РБ с условия към ГЕРБ: Без 4 партии в новия кабинет

Без СДС Реформаторите седнаха на преговори с ГЕРБ
Обновена: 15 окт 2014 14:12 | 15 окт 2014 13:35,
63
РБ с условия към ГЕРБ: Без 4 партии в новия кабинет
Снимка: БТА

Партиите от Реформаторския блок са поредните, които седнаха на масата на преговорите с ГЕРБ за сформиране на ново правителство.

Въпреки очакванията в разговорите да участват петима преговарящи представителят, излъчен от СДС, Румен Христов, не се появи в парламента.

Още по темата
Преговорният екип включва Петър Москов от ДСБ, Димитър Танев от ДБГ, Корман Исмаилов от НПСД и Трайчо Трайков от Гражданския съвет на РБ.

Реформаторите влязоха на преговорите с два документа. Единият е платформата за формиране на отговорно, управленско политическо мнозинство в новия парламент. Блокът отново постави условие пред ГЕРБ новото мнозинство да е сформирано без партии, формирали мнозинството в 42-ото НС.

Този път обаче Реформаторите конкретизираха, че става дума за БСП, ДПС, "Атака" и ББЦ. Те се ангажираха да работят за изолирането на тези партии от "политическата власт за мандата на 43-то НС".

В документа се излагат и позициите на Реформаторите за промени в съдебната система, за активно участие във формирането на единни позиции на НАТО и ЕС и противопоставяне против прояви на националпопулизма, ксенофобията и религиозния фундаментализъм.

Блокът влезе на преговорите и с втори документ. Той е, в случай че се постигане съгласие по платформата на Реформаторите, да се пристъпи и към уточняване на конкретни параметри и календар на програма за управление. Предложенията на Блока са те да са в секторите правосъдие и сигурност, администрация и управление, икономика и земеделие, здравеопазване, образование и социална политика и интеграция и права на малцинствата.

Това е третият ден, в който ГЕРБ провежда срещи с партиите в новия парламент в търсене на сходства в програмите. Предишните дни победителите на изборите разговаряха с представители на БСП и на ДПС. И след двете срещи обаче стана ясно, че тези партии едва ли ще са в новото управление.

След разговорите със социалистите стана ясно, че допирните точки между тях и ГЕРБ не са достатъчно за съставяне на кабинет. Точно обратното, ГЕРБ и ДПС намериха много сходство в програмата си, но въпреки това не се стигна до разбирателство за кабинет.

ДПС обявиха, че биха подкрепили само кабинет на ГЕРБ, макар и на малцинството, но партията на Борисов отхвърли подкрепата. ГЕРБ обявиха, че няма да поканят ДПС и на следващия кръг преговори.

По-рано днес Вили Лилков от ДСБ обяви, че партиите от Реформаторския блок са единни за влизане в управлението с ГЕРБ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
Дуци преди 9 години
Няма време докога ще преговаряте задачите стоят.Ако не те можете свиквайте Великото всичко тотално да се промена.Абе как бързо се разбрахте за новите автомобили.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей "реформатори",ако искахме да правите "уйдурма" с ГЕРБ,щяхме направо да си гласуваме за ГЕРБ.Вие сте предатели и не заслужавате да сте в НС.Следващите избори ще бъдат много скоро и вашите тарикатлъци ще ви изиграят лоша шега.
46
1
 
1
 
! Отговори
HOLOKOSTA преди 9 години
VSI4KI OT BSP V ABV
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още ли преговарят тия, бе?! То кое време стана? Айде заедно да вечерят и да си лягат.
44
4
 
11
 
! Отговори
ще ви гледаме сейра преди 9 години
Такааа,реформаторите щели да работят за изолирането на еди- кои си партии.Г-да "спасители "на България и народа,вие по този начин,ще изолирате половината от тези които са гласували,не мислите ли?
43
5
 
14
 
! Отговори
не е важно преди 9 години
Не е важно, какво правителство иска народът на България! Правителството ще бъде такова, каквото назначат от американското посолство!
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бързо да се върви към правителство и борисов повече да слуша рб защото без реформи ще вземем още някой заем и после държавата фалира
41
5
 
