Напрежение в левицата заради листите

Списъците с кандидати за НС бяха одобрени след дълги спорове
30 авг 2014 07:30,
34
Напрежение в левицата заради листите
Снимка: архив, БТА

Окончателната подредба на депутатските листи в трите столични избирателни района предизвика силно напрежение в обновената коалиция "БСП - лява България", съобщава "Труд".

Драмата бе заради местата на представителите на една от малките формации в обединението - "Български социалдемократи". Списъците с кандидати за Народното събрание бяха одобрени след дълги спорове на закрит за медиите пленум на "Позитано" 20 вчера.

Според запознати лидерът на социалдемократите Георги Анастасов е получил второто място в листата в 25-и МИР, след като заплашил, че ще се оплаче в Партията на европейските социалисти (ПЕС), ако то не му бъде дадено. Водач в този район е новият председател на БСП Михаил Миков. В началото на седмицата за останалите коалиционни партньори социалистите дадоха трети или по-задни места в листите.

Най-големият скандал на вчерашния пленум също е бил заради кандидатка на Анастасов. Първоначално на четвърто място в 23-ти МИР е била Александра Христова от "Български социалдемократи". В крайна сметка Националният съвет на БСП е решил мястото да се даде на ген. Златан Стойков, бивш шеф на отбраната. В предварителния вариант на листата, предложен от Изпълнителното бюро, той е бил на осмо място като представител на гражданската квота.

Още по темата
Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков покани Бойко Борисов на дебат, информира "Стандарт". "Избирателите нямат полза от хаос, а от ясни послания кой какво може да направи за тях. Като кандидат за народен представител в родния ми град Пловдив каня г-н Борисов на дебат, който да се проведе на открито пред цялата пловдивска общественост и там очи в очи да кажем на хората какво можем да направим за вдигане качеството на техния живот и за възраждането на най-стария български град", заяви Бареков.

Точно 2800 лева струва 30-секунден предизборен клип в най-гледаното време през почивните по БНТ. Това става ясно от оповестените вчера в "Държавен вестник" тарифи, по които политическите формациите ще заплащат отразяването на предизборните си и участие в предавания, информира "Монитор".

Националната телевизия ще прибира и по 2255 лева за политически спот в праймтайма между 20.30 и 21.00 часа. Цената на една минута интервю е 215 лева, а на репортаж - 1380 лева. Почти десет пъти по-ниски са тарифите в БНТ2 и БНТ Свят. 220 лева струва клип в най-гледаното време на втория канал на обществената телевизия. В БНТ Свят пък цената е със сто лева по-висока.

На практика стойността на агитацията по Националната телевизия и другите й два канали остава същата като по време на предизборната кампания за евровота през май тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: БСПлисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
кулчанин преди 9 години
Не че съм подстрекател ама на тия избори гербаджиите ще ви млатят като мачка от тараби.Е такъв бой досега не сте яли.Оня бой дето го хвърлиха полицаите на студентите пред парламента да ви се върне тройно дано.И докато това ставаше пред парламента ти стоеше и се правеше,че не чуваш и не виждаш.Затова дето пребихте на хората децата проклети да са тия дето за вас ще гласуват и вие също!Не,че ГЕРБ са цвете,но от вас ми се гади!
27
1
 
8
 
! Отговори
безпартиен. преди 9 години
Пиночет няма да можем да го възкрасим,но в съседна Румъния въведоха забрана който е би член на компартията власт да не помирисва.И ще видите как не само Дачия,Макита и Самсунг а и самолети ще почнат да произвеждат.И тук трябва да направим така иначе червената чума ще ни затрие окончателно.Следващите протести трябва да са затова.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей заради този алкохолик една камара хора няма да гласуват за БСП, другата е Манолова.Червен съм но тези не мога да ги траяяяяяяяяяя
25
0
 
11
 
! Отговори
Ашим преди 9 години
Ще си скъсат задните части кой да *** повече от сега.ВСИЧКИ СА ДОЛНИ ***!!!
24
5
 
