ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада

Приятна игра на БСП, пожела Борисов
Обновена: 30 юли 2014 14:21 | 30 юли 2014 10:28,
375
ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада
Снимка: БТА

ГЕРБ напускат парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов след заседание на групата на депутатите си и "совалка" с председателя на Народното събрание Михаил Миков и БСП.

Борисов пожела приятна игра на БСП и обяви, че отговорността за проблеми в държавата през следващите три месеца ще е тяхна, защото няма да има актуализация на бюджета.

Още по темата
„Дотук беше, приятна игра, успех, като се съберете на следващи заседания“, допълни той.

„Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, като БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викаме "Oставка", в последните три дни да им дадем възможност да се възползват от опорната си точка „ГЕРБ и ДПС“, „коалиция КТБ“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини социалистите в спекулации с държавния бюджет. „Те от осем не могат да вадят четири“, възмути се той. Борисов се похвали, че има политически нюх. „Усещал съм донякъде докъде ще я докарат БСП, ДПС и „Атака“ с техните експерти. Те прекрасно знаят, че трябват пари за еврофондове, за буфери, това го казва и техният министър, който е избран като депутат от БСП“, каза още Борисов.

Той обясни, че партията му много е искала да помогне на президента и на служебното правителство, но няма как да направи това.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че два дни преди БСП да отхвърлят бюджета Сергей Станишев се е целувал с премиера Пламен Орешарски на конгреса на партията. „Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е внесъл“, каза още Борисов.

Той разказа, че е попитал „най-държавнически“ лидера на БСП Михаил Миков ще подкрепят ли бюджета, или не. „На този, който се целуваше със Станишев в неделя“, уточни Борисов.

По думите му Миков му отвърнал, че няма да го подкрепят, защото „мойте са се втвърдили, редим листи, няма да го направим. Ами като няма да си го подкрепите, ние ли, които сме му искали оставката на четири вота“, запита се Борисов.

Той отново припомни тезата си, че проблемите идват от това, че най-голямата партия не управлява след изборите. „В демокрацията тези, които спечелят изборите, управляват. Не се управлява от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента“, каза още Борисов.

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата. БСП бяха против и посрещнаха вота на ДПС и ГЕРБ с викове „Горчиво“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсни комунисти.До последно напук тласкат държавата към фалит.Знаят че няма да управляват близките поне 8 години и нарочно ни въвличат в криза невиждана до сега.
28
5
 
12
 
! Отговори
Електорал преди 9 години
Чао, прав ви път и повече не се връщайте.
27
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винету събра племето и си наби камшика!
26
7
 
7
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
ЕЙ МАСТИКА ЗАКРИВАЙ ГО ТОЯ ПАРЛАМЕНТ ВЕЧЕ БЕ СТИГА С ТОЯ ЦИРК,КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ОСИГУРИТЕ КВОРУМ ЧИИ ГО ДИРИТЕ В ПАРЛАМЕНТА БЕ ***,НЕЩО ДА ВИ ГОВОРИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТРЯБВА ДА СА МНОЗИНСТВО ЗА ДА ВОДЯТ НОРМАЛЕН ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ,КАТО СТЕ МАЛЦИНСТВО СТЕ ЗА ЗАТВОРА,А НЕ ПАРЛАМЕНТ ДА МИ ВОДИТЕ *** НАГЛИ,АЙ СТИГА С ТОЯ ЦИРК АМАН ОТ ВАС...
25
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата отново за пореден път доказа две неща, които ние си знаем- първо, че сутрин говори едно, а вечер- точно обратното. В този случай е обратното, но нищо не се променя от това. И второ- след совалки при Миков, който вече представлява БСП- значи отново червената книжка в джоба на ББ го е загряла по топките. Има и трето- че го е срам да бъде булката, ама може и да му се наложи
24
5
 
20
 
! Отговори
Eee преди 9 години
Днес няма какво да се граби и герберастите нямат работа в парламента.В петък всички ще бъдат на линия за "актуализацията"-големият грабеж! Къде са проституиращите.
23
3
 
10
 
! Отговори
дезинформация преди 9 години
Бюрото за дезинформация "герб-Буда" съобщава: Проверката показа, че ако агент Буда е казал, че шайката му бойкотира НС, това не означава, че шайката му бойкотира НС!
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко като разбра,че цопнаха депутатите му от жажда за власт и гласуваха заедно с ДПС закона за мълчанието за банките и се умисли какво да прави.Ето решението пак е да не работят,а уж се грижат за народа,уж щели да спасяват страната.Абе Шментьо Капелов е БУДА!
21
1
 
8
 
! Отговори
умен и красив преди 9 години
Ще има ли танци и кафе довечера пред НС#кой
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мда, то трафика с амфетите няма да чака Тиквата още 3 месеца
19
4
 
17
 
! Отговори
RadioPrestilka преди 9 години
Сутрин мисли едно, на обет казва друго, вечер прави трето! Що е то?
18
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо не е обърнал. Сега ще ги остави да се наОправляват без актуализация за да им лъсне докрай голия *** и да се усети тоталния фалит на държавата. За съжаление простия бугарски народ, чак тогава ще разбере къде са го завлекли гнусните червени ***. Смърт.
17
4
 
3
 
! Отговори
Genov преди 9 години
БСП не е в изолация, а се дистанцира от ДПС и се оптва да им прехвърли цялата вина за управлението, за пред избирателите си(играят насилената девойка).ББЦ е в изолация и за съжаление ДПС не са с тях в това положение.ГЕРБ да се дистанцират от ДПС иначе им е спукана работата.РБ са в разкрачено положение между това да спасяват държавата в коалиция с ГЕРБ или да играят опозиция 4 години и евентуално да спечелят някои следващи избори след смъртта на ГЕРБ.
16
4
 
4
 
! Отговори
макето преди 9 години
да национализираме държавните и природни богатства сите сегашни политици у затворо да възродим модерното дръжавно предприятие ТКЗС трудещият се работник и селянин да оказват водеща роля в политиката на дръжавата Тодор Живков национален герой УРААААААААА
15
2
 
20
 
! Отговори
въпроси има ли? преди 9 години
В следващата серия пожарникарят (агент Буда) отново ще вдигне кръвното и мюфтията пак ще ходи на свиждане при него.
14
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 9 години
Хем беше булка, хем не получи милиардите!
13
3
 
16
 
! Отговори
zeus преди 9 години
За какво да правим нови избори, като очевидно пак ще ни управлява ДПС, този път с ГЕРБ?
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В учебниците по история трябва да бъдат редактирани пасажите колко време точно сме под турско робство.
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
я, Борисов пак обърна лопатата. Остана ли хора хора в тая държава който все още го мислят за големия спасител?
10
4
 
19
 
! Отговори
Filip преди 9 години
Горчиво на #Бостан! Сега Бойко играе театър