БСП отсече: Това е кабинет на ГЕРБ, назначен от Борисов

Правителството е политически оцветено и реваншистко, нападна Мая Манолова
Обновена: 14 авг 2014 17:19 | 14 авг 2014 16:30,
190
БСП отсече: Това е кабинет на ГЕРБ, назначен от Борисов
Снимка: БСП

БСП разкритикува сериозно назначенията във властта, които прави служебното правителство в последните дни. Социалистите заподозряха, че кабинетът „Близнашки“ проправя пътя на ГЕРБ към властта. Те обявиха категорично и че няма как назначенията да не са съгласувани с Борисов и обвиниха лидера на ГЕРБ, че именно той е назначавал кадрите.

Още по темата
„Въпросът, който трябва да си зададе обществото и който ние си задаваме за тази политическа метла, е кой стои зад зам.-министрите, областните управители и членове на политическите кабинети, кадри на ГЕРБ“, попита Мая Манолова. Според нея е очевидно, че това не са Близнашки и президентът, а „шефът на тези кадри – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов“.

Вчера и лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини ГЕРБ, че се връща във властта чрез служебното правителство. Бойко Борисов реагира веднага и обяви, че нито едно от назначенията в сегашната власт не е съгласувано с него и дори обвини Реформаторите, че много от министрите са свързани с техните среди.

Според Манолова обаче твърденията на Борисов, че няма нищо общо с назначенията, са смехотворни, защото винаги се е хвалел с дисциплината в партията. Бившата депутатка обяви, че няма как зам.-кметове на ГЕРБ да стават зам.-министри и областни управители без знанието на Борисов.

„Това е правителство на ГЕРБ, дошло на власт без избори. Няма как някой да твърди, че това е политически неутрално правителство. То е политически оцветено, реваншистко правителство, назначено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов“, обяви още Манолова. Тя нарече кабинета „Близнашки“ плана Б на Бойко Борисов за след изборите и заподозря, че ако ГЕРБ не успеят да формират правителство, ще продължат да управляват чрез служебното.

Според нея именно така може да се обясни „вакханалията от назначения“ на ГЕРБ.

Зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов призова премиерът Георги Близнашки да не се държи като политически еничар и да прави промени само там, където е нужно. Социалистите припомниха, че това е служебен кабинет и основната му роля е провеждането на изборите. Според червените кабинетът трябва да се съсредоточи и върху покриване на щетите от наводненията и да продължи стабилизационните мерки в енергетиката.

Бившият енергиен министър Драгомир Стойнев разкритикува персонално някои от назначенията на служебното правителство. Той акцентира на това, че един от новите зам.-министри в икономиката е Антон Павлов, работил в ЧЕЗ, и заподозря, че ЕРП-та вече ще си имат пост в министерството.

БСП не даде ясна позиция на въпроса ще подкрепи ли Кристалина Георгиева за втори мандат в Европейската комисия. „Не може със заобикаляне на най-важните въпроси всичко да се свежда до персоната“, каза Янаки Стоилов и допълни, че не се дават аргументи какви български и европейски въпроси ще бъдат защитени с нейната кандидатури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: БСПГЕРБправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
28
 
! Отговори
АМИ , ДААААА.... преди 9 години
НАПРАВО ФАШИСТКО Е ТОВА "СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО"!КАРА ВИ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ГРАНИЧНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ .....ХА,ХА,ХААААААА......ЩОТО ВИЕ *** СТЕ СВИКНАЛИ ДА НЕ ПЛАЩАТЕ НА ХОРАТА , ДА ЖИВЕЕТЕ НА МУФТА И ....ДА ИЗТОЧВАТЕ И ОБИРАТЕ БАНКИ!ЗНАЕМЕ ВИ ,БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.......ЗНАЕМЕ ВИ ПРЕКРАСНО КВИ СТЕ НЕГОДНИЦИ!....И ЧЛИНСКАТА ВИ МАСА ВИ РАЗБРА....ХА,ХА,ХААААААААААААА...
79
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберастите, освен комуноминерасти...са зависими наркодилъри, сводници и ***!!!
78
1
 
27
 
! Отговори
др. К утев преди 9 години
На цоциализъма му мина инкубационния период.Следва вкочанясване.Наздраве, дрогарю Миков!
77
8
 
19
 
! Отговори
иван преди 9 години
Някой да се е съмнявал,че това не е кабинет на ГЕРБ?
76
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези тримата .....(ПО ДОНЮ ДОНЕВ),пак се опитват да излъжат хората!
75
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко рапона го подкрепят най-вече тези, които имат полза от неговото управление и тук там по някоя заблудена душа.
74
2
 
21
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 9 години
очаквайте новия ВАЗЕЛИН МИКИ МАУС !!!От октомври по землянките! Лъска още по-добре от класическия вазелин СерГей!За завършилите трети клас - отстъпки!
73
8
 
