Попова защити президента: Не си е превишил правомощията

"Служебният премиер трябва да е почтен и умерен човек"
Обновена: 26 юли 2014 11:34 | 26 юли 2014 11:34,
46
Попова защити президента: Не си е превишил правомощията
Вицепрезидентът Маргарита Попова Снимка: архив, Impact Press Group

Вицепрезидентът Маргарита Попова защити държавния глава Росен Плевнелиев от критиките, че е превишил правомощията си с призива към депутатите да приемат актуализацията на държавния бюджет, отправен по време на вчерашното му обръщение от парламентарната трибуна.

Още по темата
„Чувам подмятания, че президентът е превишил правомощията си с препоръката към парламента да се занимае с актуализацията на бюджета – не е, той няма такъв ресурс”, подчерта Попова пред bTV.

„Не мога да кажа, че президентът сбърка – той има право да се притеснява, защото предстои да управлява служебно правителство, а то няма възможност да прави такива промени заради конституционно краткото си време”, аргументира се още вицепрезидентът.

По думите й премиерът в оставка Пламен Орешарски е трябвало да говори много повече. "Въпросът за бюджета се третира от премиера в парламента с всички парламентарно представени партии – не е работа на президента”, подчерта тя.

Маргарита Попова заяви, че не е участвала при формирането на предишния служебен кабинет и няма да участва и при формирането на бъдещия. „Аз лично не участвам в такива договорки, това си е работа на президента”, подчерта тя и допълни, че си представя бъдещия временен премиер като „почтен човек, умерен в емоциите си”, но отказа да посочи име.

Вицепрезидентът бе скептична, че предстоящите на 5 октомври предсрочни избори ще променят България в положителна посока. „Обществените нрави се развалят продължително и упорито, няма да се оправим след 5 октомври”, категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
9
 
1
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Колкото и да плюете Маргарита Попова, аз се радвам, че има и политици, които не се държат като простаци (Бойко Борисов далеч не е единственият с такова поведение), умеят да говорят интелигентно и с дойстойнство. Не казвам, че е перфектна, но нивото на политиците в България е толкова ниско и кръчмарско, че един човек като Попова се откроява сред всеобщата политическа тиня.
14
1
 
3
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
И още нещо да допълна за Турците в България, че Турския език е създаден 200 двеста години ПО-КЪСНО в 17 век, след падането на Истанбул през 15 век. Ако те са имали език преди това, щяха да говорят на 2 два езика като Гърците или ***.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
каква лисица е тая....такава интересчийка....много бързо обърна палачинката! винаги с властта !
12
1
 
2
 
! Отговори
АНТИОВЦА преди 9 години
ЛИЧИ СИ, че Маги се подмазва и тя. МОЖЕ да има СПОКОЙСТВИЕ след 5 Окт., КАК ДА НЕ МОЖЕ? Ако пр. Плевналиев, се ОТЪРВЕ от Маги, ако комунистите се ОТЪРВЪТ от партията БКП/БСП, ако Меси и турците се ОТЪРВЪТ от ДПС, защото истинските Турци избягаха със златата си и останаха само заблудените, които нито знаят нито помнят от къде са дошли. САМО ТАКА ЩЕ НАСТЪПИ ИСТИНСКИ МИР и СПОКОЙСТВИЕ на Българска земя.
11
1
 
4
 
! Отговори
художника преди 9 години
А бе, къде е сега Нина ГАргова ? Нема ли и тя да се изкаже по въпроса?
10
0
 
0
 
! Отговори
художника преди 9 години
До ВинетуМного си прав !
9
0
 
11
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Скритата червена лимонка видя накъде духа вятърът и започна да се нагажда. Да се маха!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ama samo kolko e chestna I nad neshtata!Drebnavo zyajdane bilo deto hodela do Tailand na darjavna smetka!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taya nagla strina da se iznasya ot prezidentstvoto shtom se chustva reprtesirana. Omrazna mi ot licemerni I alchi tapacki, kato taya I cherveneta lihvarka nenasitna Neshka Robeva. Licemerni plachlivi parantii.
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ясно, че така ще каже. Нали и тя е част от цирка
5
3
 
2
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
24 часа на втора рота.После да се оправя сама./Цепи, лепи, вулканизира/.
4
3
 
4
 
! Отговори
www преди 9 години
ДА АМА Е ХЕПТЕН МЕКИЧЕК.
3
9
 
9
 
! Отговори
ВЪН преди 9 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ Е МАФИЯ НА ИКНОМИЧЕСКИ КРЪГОВЕ. РАЗКАРАЙТЕ ТОЗИ ***
2
10
 
12
 
! Отговори
j преди 9 години
другарко Попова, ако имахте малко чест досега трябваше да си подадете оставката и да не участвате в клоунадата която разиграва това недоразумение президента
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махайте пинчера на Мутрата от Президентството !ИНПИЙЧМЪНТ !Марги Попова - Президент !