Гласувайте, за да преборите статуквото, зове Сакскобургготски

Ниската активност може да подтикне към авторитаризъм, предупреди той
Обновена: 30 сеп 2014 13:48 | 30 сеп 2014 13:48,
155
Гласувайте, за да преборите статуквото, зове Сакскобургготски
Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с традиционния си призив за висока активност в навечерието на предсрочните избори на 5 октомври. Според него нежеланието да се участва в изборния процес облагодетелства статуквото.

Още по темата
Сакскобургготски, който като лидер на НДСВ управлява с ДПС, а после беше част от тройната коалиция, отчете, че небрежността и апатичността към изборния процес води само до преповтаряне на резултатите от предишните избори и до мобилизиране само на твърдите ядра на големите партии.

Бившият монарх обяви ниската активност за вредна за демокрацията и предупреди, че тя „може да подтикне към появата на авторитаризъм“. „Обезпокоен съм от все по-често срещаните призиви за „твърда ръка” в управлението“, призна той и се застъпи за либералните принципи в политиката.

„Зная, че обществото ни е объркано и отегчено от острата конфронтация между политическите сили и звучащите безогледно популистки обещания на новоизлюпили се политици, в това число и някои, които си приписват монопола на патриотизма“, пише в призива си още Сакскобургготски.

Според него само с масово гласуване ще се спомогне за по-широко народно представителство в парламента и по-стабилно правителство.

Бившият премиер коментира и казуса КТБ. Според него не е редно ситуацията да бъде оставена за решение след изборите, при положение че става дума за финансов въпрос, за който законът е предвидил конкретни действия. „Но вместо те да бъдат незабавно приложени, въпросът за спестяванията на хиляди хора е оставен да бъде решен политически“, пише той.

Сакскобургготски завършва с това, че България се нуждае от решителни управляващи, които да прилагат силата на закона, а не вечно да се оправдават с „грешките” на предишните правителства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
5
 
! Отговори
Шъ въ оправя за 800 преди 9 години
Ко?Не!
65
5
 
4
 
! Отговори
А преди 9 години
Гласувайте има огромно значение с бюлетина номер-11!
64
3
 
6
 
! Отговори
кой те пита? преди 9 години
Вас никой не ви пита "ваше величество"! Вие въобще не се интересувате от нас, а само гледате да си усвоите я гора, я дворец. Да има и за малкия Хасан имотец. Български принц с име Хасан, срамота.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дедката не спира да третира хората като овце,да сме гласували че да сме борили статуквото,ми нали и ти си от статуквото бе дедка,голяма борба ще пада на коч байрям,ще има избори кючеци и мазни борби,ще се раздават кинти. НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ДЕДИ,НЕ И ЗА КРАДЦИ ОТ ДС И РАЗНИТЕ ИМ КЛОУНИ
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха, сега се сещам - в една посрана телевизия, която стана "телевизия-партия" се обаждаха зомбита (1000% платени зрители, направо си ЛИЧЕШЕ КАК ЧЕТАТ ТОВА, КОЕТО ГОВОРЯТ!) , ... та казваха - ГЛАСУВАЙТЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА КОЯ ПАРТИЯ!! Моля някой по-умен от мен да коментира изречението "Гласувайте, няма значение за коя партия" ?
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 800 дниЕвала,каза му го на контето,излъга хората и нищо хубаво не свърши
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този, който сам не отиде да гласува, за да не харчел държавни пари...
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този мерзавец и самозванец излъга милиони българи,а сега дава съвети и плаче по изпуснатата далавера от имотите,долен лъжец и крадец
58
2
 
10
 
! Отговори
800 дни преди 9 години
"Зная, че обществото ни е объркано и отегчено от острата конфронтация между политическите сили и звучащите безогледно популистки обещания на новоизлюпили се политици,"Доколкото помня и ти беше новоизлюпен политик с популистки обещания...
57
0
 
2
 
! Отговори
бтк преди 9 години
собственикът на бтк беше вива венджърс базирана в люксембург с капитал около 300-400 евро.......
56
1
 
11
 
! Отговори
ца-Царов преди 9 години
По време на 800-те дни царско статукво, грабежът беше повсеместен. Заграбване дори на планински върхове, гори и поля. Да не говорим за грандиозната измама с дълга от Милен Велчев.
55
5
 
4
 
! Отговори
Боже, Царя ни пази преди 9 години
Всемогъщи прави Боже, молим Царя ни пази! Дай му сили, за да може зли поврати да срази! За погром на враговете и за славни бъднини, Боже, Царю на Царете, дай на Царя светли дни! А на българското племе ума, Боже, просвети, със любов да се обеме и задружно процъфти. Чрез съгласие да може силна воля да развий, чрез напредък дай му, Боже, славно име да добий!
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дали са му пак някой лефф за памперси на симеон-хасан.....
53
3
 
13
 
! Отговори
666 - СОЛ ИНВИКТУС преди 9 години
Не беше ли *** от снимката този който продаде на безценица БТК, ЕРП-та , ФАРМАЦЯТА на измамници като съдружника на Цветелина Бориславова - ТОР БЬОРГОЛФСОН ??!!!СЪЩИЯТ ТОЗИ ТОР ЗАЛОЖИ АКТИВИТЕ НА БТК СРЕЩУ ЗАЕМ ОТ 1,1 млрд. евро!! ПРАВОПРИЕМНИК по заема впоследсвие стана КТБ, което дъжи в момента над 1,75 млрд. евро на Дойчебанк и Роял банк ъф Скотланд!!!!ЦЕЛТА Е СЕГА ЗАЕМА НА КТБ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ!!НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПРАВЕТЕ ОБРАТНОТО НА ТОВА КОЕТО ВИ СЪВЕТВА ТОЗИ *** !!
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе защо тази прокуратура и съд не се самосезират и този ***,Костов,Кунева,и всички други *** не ги разследва и съди за погубването на България?А също и медии с журналисти по хиляди лева заплати облъчващи народа?Дано АТАКА вземе властта защото с България е свършевно
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до конспираторасамо дето не е табела ами щит
50
4
 
6
 
! Отговори
Евро Пси преди 9 години
Този нЕма право да се нарече цар, още по-малко цар на българите, като истинският цар баща му!
49
2
 
5
 
! Отговори
Бивш сътрудник ДС преди 9 години
Статуквото е по- силно от вялото желание на народа всичко да му става наготово.
48
6
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
До АТАКА - ПОБЕДА5 % ама друг път. Който управлява с ДПС добро не е видял, така че Атака ще отиде при НДСВ.
47
9
 
10
 
! Отговори
АТАКА- ПОБЕДА преди 9 години
Лидерът на Атака беше категоричен, че протестите срещу повишението на цената на тока са последователна битка, защото пазарната логика показва, че токът не трябва да се покачва. Той посочи какво трябва да се направи да се върнат ЕРП-тата в български ръце, да се прекратят договорите с американските централи и ВЕИ-тата.