ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада

Приятна игра на БСП, пожела Борисов
Обновена: 30 юли 2014 14:21 | 30 юли 2014 10:28,
375
ГЕРБ напуска парламента, ремонтът на бюджета отпада
Снимка: БТА

ГЕРБ напускат парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов след заседание на групата на депутатите си и "совалка" с председателя на Народното събрание Михаил Миков и БСП.

Борисов пожела приятна игра на БСП и обяви, че отговорността за проблеми в държавата през следващите три месеца ще е тяхна, защото няма да има актуализация на бюджета.

Още по темата
„Дотук беше, приятна игра, успех, като се съберете на следващи заседания“, допълни той.

„Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, като БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викаме "Oставка", в последните три дни да им дадем възможност да се възползват от опорната си точка „ГЕРБ и ДПС“, „коалиция КТБ“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обвини социалистите в спекулации с държавния бюджет. „Те от осем не могат да вадят четири“, възмути се той. Борисов се похвали, че има политически нюх. „Усещал съм донякъде докъде ще я докарат БСП, ДПС и „Атака“ с техните експерти. Те прекрасно знаят, че трябват пари за еврофондове, за буфери, това го казва и техният министър, който е избран като депутат от БСП“, каза още Борисов.

Той обясни, че партията му много е искала да помогне на президента и на служебното правителство, но няма как да направи това.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че два дни преди БСП да отхвърлят бюджета Сергей Станишев се е целувал с премиера Пламен Орешарски на конгреса на партията. „Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този г-н Орешарски е внесъл“, каза още Борисов.

Той разказа, че е попитал „най-държавнически“ лидера на БСП Михаил Миков ще подкрепят ли бюджета, или не. „На този, който се целуваше със Станишев в неделя“, уточни Борисов.

По думите му Миков му отвърнал, че няма да го подкрепят, защото „мойте са се втвърдили, редим листи, няма да го направим. Ами като няма да си го подкрепите, ние ли, които сме му искали оставката на четири вота“, запита се Борисов.

Той отново припомни тезата си, че проблемите идват от това, че най-голямата партия не управлява след изборите. „В демокрацията тези, които спечелят изборите, управляват. Не се управлява от Фейсбук, нито от кулоарите на парламента“, каза още Борисов.

Напускането на ГЕРБ идва ден след като заедно с ДПС прокараха на първо четене актуализацията на бюджета на държавата. БСП бяха против и посрещнаха вота на ДПС и ГЕРБ с викове „Горчиво“.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
1
 
3
 
! Отговори
ленц преди 9 години
де факто отдавна са напуснали с надеждата на 05 10 да се изсипе цял бостан тикви начело с голямата тиква
248
0
 
6
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД преди 9 години
*** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВАЩом българите толерират неграмотност, наглост, безочие, алчност, самонадеяност и чувство за безнаказаност значи точно това е човека който трябва да ги управлява! Българите винаги ще си останем "роби" по собствено желание не защото някой ни го налага. Българина винаги търси кой да му свърши работата и с кой да си измие ръцете. Ние сме терористи, а не общество! Самоизяждаме се и всеки дърпа към себе си, а останалите да умират?! Не бъдете простаци радващи се на простащина!
247
0
 
4
 
! Отговори
кк преди 9 години
Това могат да го направят само ***.... Не ли ви напомня: Ще строим Белене...не, няма да строим...а, ще строим...
246
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TIKVUNE POMNI CHE PREDATELITE NIKOI NE GI OBICHA TI PREDADE BKP.PREDADE MAFIQTA.PREDADE BYLGARIQ V USA I TURCIQ VCHERA PREDADE I NAS TVOITE IZBIRATELI.AMI TI SE OCHERTA STRAXOTEN PREDATEL AMI VZEMI IZCHEZNI OT XORIZONTA
245
5
 
