Кабинетът следи казуса с КТБ, но може само да съчувства

Близнашки: Преговорите с фонда от Виена са лъч надежда
Обновена: 20 авг 2014 14:20 | 20 авг 2014 12:23, Веселина Йорданова
40
Кабинетът следи казуса с КТБ, но може само да съчувства
Снимка: архив, Reuters

Кабинетът следи внимателно развоя на събитията в КТБ, без да може да се намеси, заяви служебният премиер Георги Близнашки след заседанието на МС.

Премиерът напомни, че БНБ е автономна институция и уточни, че до момента не се е срещал с управителя на банката Иван Искров.

Още по темата
Можем само да съчувстваме на хората към днешна дата, коментира Близнашки. Той отново заяви, че разговорите с фонда от Виена, който проявява интерес към банката, са предварителни, и ги определи като „лъч надежда“.

Изпълнителната власт не е водеща в този процес, заяви и финансовият министър Румен Порожанов.

Финансист номер 1 каза, че темата за КТБ е обезпокоителна от гледна точка на отражението й върху икономиката и цялата финансова система.

„Нашата позиция е търсенето на решение с използването на финансов инструментариум, така че да не се ангажира публичен ресурс за спасяването на банката“, обясни той.

Министърът каза още, че в момента БНБ извършва одити и в рамките на закона има правото да разглежда всякакви предложения за оздравяването на банката.

Порожанов коментира, че интересът на изпълнителната власт е този анализ да бъде направен максимално бързо, така че да са ясни възможностите.

По думите на министъра анализът на влиянието върху икономиката на ситуацията в КТБ трябва да бъде пречупен през отделните министерства. Министърът даде пример, че държавните предприятия с блокирани средства погасяват задълженията си към държавата средно с около 2 седмици забавяне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: КТБГеорги Близнашки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо булгарския патриарх мълчи?Искаме специална служба във всички църкви срещу крадците. Очаквайте официална служба-Анатема за всички крадци.Защо българските митрополити мълчат?Искаме спешно цурковно съвещание и специална служба срещу крадците на милиони честни и трудещи се българи.Стнахме за срам на ромите.Смеят ни се и искат Пеевски за депутат.Хората гладуват.Брюксел нищо не направи.Путин също.Политици и полиция-абсолютно нищо няма да направят.Един виновен няма.
30
1
 
2
 
! Отговори
честит преди 9 години
До 31... От нас Неможещите, към вас Можещите с повече от 100 000 депозити. Маме, ти с колко олекна? Хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха хаха
29
1
 
4
 
! Отговори
тони преди 9 години
Няма ли кой да издири тоя крадец Цветан Василев да върне парите на хората ?
28
0
 
6
 
! Отговори
факти, факти преди 9 години
ктб дължи 3 милиарда на вложители. бнб печата 3 милиарда, за да 'оправела оборота'..държавата гарантира до 100.000 евро на вложител, независимо за коя банка става въпрос. във фонда за гарантиране на сметките има само 2,3 милиарда лева...а банките у нас са към 20..сега питам: 1. кой изяде парите от фонда; 2. как гарантираме влогове, като не можем да оправим бакиите и на една банка; 3. ще се унищожат ли 3те милиарда банкноти в ктб, ако целта на бнб е само да 'има пари за обръщение'..баси държавата
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можем само да съчувстваме на хората към днешна дата, коментира Близнашки.....Аз пък нямам пари в КТБ, но мога само да ви го туря към днешна дата - на всички политици!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко ли трябва да си заблуден за да си мислиш, че пари се правят с талант и "можене" :)Още си млад, ще разбереш как стоят нещата.......................Пари наистина се правят с талант и можене, но на запад ...с бандитизъм, мошеничества и връзки с властта се правят пари в Русия и за съжаление в България...а заблудения си ти, ако си мислиш, че *** в която живееш е норма. Но за хора изцапани от комунизма като тебе нищо няма значение ... вие сте болни
25
3
 
