Време разделно! Това НС завършва със сами играчи, съжали Местан

Всяка партия да си понесе отговорността за актуализацията на бюджета, смята той
Обновена: 30 юли 2014 13:53 | 30 юли 2014 13:05, Камелия Цветанова
44
Време разделно! Това НС завършва със сами играчи, съжали Местан
Снимка: архив, БТА

Всяка партия трябва сама да понесе отговорността си пред обществото и пред лекарите за актуализацията на държавния бюджет, както и този на НЗОК, смята лидерът на ДПС Лютви Местан.

Въпреки че вчера актуализациите минаха с гласовете на ГЕРБ и ДПС, днес Бойко Борисов обяви, че депутатите му напускат парламента, което означава, че промените няма да бъдат приети окончателно.

Местан пък увери, че народните представители от движението ще са в пленарната зала в понеделник, когато трябва да се приемат на второ четене актуализацията на бюджета и на този на НЗОК, с готовност да ги подкрепят.

„Така разбираме своята политическа отговорност. Оттук нататък, понеже явно е настъпило време разделно, разделна трябва да е и отговорността пред лекарите и пред цялото общество. Тази отговорност, както я разбира ДПС, е да подкрепим двата акта“, заяви лидерът на движението.

Още по темата
Според него поведението на ДПС е достатъчно ясно и предвидимо и всички действията на политическата сила са съобразени с това, което партиите договориха като плавен преход към политическа стабилност при президента Росен Плевнелиев.

„Смятам, че сме единствената партия, която остана вярна на постигнатото съгласие при държавния глава“, заяви той.

Местан отрече слуховете, че е възможно по-късно днес да не върне проучвателния мандат, който ще получи от президента и да се опита да състави правителство в рамките на този парламент.

„Кой и защо продуцира тези съмнения, не съм в състояние да отговоря, защото не искам да се занимавам с пхисоанализа, но всички тези предположения и внушения ще увиснат във въздуха по-късно днес“, отсече той.

Лидерът на ДПС разясни, че е помолил да не получи мандата в понеделник, защото тогава беше Рамазан Байрам и той е бил при 84-годишната си майка.

„Жалко е, този парламент завърша със сами играчи“, призна той.

Относно разрива в отношенията между ДПС и БСП и дали това ще направи по-трудни отношенията на партиите Местан заяви, че „нито едно сътрудничество не е самоцел и всичко трябва да се прави в името на публичния интерес“.

„И е абсолютно контрапродуктивно днес да говорим за каквото и да е сътрудничество, избирам да говорим за политики, за национални приоритети и понеже тяхното реализиране е твърде тежка задача, непосилна за която и да е, дори и за най-силната политическа сила, добре е заради емоциите на деня да не разрушаваме окончателно мостовете помежду си и тази ми препоръка се отнася включително и за БСП, защото аз лично не бих отишъл отвъд допустимите граници на политическата конфронтация. Призивът ми е към всички, но понеже конфронтационният език напоследък, дори и с несръчни възгласи „Горчиво!“, се чуват отляво, поставих акцент върху левицата“, заяви още Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...че е помолил да не получи мандата в понеделник, защото тогава беше Рамазан Байрам и той е бил при 84-годишната си майка...."Българската политика да зависи от мюсюлманските религиозни празници?! АБСУРД!!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
до г-н Луков и 36 преди 9 години
Казачок
33
1
 
12
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
Правилно Г-н Местан!Трябва веднъж за винаги българският народ да се раздели с Д(П)С.Затова трябва да се въведе задължителното гласуване и минимално средно образование на гражданите ,които имат право на глас.
32
0
 
2
 
! Отговори
diavolcheto преди 9 години
До ген.ЛуковОтлична констатация, поздравления! Въпросът е какво правим от тук нататък?
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Манджата(управлението с ДПС) се пресоли. Когато се пресоли не става за ядене. Който разбрал-разбрал, който не е разбрал-да е разбрал.
30
0
 
6
 
! Отговори
Дичо преди 9 години
Иронията е че Ти Местанчо и Бойко го направихте такова това време е може би не ти а Сокола!
29
0
 
21
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
***.За какви играчи говори тоя? Играят на гърба на народа.Едните хоро, другите кючек. Изедници.
28
10
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
DPS E NAY LOYALNATA I NAH BG PARTIYA NA PREHODA.KOLKOTO I DA NE ISKAME,TRYBVA TOVA DA SI GO PRIZNAEM
27
2
 
6
 
! Отговори
gude преди 9 години
Ai begai ti i tvoita umrela partiq....TI Mestane mursho i sergo pedroto ste aut ot igrata zavinagi!!
26
3
 
16
 
! Отговори
Баф преди 9 години
Празнувал Рамазан ! Нали ДПС не е етническа партия?
25
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само герб и дпс могат да ни спсят
24
5
 
24
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Е много взе да ми писва от вас всички. Вървете на майната си, на изборите ще гласувам за малка партия, да не ви стигнат процентите за никакво правителство. Ей така, да има да се гърчите и да не можете никакво правителство да направите, никой от вас понастоящем намиращите се в парламента не заслужавате да сте там. Ако ще още 10 пъти да правим избори, такива правителства в стил "облякъл се Илия пак в тия" да ги нямаме. Докато не дойдат нови хора няма да правите правителство, разбрахте ли,мизреници
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичките злини в България след 1989 г идват от престъпника Ахмед Доган и бандата наречена ДПСНа тези мястото им е в затвора.А за Доган съжалявам че на русенския турчин му засече плякалото.Най-доброто за България е този индивид да не е жив.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местане, кажи как булката снощи?Защо тази сутрин избяга?
21
8
 
9
 
! Отговори
Кахри преди 9 години
ГЕРБери как заздравява обрязването и кажете хубаво място за турско кафе в София,шукран, яхабиби, рамазан котлу олсун !
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Taka e Местане, левицата ревнува, след като я онодихте и я пратихте да се прибере по живо по здраво, сега 120 годишната грохнала старица може да получи разрив на сърцето от ревност и ярост, а вече ще има и мъка по топлите спомени, от времето когато й беше хубаво като й слагахте пармака :)
19
4
 
13
 
! Отговори
До 20 преди 9 години
ФИЛМИТЕ НА БОЙКО
18
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чупката към анадола, бай местане, всяка жаба да си знае гьола
17
3
 
7
 
! Отговори
Martin преди 9 години
Въпреки че вчера актуализациите минаха с гласовете на ГЕРБ и ДПС, днес Бойко Борисов обяви, че депутатите му напускат парламента, което означава, че промените няма да бъдат приети окончателно.
16
4
 
13
 
! Отговори
КОСТОФФ и СДС преди 9 години
ги лигитимираха и всички след тях им сърбаха попарата