ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада

Приятна игра на БСП, пожела Борисов
Обновена: 30 юли 2014 14:21 | 30 юли 2014 10:28,
375
ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада
Снимка: БТА

ГЕРБ напускат парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов след заседание на групата на депутатите си и "совалка" с председателя на Народното събрание Михаил Миков и БСП.

Борисов пожела приятна игра на БСП и обяви, че отговорността за проблеми в държавата през следващите три месеца ще е тяхна, защото няма да има актуализация на бюджета.

Още по темата
„Дотук беше, приятна игра, успех, като се съберете на следващи заседания“, допълни той.

„Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, като БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викаме "Oставка", в последните три дни да им дадем възможност да се възползват от опорната си точка „ГЕРБ и ДПС“, „коалиция КТБ“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини социалистите в спекулации с държавния бюджет. „Те от осем не могат да вадят четири“, възмути се той. Борисов се похвали, че има политически нюх. „Усещал съм донякъде докъде ще я докарат БСП, ДПС и „Атака“ с техните експерти. Те прекрасно знаят, че трябват пари за еврофондове, за буфери, това го казва и техният министър, който е избран като депутат от БСП“, каза още Борисов.

Той обясни, че партията му много е искала да помогне на президента и на служебното правителство, но няма как да направи това.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че два дни преди БСП да отхвърлят бюджета Сергей Станишев се е целувал с премиера Пламен Орешарски на конгреса на партията. „Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е внесъл“, каза още Борисов.

Той разказа, че е попитал „най-държавнически“ лидера на БСП Михаил Миков ще подкрепят ли бюджета, или не. „На този, който се целуваше със Станишев в неделя“, уточни Борисов.

По думите му Миков му отвърнал, че няма да го подкрепят, защото „мойте са се втвърдили, редим листи, няма да го направим. Ами като няма да си го подкрепите, ние ли, които сме му искали оставката на четири вота“, запита се Борисов.

Той отново припомни тезата си, че проблемите идват от това, че най-голямата партия не управлява след изборите. „В демокрацията тези, които спечелят изборите, управляват. Не се управлява от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента“, каза още Борисов.

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата. БСП бяха против и посрещнаха вота на ДПС и ГЕРБ с викове „Горчиво“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е във фалит. И последният опит да се спре тоталния хаос пропадна. Ако и сега не избием ***, значи сме не овце а амеби. До 9-то коляно.
8
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друга е играта!Жега, страшна жега ще мори *** следващите дни! Примката се затяга, арестът предстои!
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След ината на бойко мутрата българоубийеците от герб си намалиха процентите от 27% на 25% толкова ще спечеля на 5 октомври отново няма да имат мнозинство и никога повече няма да управляват самостоятелно.За ужаст на бойко тиквуна гъзоблизците му избирателната активност на идващите избори ще е много ниска.Хората се отвратиха от всички политици независимо дали се казват боко тиквеника прочие и затова не гласуват на изборите
6
14
 
29
 
! Отговори
Избори преди 9 години
Разбрахте ли коя ще е следващата коалция след изборите. Колкото и ГЕРБ да се кълнат че няма да влизат в коалиции. Пак ДПС ще кадрува както и до сега, а в комбинация с ГЕРБ вече става страшно.
5
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Късно е Боце, вчера беше обезчестен.
4
5
 
21
 
! Отговори
nacionalist преди 9 години
Робърт де Нири в 'Жега' днес ми прилича на малката русалка в сравнение с тандемът Цветан Василев и Бойко БорисовПарите вече не са откраднати от КТБ, тъй като се гласува да се изтегли зaем от името на децата ни, с който да се върнат тези пари!Т.е. парите вече са откраднати от държаватаИ то по-осбено тривиален и нескопосан начин, но за овцете бе достатъчен!!!Къде сте граждански общества и пртестни мрежи когато пред очите ни обират !!Или и вие сте в играта и сега мълчите !Кой Кой КойПРОТЕСТ!
3
10
 
27
 
! Отговори
ххх преди 9 години
така де. Преди време Доган беше поръчал да убият Боко, но сега явно са се договорили и са разделили баницата!
2
12
 
8
 
! Отговори
maketo преди 9 години
до 1 но БКП набира сили и есенеска ке си изберем истинските комунисти
1
41
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бойко е велик мачкай червените маймуни и като дойдеш на власт всички на борсата за безработни