Ако не се ремонтира бюджетът, в държавата ще е драматично!

Президентът се закани, че лично ще посочи отговорността на различните партии
Обновена: 1 авг 2014 15:12 | 1 авг 2014 15:12, Камелия Цветанова
192
Ако не се ремонтира бюджетът, в държавата ще е драматично!
Снимка: БТА

Със заплашителен тон приключиха консултациите при президента Росен Плевнелиев с лидерите на парламентарно представените политически сили и тези, които имат евродепутати. Държавният глава смята, че ако не бъде приета актуализацията на бюджета, след три месеца състоянието в държавата ще е драматично и предупреди, че лично ще посочи отговорността на депутатите от различните партии.

Още по темата
„За мен е важно да се решават проблеми, а не да се създават изкуствено такива, може би за да се заметат следите на някого, но ви уверявам, че служебното правителство ще извади всички цифри наяве“, отсече той.

Държавният глава отрече обвиненията, че участва в предизборна кампания.

„Президентската институция не участва и не взима страната на ГЕРБ или БСП, но президентската институция взима страната на пациентите, на болниците, на строителите, на общините и страната на възможността да сме достоен член на ЕС, президентската интуиция взима страната на финансовата стабилност“, заяви той.

Той упрекна БСП, че настоява служебното правителство да се занимава само с организирането на изборите, но в същото врече очаква от него да вземе решение за новите мощности на АЕЦ „Козлодуй“.

„Служебното правителство щяло да получи празен чек, а то иска това, което вече е получавало правителството на Стефан Софиянски - малко повече гъвкавост. С едно изречение - да може да сключва споразумения и то при последваща ратификация на парламента, това ли е празен чек“, риторично попита държавният глава.

„Аз виждам опити да се завържат ръцете на служебното правителство и да му се прехвърлят чужди грехове“, упрекна още той.

Според него обаче отговорността за служебния кабинет не е само негова, но и на парламентарно представените политически сили, които трябва да актуализират бюджета.

„Когато видях поредния театър в парламента, взех смелото решение да свикам тези консултации. Тук няма как да се съобразявам с каквито и да е тактически интереси, защото те не могат да стоят над болниците, общините, над българските строители, които чакат да изплатят 1 милиард. Ако не се актуализира бюджетът, няма да има пари, за да се отпушат двете спрени оперативни програми, а парите по тях, които са за тази година, не могат да се прехвърлят за следващата година, ще загубим милиони“, предупреди Плевнелиев.

Той увери, че няма да допусне служебното правителството да е извинение за липсата на отговорни решения сега.

„Апелирам да се промени подходът, моля, надявам се в понеделник да се събират всички народни представители и да покажат отношението си в последния ден на отиващото си Народно събрание да помислят не само за понеделник и за вчера, а и до края на годината, и да дадат решение за актуализация, защото ако не го направят, по-вероятно е да имаме по-високо ниво на нестабилност, а не на стабилност, на каквото се надявахме“, заключи Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
3
 
! Отговори
Петрова преди 9 години
Възхитена съм от поведението на ПРЕЗИДЕНТА НИ.Целта на БСП е нестабилност в държавата Надеждата й е сред работещите в болниците, общините,строителството, които чакат да им изплатят 1 милиард да приемат ,че ГЕРБ и самия Президент са виновни,а не тези,които за година и няколко месеца опоскаха държавата.Видяхме и наглото поведение на Миков и липсата на елементарно уважение ,ако не към Президента то поне към институцията.Кунева ми хареса-спокойният й тон призова към разум.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко ви знае IP-тата, скоро ще ви прибере на топло, *** червени
47
3
 
0
 
! Отговори
Електорат преди 9 години
Мараба, разбирачите: Мира, избирател и вси фенове на абревиатурата БОСТАН ! А защо не БОрисов-СТАНишев? А? Отворковци... от тролене главно се затъпява!
46
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко ще ви мачка якичките, членчета на БСП, номер 55 и духачи на Моника
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
53 Добави и патриоти които не ги е страх да се опълчат на "великите" сили в името на България.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
путняка тиквунски иска да гепи малко пари щото според него 7млд в държавата са никакви.Затова заем от където може до дупка - путняк нещастен с тиквунски определено са забъркали нещо , я с банка , я с военните.Като оная истина тип невероятно от 30г на миналия век "пробита броня на оръдие с пистолет"
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев, кандидат член на вузовския комитет на БКП при ВМЕИ В.И. Ленин", не просто редови член на БКП,ще ми предлага Близнашки за премиер, дърт комунист, член на БКП от 77г. !!!Хора, хора, на къде сте тръгнали, нямате ли срама ???Българи ли сте или сте некви подобия на ибрици ??
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прозирам гнева на президента за тоталната некадърност на управляващите.Трябва да запомним едно ,единствено условие,което може да доведе до положителни промени.Това е човешкия фактор.На България са нужни модерни, образовани и изключително дисциплинирани ,принципни хора.Само достойни хора могат да творят достойни дела.Хаосът,безредието и огромната нищета ясно разкриват личностните качества ,на ония ,на които бе поверено управлението.
41
4
 
3
 
! Отговори
zdr преди 9 години
Убавци,мамини ,как хубаво сте се подредили като за ....снимка.Усмихнете се, де!Кажете "зеле",пардон "реактор"
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
местя
39
0
 
2
 
! Отговори
До Червея преди 9 години
За селянче като теб 1 чушкопек отзад ще те изпържи достатъчно, хахаха, ***
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
виждате ли тези с техните партии те са виновниците на българия предатели
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом Рошко толкова се е загрижил за държавата и така настоява за тоя бюджет, значи заедно с Боце са измислили далавера да гепат. Сигурен съм. Единствено съжалявам, че не успях да чуя заплашителния тон на Рошко, няма такъв мъжкар, дано го дадат по новините да се посмея.
36
0
 
2
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
А тебе с 2000 Волта
35
0
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 9 години
Неадекватен, заминавай в Мадрид да играеш карти
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков още ли не е в затвора?
33
4
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА, той се бил заканил, че ще посочва лично, АХАХАХАХАХАХАХАХАХААХА, момче, тебе съпругата ти не те слуша, какво остава за некви мафиоти да те слушат?! Що говориш смехории в петък следобяд и караш хората да ти се подиграват?
32
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
33,ти наясно ли си при кои,колко и по кое време са били спрени еврофондовете?А не си отваряй мръсната уста и не пиши глупости.То аслъ от ГЕРБЕР освен глупост , нищо нормално не мога да прочете или чуе..
31
0
 
4
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
До Анонимен 33 ... да-а, много ги разбираш ти еврофондовете... Как се прави одит на проекти знаеш ли? Кога ОЛАФ и ЕК прави това: преди или след осъществяването на проекта? Ти въобще виждал ли си проект по някоя програма, преглеждал ли си документи по темата? Капацитет... по празнословие.
30
1
 
12
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Вече нищо и никой не е в състтояние да нии спаси, бг псевдо политически и финансов "елит" ни продава и граби като заа последно. Само чудо Свише би ни помогнало, но ние и от вярата се отрекохме, така че и чудо няма да видим!