5
 
! Отговори
Бачкатор преди 9 години
Защо се вълнувате толкова за влоговете над 100 000Е, не е страшно да ги има човек. Но виждам че предизвикват големи душевни проблеми у тези които ги нямат. Приемете факта, че нямате талант и работете за да ги спечелите, ама не като каубои! :) Или както каза Тренчев, ставайте партизани и почвайте с мандри. Тези пари са в икономиката и дават хляб на някой като вас по-неможещи. А като данъкоплатци ще платите за гяволъка на Искров, Прасето и *** на ЕКомисия за неспазване на законите.
24
0
 
13
 
! Отговори
искрова преди 9 години
иван искров е редно и тои да си ходи без заплата докато се реши проблема с ктб.
23
0
 
0
 
! Отговори
Виенския фонд преди 9 години
Няколко видни представители на бившата висша номенклатура живеят постоянно в чужбина, предимно в Австрия, без да е ясно какви са източниците им на доходи. Първият от тях е покойният вече член на Политбюро на ЦК на БКП и вицепремиер Огнян Дойнов. Рядко се връща в България Стоян Марков, първи заместник-председател на Министерския съвет в последните две правителства преди 10 ноември 1989 г. Във Франция и в Америка пък се подвизава скандалният бизнесмен Бисер Димитров, зет на бившия главен прокурор Иван Вачков.
22
1
 
4
 
! Отговори
ДРЕБЕН ВЛОЖИТЕЛ преди 9 години
ЛИЦЕМЕР
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Искров и надзирателите от Банковия Надзор си получават заплатите и продължават усърдно да понаглеждат банките. Хубав живот.
20
2
 
5
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Да се освободят разплащателните сметки в КТБ. Тези пари движат бизнеса и плащат работни заплати и осигуровки. Депозитите над 100000 евро са излишни пари,дадени на заем на банката за печалба. Все едно че си дал колата си под наем,човека катастрофира,умира , колата е разбита и нищо не получаваш. С огромните депозити трябва да се занимава прокуратурата,ако и тя не е с огромни депозити.
19
4
 
10
 
! Отговори
Demos преди 9 години
*** на Плевнята да съчувстват? Това не звучи сериозно. На мен ми звучи като анекдот в стил "Хитлер рони сълзи за нещастните евреи, които измират в лагерите на смъртта". Този марионетен кабинет проправя единствено пътя на новоучредената коалиция БОСТАН към властта. Да ви е честита новата власт. Боко ще ви лъже, а Доги ще ви оправя ... в бостана!!!
18
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** за сега е единствената проверена и издържала на реален стрес-тест в БГ. Според мен това е добра атестатция за тази банка.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що сте такива тапири , сегашния кабинет , , , , нали заради тия банки си отидоха червените *** , какво искате от тоя кабинет , , , , ?
16
3
 
8
 
! Отговори
Кака Пена преди 9 години
Този "технически" кабинет не е Кабинет по същество. Но въпреки това, може да спира големи инфраструктурни проекти като ЮП, но не може да помогне на гражданите си за вложенията им. ПРОДАЖНА ***! Хора, ако възпитавате децата си в родолюбие, те няма да търпят подобни продажници. Изтървахме вече 2 поколения последните 30 години. Учете децата си да обичат българското, за да няма такива *** в управлението.
15
1
 
16
 
! Отговори
123458 преди 9 години
Със съчувствие вложителите в българската банка не се хранят и лекуват. Лицемерието не решава проблема.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи кабинета може да подменя с хора на герб , мазните постове в държавата ,а да спре това което герб направи с банката не могат ? Интересна работа !
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как не ви е срам.хората изнемогват ще стане страшно още малко ви чакат.
12
8
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
В основата на тази...далавера с КТБ е Боко.Като премиер,разпореди на Дянков да застави държавните фирми и обороти да минават през тази финансова...пирамида.Всеки,даже и *** като мен,може да разбере,че това е направено за лично облагодетелстване;комисионните са за милиони.За това и БНБ,на която пак правителството на Боко назначи за шеф Искров си затваряше очите и даваше...заден,а мислите,че не са виждали кражбите на милиони ли.Ако Дянков се...разприказва,Боко трябва да замине за Марс,еднопосочно