Реформаторите готови да влязат в управлението с ГЕРБ

Вили Лилков: До две седмици може да се напише програма на кабинета
Обновена: 15 окт 2014 10:43 | 15 окт 2014 09:47,
72
Реформаторите готови да влязат в управлението с ГЕРБ
Снимка: архив Булфото

Всички партии в Реформаторския блок са готови да влязат в управление с ГЕРБ и да участват в писането на обща програма на бъдещото правителство. Това стана ясно от думите на зам.-шефа на ДСБ Вили Лилков. Той е част от преговорния екип на Блока, който днес по обяд ще влезе за разговори с екипа на ГЕРБ.

Още по темата
Срещата ще е част от преговорите за съставяне на правителство, които партията на Бойко Борисов започна в понеделник.

ГЕРБ вече разговаряха с БСП и ДПС, а след срещите с тях стана ясно, че едва ли някоя от двете партии ще бъде част от новото мнозинство.

„Готови сме да влезем в управлението с ясно разписана програма заедно с партньорите, с които ще управляваме“, каза Лилков пред БНР. Той направи прогноза, че преговорите днес ще са успешни и след тях ще се премине на втори етап – разговори между експертите на двете формации по бъдещата програма, с която кабинетът ще управлява.

Според Лилков, ако експертите работят достатъчно интензивно и отговорно, програмата може да е готова до две седмици и най-късно до началото на ноември тя да бъде разписана. Успоредно с това, според него трябва да се конституира и Народното събрание.

Лилков обаче припомни, че гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок не са достатъчни за кабинет. Той даде да се разбере, че Блокът ще приеме Патриотичния фронт за партньор в бъдещото правителство. Според него резервите на националистите към някои от партиите в Реформаторския блок трябва да са на втори план, защото по-важното било, че между програмите на двете коалиции има много сходни моменти.

„Реформаторите биха могли да работят с ГЕРБ по осъществяване на нужните реформи в страната“, беше категоричен Лилков, който досега бе зам.-председател на Столичния общински съвет. Той даде пример с работата в София и подкрепата на Реформаторите за бюджета на столицата срещу 31 идеи за реформи, които кметът Йорданка Фандъкова е погледнала с разбиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Защо искаха неустоимо власт е имат я.Сега ще ги видим как могат да "оправят" държавата.Борисов ще ги разпилее и накрая тях ще изкара виновни.Ще поживеем ще видим сеира им.
57
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Какви са тези преговори какво е това чудо,тия наистина се подиграват с народа.Че ние още преди изборите знаехме че реформаторите и ПБ ще управляват с Герб,че БСП ще бъде опозиция а ДПС скрита коалиция с Герб.Че защо иначе бяха тези протести близо година ами нали затова реформаторчетата с Герб да се докопат до властта.Незнам тази коалицийка дали медиите ще я спасят но от сега ви казвам че тези нищо смислено няма да направят.Бойко си искаше държавата,РБ власт е имат я ,а отсега нататък накъде .
56
2
 
5
 
! Отговори
митов преди 9 години
С оглед на събитията в България през последните 25 години и пагубната роля на ДПС , питам , сега осъзнахте ли защо Тодор Живков беше гениален държавник и политик? Разбирате ли смисъла на така наречения "възродителен процес" , който всъщност е бил опит за спасяване на Държавата
55
1
 
7
 
! Отговори
55 преди 9 години
До АнонименАз знам!На мен са ми даказали и мисля че по голямата и грамотна маса от българите също знаят.Добре изглеждащ и изразяващ се мошенник е Г-н Лукарски,първеню самозабравило се,лично имам впечатления и от адвокатурата му и от кметското му местенце!За другиият Радан не мога да дам мого факти,че е кукла на конци от самолет се вижда!Кой му ги дърпа също е ясно,още по ясно е как този някой ни е управлявал.Сега от дистанция на времето съжалявам че съм гласувал за него.Кунева без коментар!
54
2
 
