БСП отсече: Това е кабинет на ГЕРБ, назначен от Борисов

Правителството е политически оцветено и реваншистко, нападна Мая Манолова
Обновена: 14 авг 2014 17:19 | 14 авг 2014 16:30,
190
БСП отсече: Това е кабинет на ГЕРБ, назначен от Борисов
Снимка: БСП

БСП разкритикува сериозно назначенията във властта, които прави служебното правителство в последните дни. Социалистите заподозряха, че кабинетът „Близнашки“ проправя пътя на ГЕРБ към властта. Те обявиха категорично и че няма как назначенията да не са съгласувани с Борисов и обвиниха лидера на ГЕРБ, че именно той е назначавал кадрите.

Още по темата
„Въпросът, който трябва да си зададе обществото и който ние си задаваме за тази политическа метла, е кой стои зад зам.-министрите, областните управители и членове на политическите кабинети, кадри на ГЕРБ“, попита Мая Манолова. Според нея е очевидно, че това не са Близнашки и президентът, а „шефът на тези кадри – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов“.

Вчера и лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че се връща във властта чрез служебното правителство. Бойко Борисов реагира веднага и обяви, че нито едно от назначенията в сегашната власт не е съгласувано с него и дори обвини Реформаторите, че много от министрите са свързани с техните среди.

Според Манолова обаче твърденията на Борисов, че няма нищо общо с назначенията, са смехотворни, защото винаги се е хвалел с дисциплината в партията. Бившата депутатка обяви, че няма как зам.-кметове на ГЕРБ да стават зам.-министри и областни управители без знанието на Борисов.

„Това е правителство на ГЕРБ, дошло на власт без избори. Няма как някой да твърди, че това е политически неутрално правителство. То е политически оцветено, реваншистко правителство, назначено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, обяви още Манолова. Тя нарече кабинета „Близнашки“ плана Б на Бойко Борисов за след изборите и заподозря, че ако ГЕРБ не успеят да формират правителство, ще продължат да управляват чрез служебното.

Според нея именно така може да се обясни „вакханалията от назначения“ на ГЕРБ.

Зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов призова премиерът Георги Близнашки да не се държи като политически еничар и да прави промени само там, където е нужно. Социалистите припомниха, че това е служебен кабинет и основната му роля е провеждането на изборите. Според червените кабинетът трябва да се съсредоточи и върху покриване на щетите от наводненията и да продължи стабилизационните мерки в енергетиката.

Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев разкритикува персонално някои от назначенията на служебното правителство. Той акцентира на това, че един от новите зам.-министри в икономиката е Антон Павлов, работил в ЧЕЗ, и заподозря, че ЕРП-та вече ще си имат пост в министерството.

БСП не даде ясна позиция на въпроса ще подкрепи ли Кристалина Георгиева за втори мандат в Европейската комисия. „Не може със заобикаляне на най-важните въпроси всичко да се свежда до персоната“, каза Янаки Стоилов и допълни, че не се дават аргументи какви български и европейски въпроси ще бъдат защитени с нейната кандидатури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: БСПГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
25
 
! Отговори
акуд преди 9 години
само дпс те ми крадат данъците и ги дават на бедните необразовани роми да имат сили и ни ограбват и покъщнината
99
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Д-р Минету ще Ви оправи абстиненцията шаранчета!!!
98
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бай ХсъвеЦки...само забележи колко ти е акъла...съвеТски се пише ,бай П !
97
2
 
31
 
! Отговори
Защото сме... преди 9 години
Стойнев, ко стана с Химко, бе, папалячо? Реиндустриализация, 250 000 нови работни места, рестарт на икономиката, разплащане с Бизнеса, асвабаждение от страха? А един съсел завива белгийски шоколад в станиол...
96
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едно време имаше групировки които ръководеха страната .. сега самите управляващи се държат като такива във война ... вместо да помислят сериозно над нещата , те се плюят един друг и си правят мръсно.. жалка картинка.
95
2
 
25
 
! Отговори
бай Х преди 9 години
Тия тримата *** на снимката като ги гледам и се сещам за един *** виц. Съдят грузинец за изнасилване:- Обвиняеми Кавадзе, как изнасилихте другарката Иванова?- Благодаря, добре беше!
94
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да паднат скалповете на вожда-слънце Минету(Б.Б), Ташунко ***(Цв.ЦВ)...и Поразяващата уста (Р.Пл)
93
0
 
