Орешарски стана част от сценарий на ГЕРБ и ДПС, обяви Манолова

Борисов се стресна да не бъде пришит към партията на Местан, смята тя
Обновена: 30 юли 2014 15:38 | 30 юли 2014 11:50,
105
Орешарски стана част от сценарий на ГЕРБ и ДПС, обяви Манолова
Мая Манолова. Снимка: архив, БТА

Зам.-шефката на парламента Мая Манолова обяви, че премиерът Пламен Орешарски е станал част от сценарий на президента, ДПС и Бойко Борисов. Според нея този сценарий е бил различен от интересите на БСП и на българските граждани.

„Сценарият, обмислян от президента, Бойко Борисов и ДПС, в който неволен участник беше и премиерът Пламен Орешарски, беше разобличен и осуетен“, каза тя. Според Манолова е очевидно, че министър-председателят работи под натиск, оказван му от ДПС и от президента. „Не искам да мисля,че и под натиск на ГЕРБ“, допълни тя.

Още по темата
Манолова не изключи възможността планът, който е бил обсъждан, да е стигал и по-далече - „служебното правителство да работи по-дълго в рамките на следващия парламент, да се мотае сформирането на следващо правителство“. Зам.-шефката на парламента изрази задоволството от това, че поне сценарият с обременяването на държавата с дълг не се е случил.

Според Манолова ходът на Борисов с излизането на ГЕРБ от парламента е показал един уплашен Борисов от възможното пришиване на ГЕРБ към ДПС.

„Явно никой не иска да бъде пришит към ДПС и това е, което стресна Борисов“, каза червената депутатка и допълни, че това е за добро. Тя отново обясни, че взимането на дълг от три и половина милиарда лева само щяло да натовари допълнително държавата.

Манолова обяви за успех и това, че идеята да се дадат допълнителни правомощия на служебното правителство няма да бъде реализирана. В понеделник парламентът трябваше окончателно да гласува даването на възможност на временния кабинет да тегли външни заеми, като сключва споразумения с чужди държави и международни организации.

„Това е абсолютно противоконституционен акт, който обаче в новото мнозинство ГЕРБ и ДПС със сигурност щеше да мине“, каза Манолова. Тя отчете хода на Борисов от днес като победа за Коалиция за България и „прът в колелото на новосформираното партньорство между президента, ДПС и Бойко Борисов“.

Манолова коментира и отношенията на БСП с ДПС. Тя отказа да отговори на въпроса дали никога вече няма да има коалиция между двете партии. „Това, което стана ясно, е, че по никъв начин няма да позволим да ни се извиват ръцете, да работим за облагата на малки олигархични групи“, обяви Манолова.

Тя обясни, че след напускането на ГЕРБ е очевидно, че повече няма да има заседания на Народното събрание. Въпреки това БСП ще бъдат в парламента, както са били всеки път и досега. Според нея, ако президентът е готов със служебното правителство и прецени, може да разпусне парламента и по-рано. В такъв случай обаче ще трябва да се промени и датата на изборите, допълни Манолова.
 
   
   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
0
 
! Отговори
Лили преди 9 години
Като си помисля само колко костюмчета изкара тази *** дето сега трябва да плащаме и се изпълвам с възмущение!
76
2
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Тази проклета жена е квинтесенция на социалистическата мерзост.
75
2
 
3
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 9 години
Ние си оплетохме кошничката, а сега да видим кой ще плаща. Ха-Ха-Ха!
74
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
на знам за милиардите но за коалицията на герб с дпс майчето е права/парен каша духа/.герб и дпс искат да правят коалиция и да управляват и крадат спокойно.няма отърване от тези,дано хората не са слепи,на изборите.
73
6
 
4
 
! Отговори
ББ да върне 1,8 млрд преди 9 години
Борисов и Герб да върнат 1,8 млрд, откраднати от тях от Здр. каса, и здр. с-*** няма да има затруднения дълги години, и няма да се бори за получаване на 200-300 млн.Сметната палата, в лицето на бившия и едноличен шеф Валери Димитров, си е затворила очите за това престъпление и затова Борисов рева по медиите, защо сменили неговия приятел от НДСВ със 7-членно ръководство на Сметната палата, което по-трудно ще прикрива кражбите на Борисов- напр. профуканите 32 млн. за лични разходки с държ. авиация
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ОТКЪДЕ ЗНАЯТ КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА,ЧЕ ДАВАТ МНЕНИЕПРОЧЕТИ,ЧЕ 1 ДЕН ПРЕДИ ОСТАВКАТА СА ПРОДАЛИ ЗЕМЯ НА ЮЖЕН ПОТОК ВЪВ ВАРНА ПО 15ЛВ/М2,А *** ГО БИЛА КУПИЛА ПРЕДИ ПО 207ЛВ/М2И ТЕПЪРВА ЩЕ СЪРБАМЕ ПОПАРАТ ТИЯ ПРОДАЖНИ АНТИБЪЛГАРСКИ МЕКЕРЕТА
71
3
 
