Решено: Депутатите пратиха кабинета "Орешарски" в историята

180 народни представители бяха "за" оставката, 8 "против", 8 се въздържаха
Обновена: 24 юли 2014 14:17 | 24 юли 2014 12:11,
170
Решено: Депутатите пратиха кабинета "Орешарски" в историята
Пламен Орешарски и кабинетът му Снимка: БТА

Парламентът прие оставката на правителството на премиера Пламен Орешарски.

От 196 депутати, участвали в гласуването, 180 бяха „за“, 8 - "против", а други 8 се въздържаха. 

Това стана ден след като премиерът подаде оставка в деловодството на парламента след малко повече от година управление.

Още по темата
Министерският съвет ще изпълнява функциите си до назначаване на служебния кабинет.
"За" оставката на кабинета гласуваха 93-ма депутати от ГЕРБ, 40 от "Коалиция за България", 30 от ДПС и 14 от "Атака". Осем народни представители от левицата бяха "против". Въздържаха се седем депутати от "Коалиция за България" и един от ДПС. Решението беше посрещнато с ръкопляскания и със ставане на крака от депутатите от ГЕРБ.

Министър-председателят и министрите му бяха освободени от парламента след кратки дебати между партиите. Единственият лидер, който се включи в тях, бе този на ДПС - Лютви Местан.

Председателят в оставка на БСП Сергей Станишев и шефът на „Атака“ Волен Сидеров не дойдоха за оставката на кабинета в парламента. Станишев вече не е депутат, а Сидеров е на предизборна обиколка в страната.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пропусна изказванията, защото излезе от парламента малко след началото на дебатите с думите: „Имам малко работа“. После обясни, че не иска да слуша партийни речи, и се върна за гласуването.

След гласуваната оставка на кабинета на ход е президентът Росен Плевнелиев. Той трябва да връчи мандати за съставяне на правителството, а след като според очакванията те бъдат върнати, да назначи служебно правителство, което да подготви предсрочните избори на 5 октомври. Очаква се новият служебен кабинет да стане ясен в началото на август. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мамицата гладна...опскахте държавата...че и си пляскате...
125
0
 
1
 
! Отговори
xp преди 9 години
В човката *** : ) Кото и да приказвате се толкова нелепи, че сълзи не ми останаха да се смея на простотията ви 1 година .. :d Особено 10 точки за Миков... мислех, че истинския комунизъм е умрял..но тоя направо къртише с глупоста си :))) hahahah Дано да не влезете в следващия парламент ! Глупаците да гласуват за вас намалят всяка година
124
0
 
0
 
! Отговори
АХХЪЪ преди 9 години
нееее в историята ...а направо на оная дрена риба цацаа дето сама си прави РОВ
123
1
 
13
 
! Отговори
Хе-хе преди 9 години
До Ура Ура Ура Победа."след 421 дни на непрестанни протести".Какви протести бе,какви 5 лева?Народ,който работи за 200 евро може ли да протестира?Народа се е предал няма време да протестира.Народа умира без време,няма кой да протестира.421 дни народа гледа как около 200 келемета пият кафе и цъкат с телефончета.Това ли е народа?Народа бутна правителството казваш,този същият народ,който няма пари да си плати тока,да се храни нормално и да отглежда децата си добре.Стига бе,верно?
122
3
 
11
 
! Отговори
Голям смях преди 9 години
До 76."да спасим България от ЧЕРВЕНАТА ЧУМА - КОМУНИЗЪМ."Жалко,че 70% от българите са заблудени оФце като теб.ГЕРБ,ББЦ,РБ,НДСВ не са комунисти,само бащите,майките,бабите и дядовците им са комунисти.Властта с кръв е взета и само с кръв се дава другото са празни приказки за необразовани *** като теб, на които се обещава светло бъдеще.Чакай си,чакай.Всяко правителство е враг на народа,много малко ум се иска за да го проумееш.Българите за съжаление нямат акъл за 2 стотинки.Нека цирка продължи...
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лека поправка на заглавието: Решено: Депутатите пратиха кабинета "Пеевски" в историята.
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдаа, това правителство наистина се справяше много добре - за една година отмъкна над 7 милиарда и опустоши напълно енергетиката, здравеопазването, пътната инфраструктура, европроектите, и прочее и прочее. Спря всички големи строежи и съсипа напълно връзките ни с Русия, подкрепяйки санкциите срещу тях. Няма кой скоро да бие подобен рекорд.
119
0
 
5
 
! Отговори
гамена преди 9 години
следва въпроса - ся ко ши праим ???
118
7
 
8
 
! Отговори
Фифи преди 9 години
Това правителство се справяше много по-добре от това на ГЕРБ и постигна много повече от тях
117
6
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Време е да видим какво ще направи поредния марионетен кабинет на Бойко назначен от слугата му Плевнелиев. Ама да не очакваме много....
116
7
 
6
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Правителството спази обещанието си и ще даде възможност на народа отново да избира. Дано народа избира мъдро и си спомни как във време на криза когато управляваше Бойко той си подаде оставката и остави другите да решават проблемите, които самия той създаде. За разлика от Борисов това правителство се справи с възникналата криза и чак тогава даде възможност на народа да избира кого иска да продължи да го управлява
115
4
 
8
 
! Отговори
Ренета преди 9 години
Бъдеще няма ако псевдопартията ГЕРБ започне да управлява държавата. Цялата икономика ще сринат тези некадърници
114
4
 
6
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Саботъорите от ГЕРБ постигнаха своето, не виждам обаче хубавото в цялата тая работа
113
5
 
6
 
! Отговори
Мая преди 9 години
Жалко, че правителството подаде оставка вършеше си работата добре
112
1
 
9
 
! Отговори
Yakov преди 9 години
Ами тя, държавата никога не е имала правителство. Тя винаги е била на автопилот. Имало е само политици-бандити мислещи само за пари!Българският парламент не е сбор на мъдреци, на най големите умове на България, а сборище на болните амбиции на най злощастните и зловредни хора, влюбени само в себе си, в кесиите си, в славата си, но не и в България!Атанас Буров.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който дойде на власт - пълна ревизия за изтеглените милиарди, спрените европари и др. золуми. Иначе да си ходи на село.
110
3
 
16
 
! Отговори
художника преди 9 години
...пратиха кабинета "Орешарски" в историята...-----------------------------------Добре, иначе те щяха да ни пратят в историята !
109
10
 
5
 
! Отговори
локи преди 9 години
Времето е срещу Тиквата, с всяка секунда става все по-стар, тлъст, ***, отвратителен пед***л. Власт няма да види никога това нищожество надуто.
108
15
 
20
 
! Отговори
ityn преди 9 години
Хайде в историята и никога повече БСП и ДПС на власт!!!Очаквам ГЕРБ отново с мин. 122 депутати и Бойко мин. председател :)
107
2
 
6
 
! Отговори
posledno sbogom преди 9 години
ами хайде момчета...СЪС ЗДРАВЕ! :)