След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет

Не било ясно колко надежден партньор е Блокът
Обновена: 15 окт 2014 21:09 | 15 окт 2014 19:58,
311
 След 7 часа: ГЕРБ не одобриха Реформаторите за кабинет
Снимка: БТА

ГЕРБ няма гаранции, че Реформаторският блок е надежден партньор и на този етап няма да продължи преговорите с тях. Това стана след седемчасови преговори между двете формации в парламента.

Още по темата
Към този момент преговорите не продължават, защото не е ясен юридическият статут на Реформаторския блок, обявиха от ГЕРБ.

Реформаторите пък отвърнаха, че още утре са готови да започнат отново разговорите. Поемаме ангажимент да сведем до минимум техните притеснения, коментира Петър Москов.

От изявленията на двете партии след преговорите стана ясно, че една от разделителните линии е изискването на Реформаторите от бъдещото мнозинство да се изключат априори БСП, ДПС, ББЦ и "Атака".

ГЕРБ пък обясниха, че не могат да водят преговори с формация, зад която не е ясно колко депутати стоят.

„Получихме много отговори, но не получихме най-важния отговор – как може да съставим стабилно правителство, без да сме наясно с това колко надежден партньор е Реформаторският блок“, каза Цецка Цачева от преговорния екип на ГЕРБ след срещата.

Тя обясни, че в последния час на преговорите е станало ясно, че Блокът има сложна юридическа конструкция и от една страна е съюз, а от друга – отделни партии.

„Взехме решение да прекратим преговорите, защото стоим пред въпроса с точно кой политически субект разговаряме“, допълни и Румяна Бъчварова.

Цачева обясни, че ГЕРБ са останали особено неприятно изненадани и от документа, с който Реформаторите влязоха на преговорите – платформа, която бе раздадена и на медиите.

„Това за нас е извиване на пръсти, отхвърляме това поведение и оставаме с известна доза горчивина за начина, по който колегите се отнесоха“, каза Цачева.

Както Dnes.bg писа по-рано именно в тази декларация Реформаторите поставиха условието следващото мнозинство да не включва четири партии.

„Нашата оценка от разговорите се разминава“, коментира Москов. Той обясни, че по конкретно зададените теми има съвпадение на 90% между ГЕРБ и РБ.

Реформаторският блок беше третата поредна формация, с която екипът на Бойко Борисов преговаря. И след разговорите с БСП и ДПС стана ясно, че коалиция едва ли ще има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Атака - победа!Отиваме към коалицията: Атака + ДПС + БСП + ББЦ + АБВ + РБ. ГЕРБ и ПФ ще бъдат изолирани в опозиция.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С "бивши" партийни секретарки НЕможе да се преговаря демократиюно...Те си искат социалистите,защото са си от едно котило!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АААААААААААА не! Тези наясно ли са че всичките им избиратели искат да се обединят и да изринат Дпс от съда у власта? Бойко с тези си ходове ще последва царя и Костов. Електората на Герб не е като на Бсп.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ss-waffenАми те преди изборите що не си избраха лидер, че поне да се види, че могат да се обединят за нещо. Без лидер, РБ са сбирщина от партии, които всеки момент могат да се разсмърдят и да се нацепят на парчета.
22
3
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Риформаторите са много...велики.Егото на Боко също е...велико.Велики са и...новоизпечените парламентаристи от Фронта,които се спрягат за...коалиция.Националната политическа...арена е тясна за всички тези...велики субекти.Кво шъ прайм...сега,не знам.Освен...военен режим с трите пехотни...дружини и парашутистите от Пловдив за...свръзка;те поне не се правят на...велики.
21
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Обединете се за БогаРБ кои са .... ????
20
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами щом нямат елементарна политическа култура така наречените реформатори да вървим на нови нови избори - да ги видим колко ще вземат тия измислени реформатори
19
5
 
22
 
! Отговори
ss-waffen преди 9 години
Защо тогава преди изборите ни надуха главите, че само с РБ могат да правят политика?
18
6
 
20
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Ами то като си мислиш, че преговаряш с един, пък те всъщност са пет отделни, то е като да преговаряш с шизофреник с пет отделни личности в главата му, а не се знае доколко едната личност е съгласна с другата и кога ще се отметне.
17
16
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До ИСТИНАТАРадваме се много че "реаниматорите" показаха своята същност...- Не се притеснявайте,ще направим правителство....- 84 наши депутата + 19 от ПФ + 14 от ББЦ/тя си е наша накрая да ви светна/ + 1 независим отцепил се от ББЦ + 11 от АБВ = 129.....- Ще управляваме- ГЕРБ- ПФ-ББЦ- АБВНе се радвайте предварително дрОгаре ***...
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май ще клекнат пред Доган както е тръгнало
15
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Менда Стоянова го каза - реформаторите ни поставят много сложно уравнение за власта и управлението. Ние сме прости милиционери, мутряци, лелки, стринки, калинки и т.н.Ние сложни задачи не решаваме. Нашият девиз е - Той е *** и ние сме прости. Затова се разбираме. Реформаторите са твърде сложни за прости хора като нас!
14
2
 
6
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Жесток провал на преговорите между ГЕРБ и РБ. Според двете коалиции 2-ри кръг на преговорите няма да има!"Бяхме много неприятно изненадани от документ, наречен платформа, предоставен на медиите", каза Цачева и добави, че подобен текст не е бил обсъждан при консултациите в Народното събрание. "Приемаме това като извиване на пръсти", каза още тя, като след това подчерта: "Оставаме с известна доза горчивина за сериозността на колегите", приключи Цачева.
13
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе Боцко не иска да дели властта с никого, бе! Какво не разбрахте?! На всички партии ще намира кусури и най-вероятно ще правим избори до дупка, докато не се намери начин да управлява еднолично. Всички тия преговори са само прахоляк за наивници!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бреййй.. Правят се на петглав змей...им се иска много
11
11
 
8
 
! Отговори
народна коалиция преди 9 години
Те не могат да управляват! Те не трябва да управляват! Да се обединим срещу партиите! Смърт за всички политици!
10
9
 
6
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 9 години
Бойко Борисов сам го каза:"Както ни нареди народът, така ще е"Народът ви каза: "Нека ГЕРБ да управлява, но първо да се научи да разговаря!"Засега не се справяте с клаузата зад "но"-то!
9
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде ясно е че ГЕРБ ще обвиняват РБ. Това е играта. Ако се отиде към избори трябва да има виновен. Направили са платформа за реформи. Ами какво по-хубаво от това? Написали са си домашното един вид. Ръцето ще ги извива Бойко. Да видим докъде ще я докара. Отговорноста е на най-голямата партия въпреки че ще се опитат да я прехвърлят
8
3
 
10
 
! Отговори
anapana преди 9 години
как да се разбереш с орел,рак и щука
7
6
 
9
 
! Отговори
Обединете се за Бога преди 9 години
Днес ГЕРБ има историческия шанс да попадне на съюзник като Реформаторския блок, с когото заедно да прочистят до здраво уродливата политическа система на рубладжийското ДС задкулисие ! Да посекат пъпната му връв с централната и местна изпълнителна власт и с деморализираната от него правосъдна власт ! Да се разграничат от схемите на бабаити за права и свободи като Доган/Местан, Данчо Ментата, Христо Бисеров, *** Пеевски и сие и на Бюрекоподобните им клонинги, пък каквото сабя покаже ! Да покажат на дело волята си за налагане на справедливост! България чезне пред очите ни ! Те или ние ! Място з