16
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Комунистите създадоха дпс , за да контролират българските мюсюлмани, които спонтанно щяха да подкрепят антикомунистически формации !!! Комунистите постепенно дадоха страшно много власт в ръцете на доган !!! Комунистите създадоха атака, за да плаши мюсюлманите и да ги тика при доган насила !!! Комунистите , доган и сидеров загробват България !!! сидеров е националист, колкото доган и станишев !!! Това са антибългари, които за пари биха продали всеки !!!
40
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РБ водят Тиквата за носа.
39
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БожоБожо ,ако не беше пръстчето на "Сидер ага" тогава,Тиквата щеше да унищожи Атака.Ама вие с промитите си мозъци си баете само Сидер ага ,Сидер ага...жалко за вас
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен41Пич ,и Фронта за спасение е един от тях!АТАКА!!!И САМО АТАКА!!!!
37
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Божо ми то Бойко Борисов е най-голямата *** на САЩ и ЦРУ след "ирландската пастирка"играеща ролята на президент.На нас ни трябва разумна и балансирана политика обърната еднакво към САЩ,ЕС,Русия ,Турция и арабските държави.В това е гяволъка.Без залитания към един или друг.Отстояване на националният интерес преди всичко.Именно Борисов слушаше наркоманаУорлик,а после ходеше при Марси да пита всеки път какво да прави.
36
10
 
21
 
! Отговори
мразя ДПС,но...... преди 9 години
В така наричащият се Реформаторски блок са се събрали най-големите ***.Те се надяват заедно с ГЕРБ и другите *** от бандата на Симеонов и ченгето Каракачанов да управляват.За БСП,Атака, ББЦ и АБВ не знам,те са мижитурки и без тях ще мине.Но запомнете този,който върти 25г политиците на малкият си пръст,Ахмет Демир Доган,чрез агент Павел от ДС,няма да позволи да го пропуснат на софрата.Те държът бедните и гладните,*** и турците,неграмотните,които лесно се вдигат на бунт.
35
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да отиват след 5 месеца ще си отидат с герб завинаги.да живее фронта за спасение на българия.смърт на националните предатели и чужди слуги!!!
34
15
 
15
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Всички, които плямпат срещу стабилно правителство, са ибрици на доган !!! Ибрик 1 сидер ага !!! България се нуждае от стабилно работещо правителство, защитаващо националните интереси на БЪЛГАРИЯ, не на Русия, Турция, САЩ ....!!! България трябва да бъде достойна страна с достойна власт и достойни хора !!!
33
7
 
8
 
! Отговори
... преди 9 години
DNES GERB PREGOVARQ S PARTIITE NA KOSTOV ! KOSTOV E ZA GILOTINATA I PARTIITE MU ! GERB AKO SKLUCHI KOALICIA.... IZTEGLETE PARITE SI OT BANKITE !
32
17
 
17
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Къде бяха *** пръстчета, когато дпс заграбваше власт , сидер ага беше на Варадеро, къде бяха комунистите, чегеваристите, полпотистите, сталинистите и всички останали терористи, когато станишев и местан се целуваха по площадите ??? Реформаторският блок и ГЕРБ са единствените политически формации, които привличат мюсюлмани, отвратени от мафиотската политика на дпс !!! Реформаторският блок разбива монопола на доган , а сидер ага насила тика обикновените мюсюлмани в лапите на доган !!!
31
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който одобрява бандитското разграбване при управлението на БСП и СДС да кликне + или с -
30
14
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Като че ли сгреших за реформаторите.Щом не харесват клонингите на комунистите СДС,Атака,ББЦ и ДПС -има надежда България да се възроди.Симпатизирах на СДС,но след като разбрах,че при управлението на Костов, комунистите разграбиха икономиката на България-баста.Сега е момента да се изкарат кирливите ризи на бандитите от прехода...
29
17
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
реформаТурския блок и ГЕРБ ,ако управляват България ,може да кажем само едно Бог да прости българския няарод и вечна му памет.