Миков изумен как лява АБВ и ГЕРБ имат такава близост

Лидерът на БСП обаче не е изненадан
Обновена: 20 окт 2014 07:19 | 19 окт 2014 20:24, Александър Попов
115
Миков изумен как лява АБВ и ГЕРБ имат такава близост
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Михаил Миков коментира приключилите преговори между ГЕРБ и Коалиция АБВ за възможностите за съставяне на коалиционно правителство. Според него резултатът - принципно съгласие по 14 от общо 18 от приоритетите за управление на ГЕРБ не е изненадващ.

Още по темата

"ГЕРБ заявяват задоволството си, а Коалиция АБВ - надеждата си за т. нар. "голяма коалиция". Всичко това потвърждава онова, което от няколко месеца твърдя. Не е възможно една партия, която претендира да е лява, да има принципно съответствие по 14 от 18 точки от една подчертано дясна управленска програма, каквато е тази на ГЕРБ. Резултатът от днешните преговори показва, че АБВ или не са лява коалция, или, че за тях принципите в политиката могат да се пренебрегнат в името на участие във властта", заяви Миков в социалната мрежа Facebook.

Според него звучи странно и не особено логично претенцията на АБВ да бъде социален коректив.

"След равносметката от днешните срещи АБВ вече може да бъде коректив само по онези 4 точки, по които засега няма постигнато пълно съгласие с ПП ГЕРБ. Защото както безпринципната подкрепа, така и безпринципното противопоставяне не следва да се допускат от отговорните политици", смята Миков.

По думите му събирането на леви и десни формации върху платформата на десницата ще остави надеждите на много български граждани излъгани.

"Разбирам, че Георги Първанов зове за промяна на държавното устройство. Аз обаче мисля, че устройство на държавата ни като унитарна не трябва да бъде поставяно под въпрос, дори за теоретично обсъждане, от никого, пък било то и от бивши президенти. Не си представям страната ни като федерация", завършва лидерът на БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: михаил миковАБВГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
6
 
! Отговори
Наздраве преди 9 години
Лявото е ръката на Сатаната! Наздраве!
42
4
 
12
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Другаря Миков нещо ми мяза на другаря Живков: другаря Миков има говорен дефект, другаря Живков говореше на правешки диалект; другаря Миков се държи свойски с народа, другаря Живков бе човек от народа; другаря Миков се държи като селянин, другаря Живков си бе селянин; другаря Миков ръси бисери безчет, но хумора на другаря Живков вече е обезсмъртен народният фолклор, *** кат се замисля на тия двамата другари много мяза и другаря Борисов.
41
4
 
7
 
! Отговори
боби преди 9 години
До Анонименнямах намерение да вземам отношение и вероятно си прав! Само едно не мога да си обясня как Бистра от Банкя може да е хитра лисица? Доказано е,ЧЕ ИМА МОЗЪК,КОЛКОТО ОКОТО НА ГУГУТКА,затова се опасявам,че хитростта няма да бъде отличилтелната й страна!
40
3
 
14
 
! Отговори
bobi преди 9 години
Другарю Миков, ако си умен човек ще четеш тези писания и ще търсиш форма на комуникация с такива като нас! Искам да ти кажа, че размазахте най-старата партия у нас,независимо дали политиката,която изповядва е вредна или не! Казвам това, за да напомня на всички, че за да просъществува досега е имало някаква основателна причина. Двигателят, който е мотивирал последователите й вече е за основен ремонт! Контактувате фалшиво с действителността и по този начин предоставяте възможност на разни тикви...
39
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама журналисти си говорят:Остана ли някой в Народното събрание?Само Миков. Допива и си тръгва.
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков, вашия човек Орешарски каза: Няма лево, нема десно. Точка !
37
6
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Ще искате вие БСП и ДПС да се върнат на власт, за да ви "спасяват" отново, но коалиция Бостан ще си изкара пълен мандат. Нищо няма да ви липсва - БСП се замества от ГЕРБ и АБВ, ДПС се замества от турците в РБ, а Атака се замества от Патриотичен фронт.
36
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Биби е хитра лисица .Във съдружие със другата лисица Гоце не стига че ще разкостят измислиният от *** костуф Трансформаторски блок или общежитие ами ще ошамарят и БСП. Биби ще деиства на десният фронт Гоце от ляво. За това ревят пишман реформаторите и комунистите.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и аз съм изумен как мамин Мишо , не спира да пие и не е премахнат дисциплинарно , повечето от нас ако идем пияни на работа сме аут :) та за примера ли да живеем или за похотливостта на слабостите ни , за какво да вдигнем наздравица Мише , кажи де и дай тост :)
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe Mikov, ....ti ne se li izumi kogato nazionalista Volen Siderov se obvarza s nai-golemija si vrag Dogan po vremeto na na Oresharski???
33
7
 
12
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
А не си ли изумен от милионерите в управлението на БСП
32
3
 
10
 
! Отговори
брезите преди 9 години
Мишкa, вие сте aут ве бaце, провaлихте се отвсякъде!Силните *** от Герб сa нa ред дa ни евaт и нaй-вероятно доведaт до терминус!Дaно дa е по-скоро
31
6
 
10
 
! Отговори
дaми и господa,..... преди 9 години
ДПС + Бойко + Георги = коaлиция "Резaните БОРГИ-и"
30
5
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Не си представям страната ни като федерация----------------- Някой е платил на видинския *** да пусне в обръщение идеята за разделяне на България. Следващата стъпка е да скарат източните и западните българи и да ни унищожат държавата. Колкото по-скоро се избие руската пета колона, толкова по-бързо ще се стабилизираме.
29
6
 
8
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Еми ето на, че имат!Вариантите не са много.Те са:1. Или АБВ не е лява, ами дясна партия (не може да бъде!)2. Или ГЕРБ не е дясна, ами лява партия (по-вероятно).
28
1
 
12
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
нищо ново бод небето , всички са от БКП !
27
3
 
3
 
! Отговори
Николай преди 9 години
До АнонименА кой бе 2 на власт с ДПС бе .
26
10
 
8
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Евала на Първанката. Не се направи на велик като Кънев и др. *** от РБ. Отиде на преговорите, преговаря градивно и позитивно.В края на краищата в тая държава сме всичките. Ако се разсипе - страдаме всичките. Повече отговорни хора трябват и по-малко *** като Радан и Станишко.
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нито ГЕРБ са десни, нито АБВ са леви, но и двете групировки искат да докопат властта за собствени цели.
24
1
 
15
 
! Отговори
въх преди 9 години
Аз съм изумен как Мая лудата бе председател на Парламента?Изумен съм как Мазнарова не ев затвора още,заедно с коалиционния министър Емел Етем?Леле,от колко неща съм изумен-а тоя се вайка заради неква политическа глупост? Все едно не знае,че у нас няма политици,а всеки гледа да захапе нещо от оглозгания кокал.Ама пък Михов да се изумява и да дава морални послания-ей тва е най-изумителното! Дано на сутринта, като изпие литър-два студена вода и малко зелева чорба-да не се изумява толкова!