ББЦ обеща закон за забрана на етническите партии

Бареков обяви, че ще даде под съд цялото ДПС
21 сеп 2014 20:53,
73
ББЦ обеща закон за забрана на етническите партии
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ББЦ Николай Бареков обяви, че обмисля да предложи законопроект в следващия парламент, който да забрани партиите на етническа основа - независимо дали са цигански, турски или български. Бареков обеща и да съдейства за въвеждане на образователен ценз за гласуване, съобщи БТА.

Още по темата
"Категорично заявявам, че това ще бъде един от водещите закони, който ние ще приемем - за образователен ценз. Това се случва в ден, в който българите обявиха в социологическо проучване, че искат затваряне на границата с Турция и настояха за образователен ценз", каза Бареков.

Той се възмути, че 30 години след Възродителния процес, ДПС продължава да спекулира с политическа карта и „да внася туркоезични избиратели с български паспорти, които гласуват едновременно за Ердоган и за Местан”. „Българският народ, а не ДПС дава властта, г-н Местан. Не бъдете толкова високомерен", призова Бареков.

Лидерът на ББЦ обяви, че ще даде под съд цялото ДПС. Поводът за това е изказване на лидера на партията, в което той нарича ръководството на „България без цензура” „болни мозъци” и сравнява Бареков с Тодор Живков.  „За първи път ще подам иск срещу цяла политическа партия", каза още лидерът на ББЦ.

Бареков обвини ДПС, че използва безпардонно гласовете на турците. "Ще разваля сметките на коалицията "Бостан", зарече се още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: дпсизбориБареков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
8
 
! Отговори
ддд преди 9 години
О ДА! ОТ КОГА ГО ЧАКАМ!
5
9
 
14
 
! Отговори
Тенгри преди 9 години
Крайно време е патриотите да управляват страната, а не турци и мутри!
4
6
 
8
 
! Отговори
Вика преди 9 години
Отдавна трябваше да има такъв закон!
3
5
 
8
 
! Отговори
Алек преди 9 години
Много добра идея!
2
6
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Тоя взе да ми харесва, след това изказване. А дано е премахнат тая НЕ легитимна партия. И всякакви ми ти там "движения" за правата на НЕ българите. Само Българите има задължения, а останалите Привилегии, ай стига толкова, че останахме една шепа народ от тия глупости.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дудук, торби май не са ти мятали скоро? Къде гледаш през левото рамо, некой пачка ли виде да ти се усмихва? Щом зяпаш наляво, значи никакви етнически партии, няма да забраниш. Те и Юруш много натиснаха с тая оферта ама видехме ко стана- сложиха *** сичките и темане до темане! Как ще живея ако се налага да ти гледам муцуната като управляващ, тази мисъл ме изнасилва морално... май и аз ще бегам зад граница