РЗС се отказа от изборите, ще помага на ГЕРБ

Всички структури на Янев ще си взаимодействат с партията на Борисов
20 авг 2014 14:52,
81
РЗС се отказа от изборите, ще помага на ГЕРБ
Снимка: архив Булфото

Партията на Яне Янев РЗС няма да участва в предсрочните парламентарни избори. Това е решил Политическият съвет на формацията днес, съобщиха от централата.

От приетите решения става ясно, че РЗС ще работи с всичките си структури за победа на ГЕРБ и консолидацията на десните, така че в следващия парламент те да имат конституционно мнозинство.

Още по темата
РЗС на Янев беше парламентарно представена партия в 41-то Народно събрание. Формацията участва на изборите за парламент през май 2013 година, но не успя да прескочи 4-процентната бариера и да влезе в 42-то НС. Сега Янев сам се отказва от битката.

Политическият съвет днес е потвърдил ангажимента на РЗС за партньорство с партията на Бойко Борисов. В решенията се декларира също, че формацията на Янев ще работи на изборите съвместно с ГЕРБ "с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа и на конституционно мнозинство в 43-то Народно събрание".

Политическият съвет е дал и мандат на председателите на местните, общинските и областните организации на РЗС „да осъществяват пълно взаимодействие със структурите и предизборните щабове на ГЕРБ с цел максимална мобилизация на електоралния ни потенциал”.

От приетите решения става ясно, че една от каузите на РЗС по време на предизборната кампания ще е да разяснява колко е вредно да се размива десният вот с „корпоративни, квазидесни и криминални коалиции”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: избориГЕРБРЗСЯне Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
11
 
8
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Рева на червените *** е музика за честните Българи. Това показва, че за Държавата е много добре. Само за протокола - Цяла година БСП-ДПС-Атака-ДС -КГБ се подиграваха с над един милион избиратели на ГЕРБ. Даже онова *** Бисеров се изцепи-боли ли като ви вадят зъбките , е сега другари и депесари вас боли ли ви като ви вадят зъбките. Боли нали , е който нож вади от нож умира
43
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Браво Яне.Врече имаме 241 депутати.Кофти е че имаме само 240 длъжности.Явно , че МУТРАТА ще се връща в пожарната..
42
0
 
14
 
! Отговори
политсволоч преди 9 години
Българийо, за тебе те умряха,цял живат за власт ламтяха,и на народа м...та е..х.:-)
41
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Десен по добре върви за гъби в този неделен ден отколкото да гласуваш за един изпечен лъжец на който дядо му е бил крадец - фашист, вуйчо му полковник - комунист, баща му полицай по време на Т.Живкова той самия член на БКП бодигард на Т.Живков и репресиран от БКП новоизпечен демократ борец против комунизма
40
4
 
18
 
! Отговори
Къде е преди 9 години
Къде е?Къде е на Янка бенката?Да не би от лИбов да я подари на Батман Бойко?
39
3
 
22
 
! Отговори
смачкай трола преди 9 години
... ха, някой изненадан? И Яне имал партия... партията имала за цел "ред, законност, справедливост"... е сега Яне се изхрачи връз платформата си и пак се отърква като псе в галошите на Боце... Не е смешен... жалък е.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички партии милеят за власт, пардон, за България. И Янето също.
37
1
 
5
 
! Отговори
41 преди 9 години
Ами почни да мислиш, дали си заслужава твоето унижение
36
1
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Янето имал...структури в страната и те...доброволно ще съдействат на Герб за да...спечелят изборите.Ами...сега,това не е...честно;Боко пак е с едни...гърди напред.
35
2
 
26
 
! Отговори
Пфу преди 9 години
Я.Я. печели титлата за *** за 25 години демокрация и всички времена въобще.Този, който щеше да уволнява Б.Б., сега "ще работи с всичките си структури за победа на ГЕРБ".Гади ми се от тая политическа плюнка.
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЯНКЕ ЯНКЕЕЕ ПАРДОН ЯНЕ КАКВИ ГИ ДРОБИШ БЕ МАКЕДОНЧЕ ПАЛАВО? НАЛИ ГО УВОЛНЯВАШЕ ЕДНО ВРЕМЕ ТИКВАРО А СЕГА ЩЕ МУ ГИ ПОДКРЕПЯШ. С ПАМУК ЛИ? И НЯКОИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ НЯКОГА ОТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ЩЕ СТАНЕ ДЪРЖАВА. ЩЕ СТАНЕ АМА НЯКОЙ ДРУГ ПЪТ. ДОБРЕ ЧЕ ПРЕДИ 19 ГОДИНИ СЕ ИЗСЕЛИХ ОТ ТАЗИ ***. САМО МИ Е ЖАЛ ЗА БАЩИТЕ И МАЙКИТЕ НИ КОИТО ИЗМРЯХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗМИРАТ В НИЩЕТА И МИЗЕРИЯ.
33
1
 
20
 
! Отговори
национал преди 9 години
С тоз сътрудник, Бойко ще смачка тотално Българит....ъъъ. така де, комунистите !!!
32
4
 
4
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Като чета коментарите след снощния мач и сега политическите за пореден път се убеждавам че в Бг всички разбират от политика и футбол. Е резултат го виждаме всички. Докато не се научим да мислим и да правим правилни преценки ще страдаме и ще си бъдем на това дередже.Мислете хора мислете преди да кажете или да направите каквото и да било.
31
1
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
проблемът е и че те виждаме и теб... напъваш се, напъваш, а не си убедителен кой знае колко.кОСТОВ КОМУНИСТ А твоичките едни такива антикомунисти, едни репресирани от комунистите (чрез постове преди и след десети, свят да ти се завие) чак живи да ги ожалиш от непрекъснатия комфорт... :-)
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поредното унижение нанесе Яне на Алчначио Властачио :-)
29
2
 
7
 
! Отговори
Десет до 36 преди 9 години
А за кой да гласувам за Костов ли който от 2001 година откакто съсипа СДС с действията си обслужва само *** като създава постоянно интриги в дясно. Ако ДСБ ги нямаше в РБ щях да гласувам с две ръце за тях но сега не докато този човек не бъде изхвърлен от политиката спокойствие в дясно няма да има а това нали се сещаш кой обслужва. Крайно време е да се научите да мислите и да виждате кой какво прави.
28
2
 
12
 
! Отговори
Летфи ага преди 9 години
Аферим пехливан ефенди, а след изборите по байрама (пак аферим, ашколсун) шъ са калесваме, годеж ни чака...
27
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Десенти не може да си десен щом гласуваш за комуниста Бойко Борисов
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до сега Янка купуваше гласове за РЗС а от сега нататък ще купува за ГРОБ
25
14
 
7
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Гросмайсторкси ход на Яне вместо да размива гласове той ще помогне на ГЕРБ и РБ. Дано Костов си вземе поука от това. А *** и производните им ДПС и Бареков газ пикаят защото представете си че именно гласовете на Яне колкото и малко да са помогнат за дясна коалиция.