РЗС се отказа от изборите, ще помага на ГЕРБ

Всички структури на Янев ще си взаимодействат с партията на Борисов
20 авг 2014 14:52,
81
РЗС се отказа от изборите, ще помага на ГЕРБ
Снимка: архив Булфото

Партията на Яне Янев РЗС няма да участва в предсрочните парламентарни избори. Това е решил Политическият съвет на формацията днес, съобщиха от централата.

От приетите решения става ясно, че РЗС ще работи с всичките си структури за победа на ГЕРБ и консолидацията на десните, така че в следващия парламент те да имат конституционно мнозинство.

Още по темата
РЗС на Янев беше парламентарно представена партия в 41-то Народно събрание. Формацията участва на изборите за парламент през май 2013 година, но не успя да прескочи 4-процентната бариера и да влезе в 42-то НС. Сега Янев сам се отказва от битката.

Политическият съвет днес е потвърдил ангажимента на РЗС за партньорство с партията на Бойко Борисов. В решенията се декларира също, че формацията на Янев ще работи на изборите съвместно с ГЕРБ "с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа и на конституционно мнозинство в 43-то Народно събрание".

Политическият съвет е дал и мандат на председателите на местните, общинските и областните организации на РЗС „да осъществяват пълно взаимодействие със структурите и предизборните щабове на ГЕРБ с цел максимална мобилизация на електоралния ни потенциал”.

От приетите решения става ясно, че една от каузите на РЗС по време на предизборната кампания ще е да разяснява колко е вредно да се размива десният вот с „корпоративни, квазидесни и криминални коалиции”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: избориГЕРБРЗСЯне Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
22
 
! Отговори
ии преди 9 години
Какво стана с СТОП на Корупцията!Платена Партенке?Само мишки в този парламент.Интересно каква ли службица ще получиш за подарък ... посланик в Кипър или Малдивите?
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ТОЯ КОЙ БЕШЕ ?
2
2
 
20
 
! Отговори
до №1 преди 9 години
може да се добави и *** .
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I D I O T