Плевнелиев и Реформаторите обсъдиха служебния кабинет

Не е поставян въпросът за имена от РБ в служебното правителство
Обновена: 31 юли 2014 20:19 | 31 юли 2014 19:35,
49
Плевнелиев и Реформаторите обсъдиха служебния кабинет
Снимка: БТА

Приоритетите на служебния кабинет обсъдиха президентът Росен Плевнелиев и представители на Реформаторския блок. Срещата беше на „Дондуков“ по покана на държавния глава като част от политическия диалог с парламентарните партии и с партиите с представители в ЕП. 

По време на срещата Плевнелиев е отбелязал, че служебното правителство ще бъде съставено от специалисти с проевропейска насоченост, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава посочил, че един от основните приоритети на правителството ще бъде да се укрепи на доверието към България на европейските ни партньори. Служебният кабинет ще работи за размразяването на временно спрените от Европейската комисия средства по оперативните програми "Регионално развитие" и "Околна среда". Президентът е заявил, че в мандата си кабинетът ще работи в посока подобряване на усвояването на европейските фондове.

Друга важна задача пред служебния кабинет е финализирането на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014-2020 година.

В следващите месеци имаме нужда от правителство, което да не бъде просто преходно, а което да излъчи сигнали за стабилност, смятат от Реформаторския блок.

Според лидера на „България на гражданите“ Меглена Кунева приоритетите на служебното правителство са разумни и постижими.

Тя беше категорична, че не е поставян въпросът за хора от Реформаторския блок, които да са част от служебния кабинет, и не е имало такава тема в разговора. 

В отговор на въпрос за позицията на Реформаторския блок по въпроса за актуализация на бюджета Кунева посочи, че утре ще се състои заседание на Изпълнителния съвет, на което ще стане ясна позицията на Блока.

„Всяка мярка, която може да излъчи стабилност на държавата, ще бъде подкрепена от Реформаторите“, увери Меглена Кунева.

България трябва да има бюджет,  който да посрещне важните предизвикателства, каза още тя.

Кунева допълни, че споделя притесненията на президента, че има много неразплатени средства между българската държава и ЕК за проекти, които вече са изпълнени в България, и ако нямаме одобрение от Комисията, тези пари няма как да се върнат в нашия бюджет.

Има доста проекти за разплащане и ако не го направим, това означава да поставим под изключително тежък натиск общините, бизнеса и хората, които очакват да получат парите си, посочи Кунева.

Тя допълни, че на срещата президентът е споделил, че и от Лекарския съюз и от други браншови организации са силно притеснени за това дали ще издържи системата на публичните финанси на страната.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен45 - Точно така! Сега е време на другите крадци.
29
1
 
9
 
! Отговори
ую преди 9 години
Тая докато се оплакваше че борисоффф пращал хора да я плашат сега са голяма коалиция тоест патерица на герппп. За долнопробна държава - долнопробни псевдо самопровъзгласили се политици. Бай Гандовци вижте се на бГ банкнотите.и
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За герб повече няма да гласувам
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИЯ СА ЕДНО КОТИЛО ТИ ЗНАЕШ ЛИ БЪЛГАРИНО
26
2
 
12
 
! Отговори
Иво преди 9 години
ТАЗИ ВМЕСТО ДА Е В ЗАТВОРА, ТЕ Я НАМЕСТВАТ............
25
0
 
9
 
! Отговори
Днес БГ ? преди 9 години
Програмата ви е ограничена отвсякъде като вас самите мили и скъпи журналистчета. Най-добре е да се заемете да работите нещо друго. Полезно и за вас и за страната.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комитет за Национално Спасение ВАСИЛ ЛЕВСКИВОЕНЕН СЪЮЗ БНО Шипка
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва преврат иначе тия ще ни разкатаят мамата
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИвановАми то ние обикновените граждани нямаме вина, но институциите, които допускат нарушаване на конституцията са отговорни. Това, което ние можем да направим е да протестираме, да гласуваме против тях и това е. Според мен наказателен вот ще махне цялата мафия и ще доведе нови и чисти личности, а не *** на БСП и ГЕРБ.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ме "радва" избора на вътрешен министър- т.нар. специалист по сигурността инженер Йордан Бакалов. Пълен смях, но не по точно позор. Тоя криминален тип, който грабеше България с Костов през цялата си политическа кариера само е облагодетелствал себе си и кликата "приватизираща" БГ. Направо не се търпи вече тая смрадлива държава. Както винаги със старите к. в новия бардак. Омръзна ми.
20
2
 
7
 
! Отговори
Бай Петър преди 9 години
До Кашчей БезсмертнийЧакай ти Левски да ни спасява, ние сами сме си виновни, че позволихме на още една турска партия да се регистрира и узакони и да влезе в РБ. След като е регистрирана тя вече има право да участва във всякакви коалиции, блокове и съюзи.
19
2
 
26
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
До ДПС и НПСДХората са прости. Много прости. Беше им хубаво, га Боко и Цвъки ги клатеха в захлас - ток, газ, храни, замразени пенсии и заплати, увеличаване на пенсионната възраст, "Ало, Танов!", мат'риала и хиляди други гнусотии... Но на простака му харесва!
18
2
 
10
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Левски, СТРЕЛЯЙ!!!
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aко тия сa хорaтa, които ще ми чертaят европейското бъд3щ3, не блaгодaря!Окaзa се че още в нaчaлото тaя,шaв,,,рaн,тия ни е прецaкaлa брутaлно, нa кaкво можем дa се нaдявaме,тогaвa от т.нaр десни сили в Бългaрия!ПредaтелиЛицемериМутриМaсониПрестъпнициКой ще ви зaстреля нaй нaкрaя?
16
4
 
12
 
! Отговори
ЛИКА ПРИЛИКА преди 9 години
2 МУТРИ
15
3
 
10
 
! Отговори
ДПС и НПСД преди 9 години
Кой вярва на Касим Дал, Корман Исмаилов и Кунева? Както знаете конците се дърпат от Турция, а Касим Дал е ехото на Турция. Как мислите се създаде още една конкурентна партия на ДПС, при това без никакъв шум? Всичко стан тихомълком и изведнъж тази партия влезе в турския бардак РБ, за да го използва като инструмент за заместване на ДПС. Тези партии за права и свободи, движения и така нататък са турски. Касим Дал си помисли, че партията му НПСД ще мине ДПС защото и тя е за свободите на турците.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съвсем ще я втасаме, ако РБ влезе в парламента и стане *** на ГЕРБ. Трябва да си турчин, за да гласуваш за турската партия в него.
13
3
 
16
 
! Отговори
ционисти преди 9 години
Плевнелиевоглу, в кaчеството им нa кaкви ги кaниш тия помaци от РБ, бе!Рaзбери, че *** пaртии герб бсп дпс рб и aбв, които сa пишaт големи европ3йци сa против товa ни3 и дa имaме европ3йски доходи!Зa,тях инвеститор,е,някой дa,дойде и дa ни открaдне ест2ствения монопол, дa купи и ликвидирa бългaрско конкорвнтно производствоНе не и не нa геноцид, не еничaри кaто вaс, чорбaджии, избихте един нaрод
12
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До КТБ: Нещо си закъсал с парите за почивка, а? Е, който се надява на 8% лихва си поема риска. Така беше навремето и с финансовите пирамиди, но на тези, които пострадаха от тях не им върнаха нито стотинка. А вложителите в КТБ ще си получат гарантирания минимум - като му дойде времето.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои бяха тези "Реформаторски блок"? И какво ще реформират, като те са деформирани от където и да ги погледнеш?!?!?