БСП, ДПС и ГЕРБ като един дадоха още 225 млн. лв. за здраве

От 185 гласували в НС 184 подкрепиха актуализацията на бюджета на НЗОК
Обновена: 29 юли 2014 16:59 | 29 юли 2014 16:58,
82
БСП, ДПС и ГЕРБ като един дадоха още 225 млн. лв. за здраве
Десислава Атанасова по време на дебатите в НС Снимка: БТА

Допълнителни 225 млн. лв. влизат в бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това решиха депутатите, които приеха на първо четене актуализацията на парите на НЗОК по предложение на правителството.

Тя беше подкрепена от всички партии в Народното събрание след почти двучасови дебати. От 185 гласували 184 бяха за, нямаше против, а един гласува „въздържал се“.

Още по темата
С направения ремонт на бюджета на Здравната каса беше решено, че от отпуснатите допълнително 225 млн. лв. 200 млн. лв. ще отидат за болниците, а 25 млн. лв. за лекарства.

Парите, които кабинетът и парламентът дадоха на НЗОК, са по-малко от тези, които ръководството на Касата поиска – 328 млн. лв. След като промениха бюджета на НЗОК, депутатите започнаха дебати по актуализацията на републиканския бюджет.

Въпреки единодушието, с което увеличиха бюджета за здраве, депутатите използваха дебата, за да влязат в словесни сблъсъци.

Десислава Атанасова от ГЕРБ нападна здравния министър Таня Андреева за отсъствието й от обсъжданията в парламента. Емил Райнов от БСП пък припомни на ГЕРБ, че бойкотираха исканата от кабинета актуализация през лятото на миналата година, а президентът дори й наложи вето. „В момента се докарахме дотам, че трябват повече средства, за да не спре здравеопазването, но забравихме качеството“, каза Райнов.

Зам.-шефът на групата на ДПС Тунчер Кърджалиев обяви подкрепата на партията си за проекта и допълни, че между първо и второ четене ще иска промени в разпределението на парите по пера в сектора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Деси от Дулуво си я бива в занаята пробвал съм я в Дулуво
63
0
 
2
 
! Отговори
гошоко преди 9 години
ухааа каква згодна какааа настръхвам
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махнете това кекало от телевизията че сме за кашмер
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко това ли са ти министрите като тази таз като я видя и вдигам температура е затова няма да гласувам за Герб
60
0
 
2
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
Допълнителни 225 млн. лв. влизат в джоба на алчни търговци на съдби човешки. Но така е в България таз божествена ария болен здрав носи.
59
0
 
2
 
! Отговори
50 годишен преди 9 години
От 25години не помня аз и моето семейство да отидем на доктор и да не ни олекне джоба.Винаги сме се осигурявали,а отгоре на всичко осигуряваме и 15 човека в нашата изстрадала семейна фирма
58
0
 
2
 
! Отговори
до 69-ти преди 9 години
Има,има-червената министърка е номер едно по противност.Атанасова даде 10 % увеличение на заплатите на спешна помощ и едни 6-8 % плаващи.И така общо към 18 %.Т.Андреева тези плаващите ги включи към основната заплата и ги нарече увеличение.Отделно от това БСП се сцепи да тръби за това.Истината обаче е,че като ни се вдигна данъка и имаме намаление!Така,че драги мой добрият комунист е оня с партийна книжка отпреди 9.9.1944-та.Другите народът ги е кръстил коматисти!И с право!
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма толкова противен политик, колкото врякащото дуловско кокошле.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой им позволява да вземат от нашите пари и да ги дават за ЗДРАВЕ
55
2
 
4
 
! Отговори
nexussss преди 9 години
На тая лично искам да и се изцвъкам на перверзната физиономия и да го размажа... :D
54
2
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Това министерката на здравето дето пушеше ли беше. Набарала е някоя хаванска пура под масата и сега се пени, сигурно се готви пак да яхне власта, пожелавам и да яхне *** патлак на Местан.
53
3
 
4
 
! Отговори
Бат'Сали преди 9 години
убаф жина са напраило на ламя !
52
1
 
4
 
! Отговори
еврогейвизия преди 9 години
Това е Кончита Вурст в новата си песен'' Интелект''
51
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повръща ми се вече от мутрите с които всеки ден ни облъчват.Да идват тия избори и да гласуваме за АТАКА иначе умираме.
50
4
 
11
 
! Отговори
загрижен родител преди 9 години
Махнете снимката, че децата ще сънуват кошмари довечера...
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази *** ни беше м-р на здравеопазването,без хал-хабер да си няма от здравеопазване.Е то затова е на това дередже.От нейните уста само глупости се чуват.Най-добре е и за нея и за ГЕРБ по-малко да приказва.
48
2
 
9
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Най - сетне единогласие между фракциите на БКП ! Но не е за добро . Всички те служат на юдомасоните и Синедриона . Тези дни , когато гинат деца в Газа и православни християни в Украйна никой от тези партии не заклеймиха тези , които ги убиват - евреите ! Ей това са псевдо българските политици - готови на всичко за пари и облаги . Срамна демокрация основана на убийства !
47
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърбавите мислят само за богатите, бедните да го духат! Вдигане на тока по два пъти годишно, парно, вода, газ, замразени заплати, вдигане на пенсионната възраст, уволнения сред 50 годишните, за да се назначат млади на тяхното място и фиктивно да отчетем спад на безработицата при тях, а уволнените намират само нископлатена или никаква работа, трудности и спънки за регистрация на трудовата борса, стъкмистика на данни и ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ до нас.ране!
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това Ламята Спаска ли е?
45
2
 
4
 
! Отговори
до Анонимен по-долу преди 9 години
айде да не обиждаме извънземните, моля. Краставите руснаци още не са видели такива и за това се сополявят с някакви названия като "зельоные человечки", за сметка на това удърът и крахът им ще бъде зашеметяващ. няма по-големи *** от тея в световната история