33
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Умни ,прозорливи и щастливи ,добре ,че не са на власт.
92
1
 
42
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 години
Като дойдоха преди 1 година на власт подмениха всички, без значение, че имаше и читави хора, но нали трябваше да си уредят лапането. Сега реват като изнасилени девици.....
91
0
 
41
 
! Отговори
сюрГей преди 9 години
ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЕЕВСКИ ИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАДА
90
0
 
39
 
! Отговори
гошо тъпото преди 9 години
от април не ни бяха плаща ли сега дойдоха тези каквито и да са но платиха веднага. как да ти вярвам *** червен - ***
89
2
 
38
 
! Отговори
Наско преди 9 години
Тия и 2% да вземат ще са победители, тяхното правителство е най-хубаво, оставили са непостижими резултати,Бат Бойко е виновен за всичко, в последно време малко и турчилята, въобще 120 год. партия-квот кажат тва е ***! Поне120 год да не влизате повече във властта да си оправим държавата!.Тия дето са на снимката сега се мазнят на пияндето да са 1-ви в листите че иначе друго не могат да бачкат.Само Майчето може да се вреди, ако не плямпа много!~
88
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Б.Б е фурнаджийска лопата!!! Нарцис долен комунистически!!!
87
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОМУНИСТА--НЯМА НУЖДА ОТ "ДЪРЖАВАТА"...когато тя не му служи за спестовна касичка!КОМУНИСТА --ПРИЗНАВА САМО "СОЦ-***" ЗА ДЪРЖАВА , КЪДЕТО НЯМА ЗАКОНИ И ТОЙ Е 1, С БЕЗПЛАТЕН И ОХОЛЕН ЖИВОТ С ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА НА НАРОДА!ВСИЧКИ ДРУГИ ДЪРЖАВИ СА ....."ФАШИСТКИ"---щото не може да се краде и ***!КАКТО Е КАЗАЛ ФЮРЕРА:"Деца , радвайте се на войната , КОМУНИСТИЧЕСКИЯ МИР ЩЕ Е УЖАСЕН!"
86
1
 
44
 
! Отговори
КК преди 9 години
Вашия кабинет пък беше назначен от Доган, ама докато бяхте на власт мълчахте, защото устите ви бяха пълни с *** бургии. Това никой българин няма да го забрави, еничари продажни.
85
1
 
31
 
! Отговори
Д.У.Р.А.К. преди 9 години
След всички свинщини, с които ваш'та Гнойна Коалиция успя да о$ере само за 1 година всичко, до което се докопа ако си мислите, че още може да уплашите някого със Страшната Тиква значи на пресконференцията след изборите ще има уникални физиономии.СТРАХУВА ЛИ ВИ ГЕРБ, А? А КОЙ ГИ ВЪРНА НА ВЛАСТ, БЕ, ***?!?Молодцы, так держать!! Курс право към дъното и нито крачка назад! В ръцете стомана, в главата - ***! И да харчите разумно комисионните от Уестингхауз ;-)
84
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от 81Моя дядо също е бил царски Офицер и то доста силен , а пра-дядо ми е бил от коницата на Генерал Колев ...знаеш ли какво се случва и с двамата !? обиват ги на място когато идват руснаците и започват с унищожаването на свята България ! Така, че хич не ми говори ..*** явно е била с чин Лейтенант щото и ти си *** като нея! аре марш !
83
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гербераст=етнически комуноминераст, иначе казано някакъв вид гнидагра(мида болна от подгра)!!!
82
4
 
18
 
! Отговори
ДС-то преди 9 години
Има ли още някой който да не вярва, че БОРИСОВ ще е СЛЕДВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ!
81
0
 
21
 
! Отговори
уж-избирател преди 9 години
А така, пишете такива статийки, че да се поддържа огъня. Оня, който изгори всичко стойностно през изминалите вече 25 години. Намерете още един критерий, по който да се разделим! Очевидно, състезанието е с лого "Кой е по-***?"За тези, които се гордеят с безмозъчната си простотия, липса на памет и никакви уроци от историята, обявявам начало за броенето на минуси и писане на опровержения. Хайде късогледи, вие сте!