Борисов пак е герой №1 в медиите, Станишев и Бареков – в спад

Медиите писали най-много за ГЕРБ и БСП от май досега
Обновена: 21 окт 2014 13:58 | 21 окт 2014 13:45,
79
Борисов пак е герой №1 в медиите, Станишев и Бареков – в спад
Снимка: архив ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да води класацията на политиците, които присъстват най-често в българските медии. Това показва проучване на Фондация „Медийна демокрация“ и Фондация "Конрад Аденауер". То проследява написаното между 24 май и 3 октомври в 8 медии – телевизиите БНТ, bTV, Нова телевизия и TV7 и вестниците „Труд“, „Телеграф“, „Сега“ и „Преса“. Общият брой на анализираните материали е 8199.

Още по темата
Резултатите показват, че Бойко Борисов продължава да е медиен герой и води класацията с 1343 споменавания. Това е с 49% повече от втория в списъка – президента Росен Плевнелиев, за когото е писано 901 пъти в изброените медии. Трети се нарежда вече бившият премиер Пламен Орешарски.

Президентът е покачил значително присъствието си в медиите, стана ясно от думите на ръководителя на Фондация „Медийна демокрация“ Орлин Спасов. Според него обяснението за това е фактът, че е инициатор на служебното правителство. Данните от проучването показват още, че в БНТ и bTV президентът успява да измести по популярност Бойко Борисов.  

Медийният рейтинг на Плевнелиев, Борисов, Михаил Миков и Лютви Местан расте, а този на Сергей Станишев, Николай Бареков и Волен Сидеров пада, показва изследването. Въпреки това Станишев запазва четвъртото място в класацията, а Бареков – шестото.

ГЕРБ е най-споменаваната партия във вестниците и телевизиите – 2290 пъти, показва още проучването. На второ място се нарежда БСП с 2204 споменавания. Следват кабинетът на Пламен Орешарски, ДПС и правителството на Георги Близнашки. На едно от последните места е Централната избирателна комисия. Повечето партии, с изключение на „Атака“, бележат ръст на медийния си рейтинг в анализирания период.

Според изследването телевизиите отразяват повече управлението на страната, а пресата се интересува най-вече от партиите и политическите процеси. Кабинетът на Пламен Орешарски пък е бил на прицел на всички – критикуван е и от телевизиите, и от вестниците.

Проучването е направило анализ и на новините в интернет. Според данните и в новинарските сайтове и блогосферата най-често споменаваните политици са Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Пламен Орешарски. Популярността на Сергей Станишев отново бележи спад. В средата на тази класация се оказват Цветан Василев и Делян Пеевски заради казуса с КТБ.

Медийните анализатори правят парадоксалния извод, че изборите се оказват по-честа тематика преди вота, отколкото по време на кампанията.

В социалните мрежи се отчита отлив на гражданска енергия и ентусиазъм, в същото време се увеличава подкрепата за Реформаторския блок, показва още проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат ти Бойко е пич с ка накрая.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално ,чий са медиите ?!
11
6
 
8
 
! Отговори
куку преди 9 години
Видях това мнение в "Фрогнюз" и смятам , че е точно:Няма какво да се лъжем! РБ са законспириран клон на БСП от същата утроба, която роди и ДПС. По-двулични и по-меркантилни създания не съм виждал особено катъра Рамадан и глиста Москов! Зад тях прозира твърде силно дебелата сянка на гърбавия индийски биволар с *** джуки, за да им се има каквото и да било доверие. Баце им дава шанс като на коалиция, която е член на ЕНП, но и в ръководството на самата ЕНП вече разбраха за какви точно хора става въпрос на думи десни, а на дела леви и деструктивни. Нови избори са по-добрия вариант!
10
7
 
20
 
! Отговори
Ицо преди 9 години
Борисовото его ще затрие българския народ!!!
9
0
 
8
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Може ли без Борисов да е супермен?
8
3
 
20
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
Ами той Свинчо не е спирал да слугува на Тиквата. Нали именно ПРАС-ПРЕС на мама наду медийна балон Борисов, ама българчетата помнят колкото шимпанзенцата.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от герой 1 ,махнете ро ,и новината ще съответства на истината :)))
6
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сред настоящите политици няма по-добър човек от бат Бойко! Той е истински патриот, който многократно се доказа като такъв не само на думи, но и на дела! Народа обаче толкова е заблуден от демагогията на БСП и сателититите й като бАтака и ББЦ, че слуша ибрикчиите Станишко, Бюреков, Сидероуглу ефенди и гласува за измекярите, а после реве, че държавата ни ставала все по-бедна и живеели в мизерия!
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив, на Бойко Борисов му е най-малък, затова е толкова комплексиран и избива комплексите си с нарцисъзъм. Той не е бил с жена от 32 години. Срам го е да си го покаже, защото според медиите излиза, че му е най-голям, а той всъщност има едно ей такова мънико нещо под панталона. Виж, че като е с дънки дори няма очертан пакет отпредт. Не случайно Кокинов *** му гостуваше често в Банкя.
4
4
 
16
 
! Отговори
Боци преди 9 години
Кво плачете бе хаймани, плащам си и тва е! И вие кат откраднете кот мен и вие ще имате кинти за продажните ***!
3
15
 
7
 
! Отговори
мара точка бе ге преди 9 години
Бойко Борисов има най-голям --- от всички български политици.Факт.
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Медиите винаги са осигурявали огромен комфорт на Борисов, дори когато прави гаф след гаф. Дали е безплатно и кой е Задкулисието, което командва медиите е друг въпрос.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А за последната година и половина днесбг пише за всички други, но не и за Станишев, Орешко, Боленчо и Доганчо - тези които до скоро управляваха. Съвпадение? Едва ли.