19
 
! Отговори
от 81 преди 9 години
До 83....прадядо ми е царски офицер. Имаше коцлагер в кв." Дружба" и там роднините ми си слагаха найлони на леглата, където спят. Радвай се, че има какво да ядеш....мразя герб, Лиляна Павлова и всичките минерасти комунистически
72
5
 
26
 
! Отговори
Ха,хааааа.... преди 9 години
ТИЯ ПРЕДИЗБОРНИ ПЕСНИЧКИ НА ПАРТИЯТА БКП/бсп , ГИ ЗНАЕМЕ ОТ МНОГО ВРЕМЕ , ВЕЧЕ....!КОГАТО КОМУНИСТИТЕ ГУБЯТ ....ВИНАГИ ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ!!!НЕМА "ГРЕШЕН КОМУНИСТ"---всичките са бели , като гълъбчетата на мира ...ха,ха,хааааааааааааДОРИ И РЪЦЕТЕ ДА ИМ СА ИЗЦАПАНИ С КРЪВ----ТЕ СА "БЕЛИ ГЪЛЪБИ"!ИМАМЕ ВЕЧЕ 70-ГОД. ПРАКТИКА С ТЯХ----ЗНАЕМЕ ИМ И КЪТНИТЕ ЗЪБКИ..............!!!
71
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 81казал комуниста, детето на който родителите му са предали най - малко 1000 човека на ДС на месец ...какъв чин имаше *** преди 89та? Лейтенант или Майор ?! хахах е*ем тъпака ...
70
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберастките *** са активизирани. Гербераст= Минераст( с комунистичекски произход)!!!
69
2
 
27
 
! Отговори
интернет лумпен преди 9 години
А&е на КОЙ му дреме какви нови щуротии са измислили червените мумии?!?Да си ходят при динозаврите и да не риват много, че каквито ги натвориха плачат за бой И затвор.
68
1
 
28
 
! Отговори
K.Коцев преди 9 години
За сетен път другарите показаха,че мисленето им никак не се е променило?! А ние,редовите членове по места, си мйислехме,че само Сергей е причина за залязването на Партията.Оказа се,че цялото ръководство на столетницата е гноясало и не вижда по-далеч от себе си във властта?! Бъдете рахат - без вас България няма да загине!Ако не знаете колко сте жалки, по питайте хората около вас! Не сте партия ами някакво котило! Долна работа - занимавате се са мо с лъжи,интруги и клевети!Срам сте за Партията!
67
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писна ми на дедовия от каратисти!!!
66
5
 
34
 
! Отговори
мдааа преди 9 години
ГЕРБ са ***,ФАКТ!Лайняра от Банкя е мръсен престъпник,ФАКТ!Обаче БСП трябва да си зададе въпроса как се стигна до тук,че ДПС им го намърда барабар с топките при тва без вазелин?И когато Миков изтрезнее да вземат да се гръмнат!
65
4
 
35
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Всички срещу ГЕРБ! С едни и същи думи,чак да не повярва човек на единомислието."Янаки Стоилов призова премиерът Георги Близнашки да не се държи като политически ***"-Точно тези да говорят за еничари! Срам! Кой беше в коалиция и с кого, кои се прегръщаха и целуваха по мостовете, два мандата бяхте с ДПС, другари? Повече от цинизъм...
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Витков с лопатите къде е и той да се изкаже!!!
63
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на всичките тези от снимката деца на масови убийци (доказани с документи!!!) мога им кажа едно - вие чужденци не сте българи , вие чужденци никога няма да сте българи , вие чужденци е време да си ходите в Русия , Америка , Израел или там от кадето са изпълзяли вашите родители , доказаните национални предатели! Вие и вашата партия само рушите ..вашите членове са болни хора с много кратка памет , те немогат да помнят понеже са психично болни (разбирам ги) но другите можем ..и знаем какво правихте!
62
2
 
23
 
! Отговори
222 преди 9 години
Да се съберат най - после с реформаторите на Радан . Имат поразително единомислие ....От едно място получават опорни точки .......Прочети още на: dnes.bg/politika/2014/08/14/bsp-otseche-tova-e-kabinet-na-gerb-naznachen-ot-borisov.235686
61
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво искате от дъщеря на кранаджищ повешен в член на БКП за най - малко 150 убийства на невини граждани и най - малко за 1000 предателства на невини хора пред ДС на месец ! Какво до говорим повече.. крушата не пада по далеч от дървото ..какъвто баща й такава и тя бе ..уруд ..долна в червата ..не се интересува от родината ..кога комунист се е интересувал от родина, род, нация , прятели, семейство ? Само един комунистически *** ми покажете да го е било грижа за България? Убийци масови долни