Когато е сбъркан изначално, бюджетът трябва да се ремонтира!

Плевнелиев: Сега се казва истината за приходите и разходите
Обновена: 28 сеп 2014 20:12 | 28 сеп 2014 12:53,
213
Когато е сбъркан изначално, бюджетът трябва да се ремонтира!
Снимка: БТА

Когато един бюджет е сбъркан изначално, той трябва да бъде актуализиран, коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти.

По думите му бюджетът е сбъркан изначално и нарочно, което прави неговата актуализация още по-необходима, защото истината за цифрите в държавата не е била казана в началото на годината, а те са били сгрешени съзнателно.

Още по темата
Според него днес не се прави нищо повече, освен да се каже истината на народа - истината за приходите, които съзнателно са били планирани 2 милиарда повече, но не е имало как да се случат, истината за разходите, които съзнателно, на база на високите приходи, са били планирани с 2 милиарда отгоре и са се случили. Удобно си планирате повече приходи, за да може удобно да похарчите повече разходи, обобщи държавният глава.

Той даде и два примера, които според него са показателни. „В началото на годината, когато е изготвян Законът за МВР, е обещано на 60 хиляди служители по-големи заплати и допълнителни бонуси. Това струва 160 милиона лева, а няма в бюджета няма предвиден и 1 лев за тази цел. Кой е честен с българския народ? Кога и как се прави бюджет?”, запита държавният глава. „Няма как да приемем факта, че в края на ноември и декември служителите на МВР ще останат без заплати. Следователно бюджетът трябва да се актуализира“, каза още Росен Плевнелиев.

„Същото се отнася и за еврофондовете – няма как да спрат да разплащат през февруари месец 900 милиона лева по еврофондовете, знаейки, че сме длъжни да ги усвояваме и да изпълняваме тези проекти”, посочи държавният глава. Той обясни, че ако проектите не бъдат реализирани, няма как да бъдат изпълнени целите на меморандумите и еврофондовете могат да бъдат загубени изцяло. „Някой е трябвало да предвиди в бюджета възможността да се разплаща“, обясни президентът Плевнелиев.

Дебатът за дълга ще се случи в парламента, всяка от партиите ще има своите конкретни аргументи, коментира още държавният глава. За мен е важно, когато държавата е нестабилна, когато има сериозни предпоставки след изборите да има допълнителни турбуленции, което не си го пожелавам, но съм длъжен да го предвидя, да имаме достатъчно резерв, да можем да преведем държавата в труден и непредсказуем момент по разумен начин, посочи президентът. Пожелавам си много бързо да заработи НС, още по-бързо да се сглоби правителство и тогава ще чуем парламента, който ще вземе своето отговорно решение, отбеляза той.

„Служебното правителство не може да чака и просто да прави избори, когато има финансова нестабилност. Това, което трябва да се направи е служебното правителство да подготви и да свърши работата, за да бъде неговото предложение навреме в парламента и в съответните комисии“, отбеляза държавният глава и подчерта, че крайната дума не е на служебното правителство, а на парламента и бъдещия кабинет.

 „От мен очаквайте две ясни и категорични неща – истината за цифрите и дефицита, както и това да дам всичко от себе си, за да имаме много бързо работещ парламент и правителство. Това е много важно за България и се надявам новоизбраното правителство да има своята крайна дума и да носи своята отговорност за това“, категоричен бе Росен Плевнелиев.

Плевнелиев участва днес в кампанията "Чети с мен", която е под негов патронаж. Той раздаде автографи на децата и им прочете текстове на Валери Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
15
 
4
 
! Отговори
Белезници преди 9 години
Плевнелиев е абсолютно прав. Една малка поправка. За тройната коалиция ДПС/БСП/Атака, разход означава източване/кражба. Така че планирани повече нереални приходи, за да може законният грабеж (разход) да е повече. Но явно не им стигнаха, та удариха и една банка.
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве 137 а 25 години охраната на доганя кой я плаща?
103
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До anonimenОхраната му я плащаме ние - народа !
102
1
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Станишев имал вила в Швейцария... Поредната лъжа на герберасттите, които са печени мошеници и лъжат без окото им да мигне. Боко Тиквата като ходи обграден от десетина бодигардове, откъде има толкова пари. То и Обама няма толкова охранители.
101
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е перманентно напушен !!!
100
0
 
