20% нови водачи в листите – нормално и добро, радва се Миков

Обединението е по-важно от разпределянето на хипотетична баница на властта
Обновена: 18 авг 2014 14:17 | 18 авг 2014 14:17, Веселина Йорданова
53
20% нови водачи в листите – нормално и добро, радва се Миков
Михаил Миков. Снимка: архив, БТА

20% обновление на водачите на листи е нормално и добро, смята лидерът на социалистите Михаил Миков. След като БСП нареди водачите в събота, Миков коментира днес пред БНР, че водачи трябва да бъдат хора, които са доказали политическите си качества в не една битка.

Той беше категоричен, че в партията няма страх от промяна. По думите му на миналите парламентарни избори съотношението между стари и нови лица в листите на БСП е било 50 на 50.

Ако през година ние сменяме водещите политици, то никога няма да наложим силна лидерска група, каквато е целта на Българската социалистическа партия, разясни той.

Миков е единственият кандидат, който ще води две листи в БСП – във Видин и в 25-и МИР в София.

Още по темата
Той заяви, че му е трудно да каже за колко места ще се бори партията на парламентарните избори, когато кампанията не е започнала.

“Ще се борим за един много силен резултат, който да направи БСП и най-вече Коалиция "Лява България" незаобиколим фактор в управлението на страната”, отсече червеният лидер.

Той не смята, че гражданската квота в листите е орязана.

“В процеса на разширяване на левицата всички са водени от идеята обединение за налагане на лява политика в България. Това е по-важно от това кой как ще се позиционира в разпределянето на някава хипотетична баница на властта“, заяви председателят на БСП.

Миков коментира и факта, че местните структури в Благоевградска област посрещнаха на нож решението Кристиан Вигенин да е водач на листата там.

“Преекспонирането на дискусията, понякога доста оживена и остра, и определянето й като скандал, е част от вътрешнодемократичния процес в БСП. Има партии, в които не се чува никакъв шум, защото там има бащица, който решава всичко“, заяви той.

Миков обясни, че когато в една област има 20 общини и всяка от тях разбира националните избори като борба за местно представителство, се получават малко по-горещи разговори, които медиите наричат скандали.

“Смятам, че в диалог и разумно може да се обясни, че не може от всички 20 общини да има водачи на листата. Трябва да има един водач, който да се приеме”, отсече той.

Миков коментира още, че едва ли точно на Кристиан Вигенин е нужно да се търси избаремо място и заяви, че той е млад човек със силна политическа биография.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: БСПмихаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
111 преди 9 години
Ха наздраве,другарю Миков!Каквото направиш-все е добре!Казват,че си попийваш.Ами ще си пийваш и още как!Ти си лидер на партията,не си шофьор,че да ти пречи!
37
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Миков,собствените ви структури не могат да ви понасят ,какво остава за нормалните хора.
36
0
 
3
 
! Отговори
Попчето преди 9 години
Ама защо така,да ме прощава Господ,станаха работите,г,син Миков?! Не трябваше ли 80 процента да са новите водещи,а от старуите да са САМО 20 процента,колкото,както казвате вие комунис тите ,да има някаква приемственост ?! Та това,което ни съобщавате хич и не е за радост ! Ами така,де - "Погледнал се Илия - пак в тия! " Партията си ,демек " старата дама " трябваше да я облечете в " нови дрешки" за да си мислим,че има някакава промяна,а така и за децата е ясно,че ще си якарате по старому...Амин!
35
0
 
0
 
! Отговори
seira преди 9 години
До Анонимен 34:А, ТИ ДА СИ ВИЖДАЛ НЯКОГА КОМУНИСТ?!
34
0
 
5
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Докато водачи на листи са антипатични на хората другари като Мая Манолова, скоро няма да спечелите избори, др. Миков.Айде, наздраве!Татлъ олсум, както казва коалиционния ви партньор :-)
33
0
 
4
 
! Отговори
Ö+= преди 9 години
Наздраве, др. Миков, за 20-те % нови червени ***!Те като старите, ама...
32
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А най- нормалното е Мутра - Бухалка-черно Ауди - Бойко Борисов министър председател, нали?
31
1
 
9
 
! Отговори
извод преди 9 години
Значи 20% нови мародери :)
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мишо, направи си една салата и се почерпи както ти си знаеш.Стига номера.Просто БСП е е позиция ,,партер,,.Всеки може да те опъне според спортните правила.В политиката обаче сте си се наакали.
29
0
 
9
 
! Отговори
ии преди 9 години
г-н Миков спомняте ли си за Сливен ?и "Да не съм валат?" фразата.Това сте БСП в момента!Социалист, мерцедеси и пари в едно изречение?! Има нещо гнило в Дания ... нали ?
28
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков е прав! Не може БСП да се яви на толкова важни избори с юношите. В партията има достатъчно доказани хора и авторитети.
27
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истинските промени се извършват плавно и постепенно. Миков е ерудиран и опитен, знае как да се пребори с конкуренцията.
26
0
 
12
 
! Отговори
ии преди 9 години
Нов бардак със стари ку*ви не се прави г-н Миков.От луната си личи че сте спуснат да топлите мястото на г-н СерГея. ...докато се налудува в европарламента и се върне на бял кон да ни спасява и той...пак.Факт: БСП не е нормална партия и от това пати цялата ни дъжава.Няма как да сте нормална партия докато изпълняване мокри пръчки и тикате напред децата на номенклатурата на ДС.г-н Орешарски не можеше да каже три изречения на кръст, ако не му бяха написани на лисче? Вие така ли сте ?
25
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ и ДПС наистина вече явно показват, че след изборите се гласят да управляват заедно. Агент Буда е надупен пред Местан.
24
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП ще изненада неприятно всички, които я отписват. Ще постигне добър резултат и ще зашлеви шамар на мутрите от ГЕРБ!
23
0
 
9
 
! Отговори
Смях преди 9 години
Ама така съм се смял като го имитират в "Господарите" - ха-ха-хаЗакУех се - ха-ха-ха
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какви избори ми говори този *** ве всички до един от прехода пред съда и разстрел само ще ги спаси за 25 год не оставиха нито икономика нито армия нито държава и още се чудя защо още има избори
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някой да е виждал комунист да има нация ?! някой да е виждал кадърен комунист? някой някога да е виждал комунист да работи ? :) това са долни изчадия от ада , маскирани демони под формата на хора който искат да ни изпият кръвчицата и да ни унищожат ! Безбожни *** , теорирсти , масови убийци ! Говорят и плюят по ГЕРБ да ама ГЕРБ не са правили геноцид към собствения си народ, ГЕРБ не са виновни за подаряването на Македония на Тито.. нито пък за масовите гробове който се изплуват дори и днес!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекалявате вече, другарю Миков. Вече и на нас, редовите социалисти взе да ни писва от вас.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абсолютен пияндурник ! Радвам се, че той е шев ..значи орпеделено смърт за БКП ! УРААА! :)) долни чудовища комунистически ! Всичко окрадохте и изядохте *** долни проклети античовеци получовешки индивиди извънземни !!!! Златен лев имахме преди да дойдете вие !! ЗЛАТЕЕЕЕН!! Целия свят ни уважаваше , при като река се лееха преди да дойдете вие червени мръсни национални унищожители !! Златен лев имахме!!!! Долна *** продажници руски !