3
 
! Отговори
Коалиция КТБ-далавер преди 9 години
Проф. Христина Вучева и сериозните финансисти и икономисти многократно заявиха, че НЯМА абсолютно НИКАКВА причина за актуализация на бюджета,защото фискалният резерв, който Орешарски оставя е почти 9 млрд, а буферът на разположение е 1,5 млрд, като може да се взема и от резерва, който е за случаи на нужда.Когато Герб остави фиск. резерв под минимума ~ 3 млрд и нещо, пищяха,че с 1 млрд заем ще ограбят поколенията,а сега Коалиция КТБ(Герб, Плевнелиев, ДПС) иска да завърти далавера с много милиарди
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОМУНИСТЪТ ВИНАГИ Е ВЕРЕН НА ПРАВИЛОТО-КАКВОТО ГАДНО НАПРАВИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГО ПРИПИСВА НА ДРУГ,ЧЕ ГО Е СЪТВОРИЛИ ВИНАГИ ГОВОРИ ЕДНО,МОЖЕ И ХУБАВО,НО ВЪРШИ ДРУГО-ВИНАГИ ЛОШО ЗА НАРОДА
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ , БОЙКО БОРИСОВ СЕ ЦЕЛУВА С МЕСТАН НА ОРЛОВ МОСТ ...
68
3
 
8
 
! Отговори
бг преди 9 години
МНОГО МЕ КЕФИШ АМА ТОЯ ПЪТ САМИ ПАДНАХТЕВ ЖВ КАПАНА И ЩЕ ИМА.......ДО ДУПКА
67
7
 
22
 
! Отговори
леля ти преди 9 години
Хора, вярвайте' има господ. Най -после се оттървахме от този урунгел костинбродски. БОРИСОВ накъсай яяяяяяяяяяя.
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фалиралата банка бнт да се продаде а сащ, там да им напечатат милиарди хартийки за покриване на падението. Защо невинни българи, нямащи и грош в тая банка, да й оправят бакиите? Всеки вложител си поема сам риска с избора на банка. Но те са се взели много насериозно за богоизбрани, ако не и за баш богове. А плоският данък кого обслужва? Има ли въобще партия в БГ, която да поиска да промени този данък? Няма, ъв корс, защото върховете се джафкат само за своя джоб. Народ ли? ХАХАХА Що за популизъм!
65
4
 
8
 
! Отговори
Ваньо преди 9 години
Аз пък като видя Мая Манолова не ме избива на тоалетна хартия, а на презерватив... Охххх
64
5
 
10
 
! Отговори
Чавес преди 9 години
Чавес : "Мисля да си приберем Мая Манолова и Бареков във Венецуела. Те са си дупе и ***. Пък и каквото можаха напрвиха. Повече никой няма да им се вързва на мръсотиите. "
63
9
 
19
 
! Отговори
поля преди 9 години
БСП магарето в калта си не оставя. Такива хлъзгави риби бандити, не са за подценяване. Бойко реагира както може, защото знае, че късопаментния електорат ще помни последните думи и точки на Станишевия випуск. Да си пожелаем да оцелеем в отупания брашнен чувал. Да си пожелаем никога повече БСП
62
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая Галева е бита и скъсана карта.
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, което стана ясно, е, че по никъв начин няма да позволим да ни се извиват ръцете, да работим за облагата на малки олигархични групиНай накрая си признаха какво са правили досега !!!
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова сме жалки душици... Взеха ни златните находища за безплатно, взеха ни блоковете на АЕЦ, ограбват ни бюджета чрез фалирала банка-финансова пирамида, разтуриха ни какво-ли не, а ние само мрън-та-мрън. Отврат!
59
18
 
10
 
! Отговори
стопаджия преди 9 години
Ама не бързайте да се радвате....Бойко може пак да се отметне и току виж....влязъл в парламента...да не съм на мястото на Павлова,Мендова и сие,които вчера се раздаваха и сражаваха юнашки в парламента....уви....напразно било...ако бях на тях ,бих си помислил,дали да не напусна Боко,който се подигра със съратниците си...надявам се повече българи да са го опознали достатъчно,прощавайки се с юлюзиите за него и това сериозно да си проличи на изборите...заради бъдещето на децата ни,заради България.
58
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените са ясни.Нека си *** раните.Шоуто обаче продължава да се играе от Борисов.Вече не знам дали първо мисли и после говори или обратно.Докога днес ще говори едно а утре ще прави точно обратно.Докога избиратели и партийни лидери ще му се връзват на приказките.Борисов е хипер ЕГОЦЕНТРИЧНА личност.Умира от страх да не загуби,да не му се скара някой "по-голям",да не бъде критикуван или упрекван за действията му.Има комплекси в интелектуално и най вече в политическо-визионерно отношение-нито е ляв,нито е десен.Не е склонен да дели с никого.Така ще си отиде недоволен,сам ще се елиминира и са