2
 
! Отговори
РЕВИЗОРО преди 9 години
БКП В ***
244
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tikvo duxn asupata veshe i sega ima da gledash mnoogo kato prebozal
243
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bulgarlar vie zaslujavate vsichko
242
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувам за ГЕРБ, защото първи се опита да вкара в затвора бесепар и депесар. Не ме интересува дали е мутра или не. Радва ме факта, че БСП го възприемат като мутра - чувстват се рекетирани, заплашени, унижени. Това ми е достатъчно и докато продължава ще гласувам за ГЕРБ. Опитите на бесепари да импровизират по темата "защо хората подкрепят ГЕРБ" са леко смешни и мнооого жалки ;). Кофти е, когато загубиш подкрепа заради това, че хората са те усетили колко си мръсен и корумпиран ;)
241
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
не знам чия игра ще е приятна но както е тръгнал ББ с ДПС избирателите да не му обърнат резултата и ББ пак да е от губещите.не БСП а ДПС вкарват държавата в батака,но никой не си признава, докато са с тях.едва когато има развод тогава излиза по-нещо.така че ББ да не се радва предварително че срещу него бързо се събират 1-2 000 000 човека на протест,както бе предния път.
240
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е най-невероятния популист Бойко Борисов... Само Бареков го задминава
239
0
 
10
 
! Отговори
98 преди 9 години
МИКОВ Е СПОДЕЛИЛ С Б.Б. ЧЕ ПО СМЪРТОНОСНА ПРЕГРЪДКА ЗА ЕДНА ПАРТИЯ ТОВА ДА ГО ПРАВИ С ДПС НЯМА......ИЗГЛЕЖДА ЗА СЕГА ГО Е СТРЯСКАЛО
238
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е ли време да кажем НЕ на Тикво-*** и идиотските Му циркове?! Какво трябва да се случи, че да излезем на улицата? Четейки "коментарите" на Граберолюбците, какво повече може да се случи в България след ново нашествие на *** герберски калинки (по-лоши са от скакалци, видяхме)?!
237
24
 
9
 
! Отговори
много точно преди 9 години
след като комундерите разиграват пасквилите си, откъде накъде ГЕРБ ще се раздават като прислужници в масовката на комундерите, наречена "парламент". Само с ГЕРБ напред, до пълен разгром на гангренясалото, спарушено чудовище, представящо се за бйе-сйе-пйе.
236
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TIKVUNEE SLED VCHERASHNIQT DEN OSHTE DYLGO SHTE GLEDASH KATO PREBOZAL IZDYNI SE TI I TVOITA SVYRSHI IZDYNI SE KATO BOMBE SE IZDYNI TIKVO
235
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A BRE BOKO SINE MAICHIN TI LI TRQBVA DA SI NASH SLUGA DETO SME TE IZBRALI ILI NIE ROBI NA TVOITE KAPRIZI KAJI BRE TIKVO TYPA
234
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EDNO NE MOGA DA RAZBERA KAKYV NAROD SME AKO SLOJIM TIKVUN PREMIER,IMA LI NQKUDE KANDIDAT PREMIERV ES KOITO DA NE E STYPVAL CQLA GODINA V PARLAMENTA DA PRAVI MUCUNI 4AS PO 4AS I DA ISKA CQL NAROD DA MU SLUGUVA NA KAPRIZITE,POSO4ETE MI EDIN KATO TIKVATA V CQLA EVROPA MOLQ VI SE,
233
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Другари" комунистически зомбита, Вие сте се превърнали в латерни и каквото Ви кажат комунистическите господари Вие повтаряте без да сте в състояние да помислите , че в продължение на всички комунистически управления България достигаше до пълна разруха. Не случайно същите тези ваши любимци доведоха образователната система до това състояние. А това личи и от не грамотните ви коментари по-долу.?!?!?!
232
4
 
27
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Боце обясни, че партията му много е искала да помогне на президента и на служебното правителство, но няма как да направи това. Много дружки станаха на клона и Боце се изплаши да се не скърши, т.е. пак да не го наритат вън от властта.
231
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GOLEMITE IGRI SA TVOI PATENT BACE KATO ZAPO4NESH OT KOKAINA TA DO BIUDJETA VSE TI DA OTPYNESH AI STIGA TI TOLKOVA PRESTYPNIK NAGYL TI SI ZA ZATVORA ZAEDNO S OSYDENIQ CVYKO PRESTYPNICI DA NI UPRAVLQVAT NE ISKAME,
230
5
 
22
 
! Отговори
Отчето преди 9 години
Неведоми са пътищата Борисови , само той си знае какво прави и какво печели !Доказал е , че най-малко го интересува народа / лошия матрял/, а най-вече го интересува Ордата му , десятниците му, сотниците му от тая мафиотска Орда наречена ГЕРБ!