Хората прощават на ГЕРБ, на БСП не могат, оплака се Вигенин

"Ако БСП иска да бъде силна, трябва да спрем със самоизяждането"
110
Хората прощават на ГЕРБ, на БСП не могат, оплака се Вигенин
Снимка: Булфото, архив

Депутатът от БСП Кристиан Вигенин изрази недоумение от ниската подкрепа за партията,  защото тя според него е имала „най-прогресивните идеи” и „защитава интересите на една огромна част от българските граждани”.

Още по темата
„Въпреки многото неща, които се направиха, хората остават с впечатлението, че това са кръпки, мерки, които сме длъжни да направим и които никога не стигат. На ГЕРБ могат да простят, на БСП не могат да простят, че не е направила повече“, коментира той по bTV.

Вигенин отхвърли и тезата, че с действията си като външен министър е настроил русофилите срещу БСП.
По думите му не може да се постави под въпрос европейското членство на страната, но и не може да се твърди, че кабинетът „Орешарски” е провеждал антируска политика.

Попитан дали наистина в БСП има фараони, каквото обвинение отправи социалистът Кирил Добрев, Вигенин отговори: „Ако БСП иска да бъде силна, трябва да спрем това постоянно самоизяждане в медиите, никой не иска да се идентифицира с отбор, в който има постоянни крамоли. Че трябва да има промяна в отбора, това е естествено”.

Бившият първи дипломат напомни, че двама от членовете на прословутата „тричленка” на Столетницата (Евгени Узунов и Катя Николова) не са били народни представители, докато Добрев ще е в парламента за четвърти мандат.
По думите му Изпълнителното бюро не е като някогашното Политбюро и работата в него е свързана с повече задължения, отколкото с дърпане на конците вътре в партията.

„Трябва да има минимално съвпадане между Изпълнителното бюро и парламентарната група, защото и без това не сме много сега. Едните трябва да се заемат изцяло с партията, а другите – с парламентарна дейност, защото там ще се види новото лице, новата политика на БСП. Парламентарната група е ключов елемент от възстановяването на БСП.

Кристиан Вигенин оцени като положителна инициативата на ГЕРБ за срещи с останалите партии в Народното събрание.

„Едно добро начало, защото ГЕРБ от самото си създаване са били много самовлюбена партия. Нейният лидер също. Може би беше добър ход, че той не участваше в преговорите”, коментира социалистът.
Бившият външен министър посочи, че сега въпросът е дали със „стъпването на терена” на Бойко Борисов ще продължи пътят на българската политика към Европа или всичко ще приключи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: БСПизбориГЕРБВигенин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
8
 
! Отговори
Голям Праз преди 9 години
"Вигенин отхвърли и тезата, че с действията си като външен министър е настроил русофилите срещу БСП."Хич, ама хич. Той даже придърпа украинофилите и феновете на "Десен сектор", след срещата си с Турчинов
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристияне , ние искахме една модерна партия .Социална като във Франция ,Испания,Германия. Вие какво направихте партия подобна на комунистическата партия на Куба и Венецуела. Как да гласуваме за вас .Кого да разпознаем едни пенсионери набори на Вълко Червенков и Цола Драгоичева. На какво разчитате бе хора на едни измиращи гласоподаватели . Не си ли давате сметка че след 10 год. всичките ви симпатизанти ще са измрели . Къде са ви младите избиратели.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ви генни,заради такива като теб партията е на тоя хал! Скрий се и не се показвай повече!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не приехте образователен ценз, електронно гласуване, изискване за отседналост?Референдума на Плевнелиев и Близнашки беше анулиран от съда, защото имаше 100 хиляди фалшиви подписа.
17
2
 
21
 
! Отговори
Голям Праз преди 9 години
Малко е нагъл и гьонсуратест Криско Вигенин
16
1
 
8
 
! Отговори
хммм преди 9 години
Парламента е сцена и всички са актьори. Най-жалкото е че доста лошо си играят ролите, а ние сме търпелива публика.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изборите не са важни вече, а по-важно от изборите е лесното уволнение на избраните след като не се изпълнява обещаното.
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знамето на ЕС точно в БГ парламента му е мястото, сложете знамена и на сащ Зимбабве Тринидад и Тобаго, Бряг на слоновата кост и Кения за да не се обиди някой.
13
10
 
4
 
! Отговори
БСП=ДПС=ГЕРБ преди 9 години
Докато БСП се опитват да копират ГЕРБ хората ще я мразят. Те искат БКП, а не двойника на ГЕРБ или ДПС каквато е БСП сега.
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
генади, генади..няма кой да прощава на герб, защото хората просто се самозапалиха..тези, които не умряха от глад заради постните пици..наистина си изгубил досег с реалността..а за бсп въобще не си струва дори да се коментира..те никога не са имали този досег..
11
1
 
17
 
! Отговори
Ясно е защо преди 9 години
БСП е приемница на БКП, която наложи в България невиждан тоталитаризъм и подкопа устоите на традиционни ценности. Това съсипа и морала, и достойнството, и самочувствието на българите. Повечето несгоди, които търпим днес, са последица от безобразията на овластени негодници от времето на социализма, които накрая ограбиха държавата.Затова на комунистическата партия не може да бъде простено така, както се прощава на други, с по-малки прегрешения.
10
1
 
18
 
! Отговори
лекар преди 9 години
Вигенин, диагнозата на БСП и злокачествено раково заболяване. Няма открито лекарство.
9
2
 
8
 
! Отговори
барека преди 9 години
До негласувалоще по добреколкото по малко гласуват , толкова по тънкана ще ми излизат изборите само се дразня на некви учителки , дето се изживяват като депутатки , ама в следващата листа ще слагам само мен и родата
8
0
 
21
 
! Отговори
отвратен преди 9 години
Кой прощава на предатели, лъжци и крадци?
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато не мехнат този *** Вигенин, няма прошка.Тоя се доказа като западен послушко, безгръбначно същество, което през главата на началника си прави каквото си иска.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На вас Бойко отдавна ви е простил колкото и да се делите на БСП-та АБВ-та и други производни даже скоро ще ви покани на преговори.
5
1
 
19
 
! Отговори
окепазяване! преди 9 години
Вигенин, години наред( ти беше дете!) БКП/БСП МИМИКРИРАШЕ, че иска България в ЕС( само защото ЛАПАШЕ еврофондове и реализира "куфарчетата") от 1990.Сега в последното правителство "на Орешарски" ЯВНО и безумно се ЛАНСИРАШЕ "ВЪН от ЕС, Съюз с Русия на ПУТИН!)Вигенин, видя ли СИДЕРОВ как маха ЗНАКА на ЕС???? ЗНАМЕТО??От ясно, по-ясно и го КОТКАХТЕ, за да ви крепи по пътя КЪМ ЕВРАЗИЯ???ЗАТОВА УМНИТЕ БЪЛГАри НЕ ВИ ИСКАТ.дА СЕ РАЗпУСНЕ бкп/бсп И ДПС.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде сега Вагининчо и вие простете на Герп съставете правителство за да може да лапате бонО си.
3
4
 
20
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
51% подкрепихте ДПС, ако бяхте гласували нямаше да влязат изобщо!
2
4
 
25
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Вигиинин, ГЕРБ имат бъдеще и може да им се прости. Те вече си видяха грешките и дано са си взели поуки, иначе ще изтекат в канала. Вашата жалка умираща партийка вече 70 години граби и лъже народа и не си взема поука! Как да й имат вяра и да й прощават хората! Хайде сега сбогом и да ви няма на хоризонта, заедно с вашите вечни етнически партньори!