Няма вероятност ДПС да приеме мандата за нов кабинет!

Имамов определи подозренията за управление ДПС-ГЕРБ като немотивирани
Обновена: 29 юли 2014 14:15 | 29 юли 2014 14:05, Веселина Йорданова
27
Няма вероятност ДПС да приеме мандата за нов кабинет!
Алиосман Имамов. Снимка: архив, БулФото

Зам.-председателят на НС Алиосман Имамов определи подозренията за съвместно управление между ДПС и ГЕРБ след изборите като твърде смели и немотивирани. "Какво ще се случи след изборите, зависи от това какво ще каже избирателят и кого ще прати в българския парламент", напомни той.

Имамов беше категоричен, че няма вероятност ДПС да приеме мандата за съставяне на правителство в рамките на 42-то НС.

Още по темата
Според него ефектите от актуализацията на бюджета ще бъдат положителни. Народното събрание гледа редакцията днес следобед на извънредно заседание.

Имамов бе категоричен, че не е прецедент правителство в оставка да актуализира бюджета.

“Актуализацията е най-обикновена фискална операция, която не бива да се използва за политически цели, защото това е твърде примитивно”, отсече той.

По думите му от ДПС не са толкова категорични, че без актуализацията на бюджета едва ли не ще стане нещо много лошо в страната. “Тази актуализация може да стане днес, може да стане и след като минат изборите. По-скоро обаче ефектите ще бъдат положителни”, коментира депутатът.

Според него на тази актуализация трябва да се гледа като на буфер срещу евентуалните негативни последствия за българската икономика и за обществото като цяло от политическата нестабилност и от процесите, които се развиват в България.

По думите му прави впечатление яростната съпротива на БСП срещу ремонта на бюжета. Имамов каза, че за него това е необяснимо.

“Политическият ефект от една такава актуализация ще бъде по-скоро положителен, а не отрицателен. Най-малкото в една изключително важна сфера, каквато е здравеопазването, ще се въведе някакъв ред и спокойствие по отношение на разплащанията. Това е много важно по време на преходния период, когато ще управлява едно служебно правителство”, допълни той.

Според Имамов основната причина за актуализацията е раздутата прогноза за приходите в бюджета.

“Данните, които са записани като план в оригиналния бюджет за 2014-а, са преувеличени”, подчерта той и добави, че неговата оценка е била същата още при приемането на бюджета в края на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: дпсАлиосман Имамов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Тия май ни пробват колко ни е акъла.Ще ви кажа ,малко е ,и сме на ръба.Така че по кротко
2
0
 
8
 
! Отговори
777 преди 9 години
връщайте мандата уе
1
10
 
4
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
По-добре го приемете, че иначе отива в ръцете на БУДА и харема му ГРОБ!