!Как така сме все бедни?!Кой ги е получавал тези пари и за какво са раздадени ?
10
9
 
10
 
! Отговори
АСАМБЛЕЯ НА ЛЪЖАТА преди 9 години
Д-р Адемов беше използван за мръсните цели на някои хора и в момента съм убеден че съжалява..разбирайки че не му позволиха да помогне..Не може руски сателит в Европа визирайки бананова РБългария да се отърси от впилата се в нас мащеха в лицето на узурпатора Путлик..цените за промишлен ГАЗ са най-високите в Европа..унищожавайки бавно но сигурно и без това задъханата ни икономика..Заплатите,пенсийте, всички останали сфери са по руски стандарт разделяйки хората на крайно бедни
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До уплашенВъв Белене мой човек бяха само политически затворници,не забравяте лошите години на диктатура и не изопачавайте нещата за "онова"време.....Тогава добре бяха само партизаните и техните ятаци.......а ние честните и работливите пак си бяхме с 150/200лв заплата....айде гадни комунисти чао........
8
2
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
След толкова завлечени пари ,стегни се бе Адемов Твоите съпартиици не се оплакват.Даже Местан си призна ,маалко предозирал с властта ама ще се поправи.
7
8
 
10
 
! Отговори
уплашен преди 9 години
До 7При бай Тошо за крадците имаше години в Белене или затвора!Сега големите крадци са по улиците!
6
10
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
При Тошо са крали и повече, просто не е било известно на народа
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. Mnogo se krade2. Problema s ***. - Zdravi pravi. ne rabotiat a vseki den se mnojat i iskat da iadat3. komunisticheska sistema ne se podrejda s demokratichni zakoni4. Nauchete se da pravite promeni v zakonite bez da se se podceniavate pred drugite strani
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"БЛАГОДАРИНИЕ" НА ТАКИВА КАТО ТЕБ
3
22
 
6
 
! Отговори
Илко преди 9 години
ГЕРБ ще ни направи богати и успешни , чаками ги с нетърпение