7
 
! Отговори
българин преди 9 години
Те БСП така управляваха,че осигуриха на ББ 10 бели коня и един бял автобус.Е сега той е в големо затруднение-кон ли да яхне или атобуса да подкара!Иначе видинанина е прав-само Пиночет би ни устроил.Защото само комунистът дето няма право да е началник е безвреден.Затова в цяла Европа написаха закони забраняващи достъпа на комунистите до властта!ББ беше на власт и нищо не направи,защото и самият той е комунист.Така,че и той като останалите за нищо не става.Само Пиночет би ни спасил от тая напаст!
23
0
 
14
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
БСП във Видин докараха кмет който разкопа града все едно че сме във война със Русия и Америка едновременно.И както идва зима в дупките от разкопките може някой и да се удави.Ако поискаш да се оправи някоя улица за това пари нямало.Иначе за панаира дето в момента го правят са платили на певци и певици всяка вечер да пеят до 2 часа през нощта.Та от това не можем и да спим.Братя българи опичайте си ума и не гласуваите за БСП.Иначе ще сте като нас във Видин!Ей богу защо не бе жив Пиночет!
22
0
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Още не са разбрали ,че БСП всъщност е трамплин към нищото.
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 23 - Пеевсик стана велик, при Бойко Борисов
20
1
 
9
 
! Отговори
Не вярвам да има сми преди 9 години
Аз не разбирам за какво се вълнуват от тези листи цоциалистите?Че кой ще гласува изобщо за тях?Дъллят се за нещо, дето няма да го има - дупедадтсикте им места в паламента.Не вярвам дза има толкова глупав и толкова умопобъркан българин, който да посегне към техните бюлетини.
19
0
 
10
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Над 65 години БКП-БСП едно говори , а друго прави. Те са на принципа - не ме гледай какво правя , а ме слушай какво говоря. Тази партия е ретроградна и никога няма да стане модерна. Единствения изход е да се саморазпусне и млади хора до 35 години да направят нова лява партия.
18
2
 
16
 
! Отговори
Пиар агент преди 9 години
Никой ли не ги е учил червените ***, че така не се прави дезинформация с *** лъжи. Станишев предложи Пеевски за шеф на ДАНС , и пак той ходи при Доган да иска да става Премиер. Какъв ГЕРБ го гони пияния червен ***.
17
11
 
3
 
! Отговори
Filip преди 9 години
Напрежение има единствено в троловете, дали ще им пуснете поредната порция, която да хайтват. Истината е, че има една партия в класическия смисъл на думата и една демократична партия, като и в двата случая, колкото и да ми е неприятно, ще трябва да споделя, че става въпрос за БСП. ГЕРБ тотално ме разочароваха с жаждата си за власт на всяка цена, без принципи и морал, със задкулисните си договорки с Пеевски и Доган.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То па едни социалдемократи.Тип ЛУПИ.Каква коалиция бе Миков.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига напрежение, бе! Откажете се, починете си, толкова пари натрупахте, я колко милионери имате. И влияние във всички сфери. За 100 години напред. След това правнуците ви ще поемат щафетата и така до края на света. Що се морите, джанъм?
14
4
 
13
 
! Отговори
razsadnik преди 9 години
БСП си свърши своята работа и вече спокойно може да се разпусне Пръснала си е семето по всички партии и сдружения,така че парламента ще е генно обременен поне още 50 години.Всичко останало е ала бала
13
4
 
23
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Естествено е да има напрежение.Сега се борят за 50 депутата. после за 25. за 10. накрая , а края на БКП идва ще се борят за партиина субсудия.Браво на СерГея той ги уби.Досега никой не успяваше.Но Той успя.Бурни ръкопляскания преминаващи в овации............
12
2
 
8
 
! Отговори
4epa преди 9 години
MIKOV 6TE E POPA NA TAZI PARTIA--BOG DA IA NE i PROSTI--AMIN !!!!!
11
2
 
10
 
! Отговори
4epa преди 9 години
BSP--ZAPO4VAT DA SE IADAT KATO POBESNELI KU4ETA!!!!!!
10
2
 
14
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Когато корабът потъва, има паника !!!
9
0
 
11
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Всяка раздяла, дори най-желаната е малко тъжна. Защото разделяйки се, ние се разделяме със частица от нас. Жалко за погубените години.