Социалистите се възмутиха от думи на Борисов

"Плюене" и "лизане" ли заслужават проблемите у нас, пита БСП
Обновена: 17 сеп 2014 17:39 | 17 сеп 2014 17:39,
85
Социалистите се възмутиха от думи на Борисов
Снимка: архив БТА

БСП разкритикува начина, по който Бойко Борисов коментира проблемите в държавата.

По-рано през деня лидерът на ГЕРБ се изказа за смяната на кадри във властта и ситуацията около КТБ. „Мой приятелски съвет към всички е – Пестете си думите, много тежко се лиже там, където се плюе“, обърна се Борисов към политиците.

Още по темата
„За предварително самообявилия се за премиер Борисов тези проблеми заслужават коментар, в който се говори за „плюене“, „лизане“ и се използва непознатата в книжовния български език дума „вгламиха“, излезе със своя позиция говорителят на социалистите Атанас Мерджанов.

Той разкритикува и изказването на лидера на ГЕРБ, че подкрепя разсекретяването на стенограмите от разговорите за КТБ при президента, но се опасява, че това може да има негативен ефект. Вчера лидерът на БСП Михаил Миков официално поиска  стенограмите да станат публични.

„Защо тези разговори трябва да останат тайни, след като ангажиментът за прозрачност е постоянно повтарящ се рефрен в думите на държавния глава?“, попита Мерджанов. Той атакува президента, че вероятно, искайки прозрачност, Плевнелиев не е имал предвид своята институция.

„Явно държавният глава не вижда „умни и красиви” сред протестиращите вложители на КТБ, които не крещят „Оставка“, а просто искат достъп до спестяванията си“, констатира още говорителят на БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
10
 
3
 
! Отговори
анкета преди 9 години
Искам *** да ни управлява(+) Никакъв ***,а този път ще направя правилният избор(-)
41
4
 
12
 
! Отговори
КНСБ преди 9 години
Г,син Мерджанов,ами то няма кой повече от вас да плюе и лиже в българската политика! Нещо повече - вие и много плодотворно храчите!Недейте да скромничите-призовете за ***,плюене и храчене са ваш патент и никой не може да ви достигне и да ви ги отнеме.Честито!!
40
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и плюенето е патент на БКП така израстват комсолците до развити комунисти .. комунистите и в църква влезнаха зарад популизма
39
11
 
6
 
! Отговори
нещем идиоти на влас преди 9 години
РАЗВИГОР BUSINESS CLUBKrassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски "Разкарайте този ***"Когато през пролетта на 2013 г. призовахме хората да "разкарат този ***" те ни послушаха и го погнаха с камъни. Тогава обосновано посочихме, че такъв "сифилис" не е имало в Европа от 30-те години на ХХ век и трябваше с нашия късмет да се случи точно в България с появата и възхода на пожирникаря Б.Борисов. Така си отиде най-криминалното и престъпно правителство в историята на България, оглавено от една проста треторазрядна мутра. Отиде си след камъните и кръвта на българите ,доведено от него до п
38
3
 
10
 
! Отговори
чепа преди 9 години
мерджанов, по точно ЗАЗов, да се вазмоти че не е москвичов.А ако има кои да ги накара да излижат това което са напюли БСП ,СТЕ ИМ ТРЯБВА ЛАИНАРКА ДА го исмуче!!!!!!!!!
37
2
 
9
 
! Отговори
УУУ! преди 9 години
ПОПУЛИСТИ!МЛЪК!!!
36
3
 
21
 
! Отговори
До 38 преди 9 години
Б.Б. не се е избрал сам ... На 5 ти ще разбереш кой го е избрал
35
12
 
7
 
! Отговори
присмехулник преди 9 години
ха ха ха академик тиквочев пак се из склепондроса маи вече много му личигалоширането
34
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опази ни Господи от Б.Б., който отново се титулува сам и се избра предварително за Премиер на България!!! Нищо добро не ни очаква за съжаление през идващата година, защото новото правителство ще има такъв "живот"!
33
11
 
18
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
*** пак цитират Бойко както дяволът чете евангелието-той говори за политиците,те-за проблемите в страната.Типично за тях манипулативно тълкувание.Пак другите им виновни,пак другите грешни,а те невинни като млади чавдаро-пионерчета.Мерджанов,вие създадохтепроблемите на тази нещастна страна и сте най-големия от тези проблеми!
32
7
 
15
 
! Отговори
Надблюдател преди 9 години
Този е егати жалката картина ! Само чака , да каже нещо Б.Б. , че веднага да се възмути .Какви само Безличности се наявиха .Явно много добре знаят какви л ...на са натворили , и чакат друг да зачисти пейзажа след тях , а те плахо да критикуват .Егати Мижитурките...
31
0
 
9
 
! Отговори
БАЙ преди 9 години
у село бълггарски извор сите били *** имало само един бълл гарин ...ите му викали баи иван ***.СЪЩОТО И В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА
30
16
 
19
 
! Отговори
Прав е Будю ! преди 9 години
Мерджанов греши ! Маршалът от пожарната е полиглот в чийто речников запас няма повече от 15-20 думи и всичките на хероковски диалект. Роден е в с. Хераково. Той говори няколко чужди живи езика, които е изучил като малък, пасейки заедно със свинете по тучните ливади на родното си село. Ето защо, като полиглот докторът на всички науки може да ползва всякакви думи. Със сигурност ще го разберат около 1 млн. простаци, които отново ще гласуват за него. По важно е, че останалите 5 млн. няма да го остав
29
18
 
18
 
! Отговори
за БКП-ара Мерджанов преди 9 години
Първо: Борисов не се е самообявил предварително за премиерВторо: Думата вгламиха мисля, че е равностойна на думата "вглъбиха", която е част от българския език, дори и въпросния депутат-комунист да не я е чувал.Трето: В България има много диалекти и този ако иска всичко да е съобразено с книжовния език - това няма да е възможно. Скоро ще иска и на нас от форумите да ни е забранено да пишем "нема" - вместо да пишем "няма". Щот тъй пишело по книжките, че било правилно.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вярно си е!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само предполагаемото обосновано предположение на Цветанов никой не може да го бие това изказване
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зверска селяния е българската политика
25
13
 
17
 
! Отговори
Цар преди 9 години
Цар на селските лафове си е МУхобойко
24
14
 
19
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ-ББ преди 9 години
Вие сте прости и Аз съм *** за това се разбираме?Това е голямата истинаНастанала е една простотия
23
15
 
20
 
! Отговори
N преди 9 години
Тези комунисти какво само говорят именно те създадоха проблемите в България а сега пак се оправдават с другите,все някой друг им е виновен за 20годишното им пагубно управление за страната и българският народ!