12
 
! Отговори
Gorski преди 9 години
Усетиха келепира - щом ще падне папкане - на всичко са готови
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В това ,че са готови няма лошо-всичко в името на България. Очакваме да видим обаче на какво още ще са готови!!!!!!
52
4
 
13
 
! Отговори
срещу заплащане преди 9 години
Реформаторите готови да влязат в управлението с ЕТ "герб-буда", срещу заплащане.
51
5
 
10
 
! Отговори
тъпите костоваци преди 9 години
НАй- *** население в Бг не са вече *** при тях е болест. Най-простите са Костовистите няма по *** същества от тях!
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно, да правят каквото искат. Който се смее последен, се смее най-добре. Голям смях ще падне още през зимните месеци - на улицата.
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Az ne glasuvah, i se nadqvah turcite da reshat, te pone ne sa tolkova malumni da si izbirat pak tezi, koito veche sa svalili!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do 46- Emi tochno za tova e Demokraciq, zashtot vseki sam redshava dali da glasuva ili ne, tova e pravo na izbor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И това ще е поредният край и на трудно възстановвеното до момента обединение на нормалните десни хора!Ще остане чалгата и Винету! И Цв.Цв., разбира се!
46
3
 
25
 
! Отговори
помнещ преди 9 години
Изненадана съм от т.нар.Реформаторски блок.Или нямат памет или са алчни за власт.Друго обяснение не мога да дам.ББ ги обижда,говори откровени лъжи,плюе ги,изкарва ги виновни за цялата история на д-вата, а те искат да управляват с него.Как може да излъжеш нормалните хора,гласували за теб като алтернатива на мутрата,а сега да си готов да бъдеш ***?Как може юристи да лижат *** на ***-бандит,който сам се хвали че е ***.Затова сме ненормална д-ва-умния да се кланя на ПРОСТАКА.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Янето прави партия с Бисеров
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди изборите Бойко каза реформаторския блок до отива при БСП нали така а реформаторския блок каза щу участваме с Герб ако Бойко не е премиер и за тези две неща народа е гласувал а се вие изкривявате вота на бедния българин
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азПрав си само отчасти:Няма нито един разумен човек в България който да е гласувал за РБ
42
0
 
13
 
! Отговори
ТА ТАКА преди 9 години
ПЪРВО: МНОГО Е ВАЖНО ДА СЕ ГЛАСУВА. ДА СЕ ИЗБЕРЕ НЯКОЙ, ПЪК МАКАР И ТОЙ ДА НЕ ОТГОВАРЯ НА ВСИЧКИТЕ НИ ОЧАКВАНИЯ И ИЗИСКВАНИЯ, ЗАЩОТО СЪВЪРШЕНИ ХОРА НЯМА. ВТОРО: ИЗБИРАМЕ КАКВИ ЧУШКИ И ДОМАТИ ДА КУПИМ ОТ ПАЗАРА, А ОТКАЗВАМЕ ДА ИЗБИРАМЕ ПОЛИТИЦИ,КОИТО ДА НИ УПРАВЛЯВАТ. И КОГАТО ТЕ ПРЕДАДАТ ОЧАКВАНИЯТА, СЛЕД КАТО СМЕ ИМ ГЛАСУВАЛИ ДОВЕРИЕ, ИЗЛИЗАМЕ НА УЛИЦАТА И ГИ СВАЛЯМЕ.МНОГО Е ПРОСТО.НО ОТКАЗЪТ ОТ ИЗБОР Е ПОЗИЦИЯ НА НЕИНТЕЛИГЕНТНОСТ И БЕЗОТГОВОРНОСТ.ВСЕ ПАК ЖИВЕЕМ В УСЛОВИЯ НА НЯКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ
41
3
 
6
 
! Отговори
номимен преди 9 години
И всички за ГЕРБ,а?????
40
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
34,та я ,моля те ми обясни ,какво щеше да стане , ако гласувах?Ами ако бяхме гласували за ДПС , какви щяхме да бъдем ,бе баламурник?
39
7
 
14
 
! Отговори
Деформатор преди 9 години
Затова реваха заедно с герберите по протестите м.г. Мишоци гладни.