16
 
! Отговори
ИРЛАНДСКАТА ПАСТИРКА преди 9 години
АКО ПЪК *** Е СБЪРКАН ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ НЕЗАБАВНО! И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ С ТИКВИ!!
99
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как е другари като ви вадят зъбките, боли ли, ако не знаете попитайте Христо Бисеров и Мая Манолова те знаят.
98
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО ПРИЗИВА НА АТАКА ДНЕС ВАРНА ОТНОВО СЕ ВДИГНА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПОСКЪПВАНЕТО НА ТОКА,ЯВНО ТАЗИ ЗИМА ЩЕ Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ПРОДАЖНИТЕ *** ВЪВ ВЛАСТА И НА ОЛИГАРХИЯТА
97
10
 
4
 
! Отговори
психолог преди 9 години
И за да завърша с червения *** ще му кажа. Какво ще кажеш за доносника Първанов. Един необразован и *** човек от с. Сирищница , който е учил история на БКП т.е нищо. Това обичат другарите прости и необразовани хора, а Плевнелиев е в пъти повече от Гоце Първанов.
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
remonta oshte 5 miliarda borch ot kradlivata izment narechena parlament.
95
18
 
5
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
Малко инфо за по младите. Известно е , че комунистите сега социалисти са прости и необразовани хора. По времето на неграмотния овчар бай Тошо имаше виц-този е много учен какво ще го правим, ами ще го отучим и го пращаха в лагера Белене. Радой Ралин казваше -комунист като чуе за култура и се хващаше за кобура. Това го казвам , за да се разбере защо толкова мразят Президента, ами защото е умен, образован и богат от моженето си, а не от кражби като Станишев например.
94
19
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Много ви е удобно да плюете президента сбъркани позитанци! Много бързо забравихте за Станишев и Орешарски, за тройната коалиция, която доокраде каквото можа! Бързо забравихте за милионите на Доган, на Христо Бисеров и Пеевски!
93
27
 
8
 
! Отговори
психолог преди 9 години
Вече си мисля, че наистина трябва Б.Борисов да откаже да състави правителство. Тези прости и *** хора, които гласуват за БСП да си получат заслуженото. Хората от ГЕРБ са умни и образовани и ще се справят с живота, а пенсионерите и *** да чакат на Позитано 20 за помощи. Ай чао и да гласувате за нашите, че ще има повишение на пенсиите с 1.20 лв.
92
2
 
16
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 9 години
На този циркаджия правилния човек му е вицето Попова!
91
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бюджетът наистина трябва да се ремонтира... нито лев за ирландската пастирка!
90
0
 
21
 
! Отговори
джо преди 9 години
Този *** не трябваше ли да е надпартиен? Кой му позволява да агитира? Попова, намеси се, моля те!
89
14
 
2
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Злобните комунисти-социалисти много мразят да се казва истината за техните безобразия и лъжи. Това е още от 9. 09. 1944 г. когато уж в името на народа избиха над 200 000 души. Сега обраха парите и банките на хората и пак не били виновни. Така, че пак гласувайте за БКП-БСП-ДС и ще получите повишение на пенсиите не с 4. 50 лв. , а с 4 . 90 лв.
88
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А когато президента е сбъркан, трябва да се актуализира!
87
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато президента е сбъркан изначално,трябва да бъде сменен.Като е толкова принципен защо получи милиончето и отгоре ,без да е заложено в бюджета.Или за президентчето законите не са валидни.Те са за раята.
86
9
 
6
 
! Отговори
El Presidente преди 9 години
Българинът е странно животно. Разбира от всичко, компетентен е по всички въпроси, и не е доволен от нищо. По форуми и пред приятели на чашка е велик, способен да оправи света за 3 дни. Обаче само на думи.Защо не станахте вие президент? Или защо не гласувахте за някой друг? Ако има световно по злобеене вие ще сте на първо място!Сега на изборите пак няма да гласувате, но отново ще плюете. Кой каквото си надроби, това ще си сърба!