Миков изумен как лява АБВ и ГЕРБ имат такава близост

Лидерът на БСП обаче не е изненадан
Обновена: 20 окт 2014 07:19 | 19 окт 2014 20:24, Александър Попов
115
Миков изумен как лява АБВ и ГЕРБ имат такава близост
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на БСП Михаил Миков коментира приключилите преговори между ГЕРБ и Коалиция АБВ за възможностите за съставяне на коалиционно правителство. Според него резултатът - принципно съгласие по 14 от общо 18 от приоритетите за управление на ГЕРБ не е изненадващ.

Още по темата

"ГЕРБ заявяват задоволството си, а Коалиция АБВ - надеждата си за т. нар. "голяма коалиция". Всичко това потвърждава онова, което от няколко месеца твърдя. Не е възможно една партия, която претендира да е лява, да има принципно съответствие по 14 от 18 точки от една подчертано дясна управленска програма, каквато е тази на ГЕРБ. Резултатът от днешните преговори показва, че АБВ или не са лява коалция, или, че за тях принципите в политиката могат да се пренебрегнат в името на участие във властта", заяви Миков в социалната мрежа Facebook.

Според него звучи странно и не особено логично претенцията на АБВ да бъде социален коректив.

"След равносметката от днешните срещи АБВ вече може да бъде коректив само по онези 4 точки, по които засега няма постигнато пълно съгласие с ПП ГЕРБ. Защото както безпринципната подкрепа, така и безпринципното противопоставяне не следва да се допускат от отговорните политици", смята Миков.

По думите му събирането на леви и десни формации върху платформата на десницата ще остави надеждите на много български граждани излъгани.

"Разбирам, че Георги Първанов зове за промяна на държавното устройство. Аз обаче мисля, че устройство на държавата ни като унитарна не трябва да бъде поставяно под въпрос, дори за теоретично обсъждане, от никого, пък било то и от бивши президенти. Не си представям страната ни като федерация", завършва лидерът на БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: михаил миковАБВГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
11
 
! Отговори
бомбаджия преди 9 години
Изумен сьм от изумлението на миков.Бре ,човече, що не се изуми , когато лявата ви партия , прокарваше дясна политика , например плоският даньк??????????
22
3
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Буда и Гоце - агентурна близаст...
21
2
 
10
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 9 години
И аз се изумявах на близостта ви с ДПС ,но никой не ме питаше !
20
4
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА колеги преди 9 години
бсп+абв+дпс+вмро+ббц+атака+герб = БКП/дс,кгб
19
1
 
10
 
! Отговори
кирчо преди 9 години
Щоне му дадете едно "пищовче" на Миката , на втората стограмка ще схване!
18
10
 
12
 
! Отговори
скрий се моля те! преди 9 години
Миков, скрий се моля те остарял, пиянски комунист ! Само прочетох заглавието на статията, но няма да я прочета, защото ме отвръщаваш!!!Избирателите ви го казаха - млади не гласуват за вас, плучихте два пъти по-малко гласове.. сами си го направихте, с вашето малодушие !Довиждане !!!бай бай хепинес, бай бай хепи бспенинес хахахаха
17
9
 
4
 
! Отговори
от Чужбина преди 9 години
Един председател на партия трябва да знае,че едно са целите,но те се осъществяват с десни или леви идеи,затова има и коалиции,с БСП не става,че искат отново да сме руска република...но АБВ са новите десни...след 10 години те ще обезличат гласуването и ще гласуваме не кой, а как....
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Михата не си e ял фъстъците и не си е сипнал вискито днес май, а? Викай кюстендилската да налива и да дава разяснения дпс и ндсв леви ли са или десни!
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Текна ли веке огнената вода ?Събудете ме.
14
21
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Да живее САЩ, смърт на русия и путин!!!Живя США, смерть россии и путину!!!Viva USA, death for russia and putin!!!
13
2
 
13
 
! Отговори
Янукович преди 9 години
Тъкми се коалиция ГерБЪВ - БуСтанъ
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изумен бил Мишо Дамаджаната, но не бил изненадан...?!?? Шизофренично, брат!
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чичо Мишо, кво значение има вече Леви-Десни??Има значение Почтени-Непочтени.
10
4
 
5
 
! Отговори
toi преди 9 години
Ideiata za federalizacia ot Putin li ia vzexte. Toi taka predloji i za Ukraina.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някак си ми напомня за един главен секретар на МВР . Един министър на вътрешните работи и един президент . Аиде събрахме ги тримата мускетари липсва КОИ,аиде сетете се Симиончо във ролята на Д Артанян и да започва прожекцията на новият филм. Завръщането на Джадаите
8
1
 
7
 
! Отговори
ж преди 9 години
нали са дечица на една майка
7
3
 
9
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Другарю Миков има една хубава снимка на Гоце Първанов - историка, Боко Борисов - пожарникаря и Вальо Златев - олигарха, как играят баскетбол в червени екипи. Апропо в хотела на последния в Златевград (Правец) се спомина Мишо Бирата, а фирма "Ипон" охранява "Нефтохим Бургас" собственост на "ЛукОйл България". Сромни ли/си, на знаеш ли, или наистина си толкова ... колкото изглеждаш?!
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гоце все още се изживява като президент . По презумция НАДПАРТИЕН . И има само една цел да унижи другарят от не ясен етнически произход СТАНИШЕФ . Така че има право да заема всякаква позиция и лява и дясна . Бих внимавал мнооооооого със Георги Първанов. Иначе са си дружки нали Гоце направи Биби генерал .
5
1
 
13
 
! Отговори
роко преди 9 години
ах колко е учудена винарката няма нищо за чудене просто проява на върховенствжто на мафията
4
3
 
25
 
! Отговори
Мистър Уейн преди 9 години
Заглавие: Миков ИЗУМЕН как лява АБВ и ГЕРБ имат такава близостПодзаглавие: Лидерът на БСП обаче НЕ е ИЗНЕНАДАНDnes, малко повече да се бяхте постарали...