Смут сред Реформаторите: Не е сериозно ГЕРБ да преговаря с БСП

Мартин Димитров: БСП и ДПС са виновни за проблемите в България
Обновена: 21 окт 2014 13:56 | 21 окт 2014 10:04,
153
Смут сред Реформаторите: Не е сериозно ГЕРБ да преговаря с БСП
Снимка: архив Булфото

В Реформаторския блок се чуват недоволни гласове срещу решението на ГЕРБ да води втори кръг преговори и с БСП. Това стана ясно от думите на бившия лидер на СДС и новоизбран депутат на Реформаторите Мартин Димитров.

Още по темата
Поканите, които ГЕРБ отправиха към БСП, са силно смущаващи“, каза Димитров пред БНР. Той обяви за много несериозно да поканиш на разговор за управление хората, които са виновни за всички сегашни проблеми в България.  „Кабинетът „Орешарски“ не дойде някъде извън земята, той беше с ясен мандат на БСП и с ясната подкрепа на ДПС“, припомни реформаторът.

Затова според него двете партии нямат никакво морално право да участват в следващото управление и разговори с тях не бива да бъдат водени. Иначе той призна, че не може да се забрани на никого да подкрепя в залата определени политики. „Но когато се правят консултации за управление, има знаци, които са важни – с кой се преговаря, с кой се преговаря два пъти“, каза още Мартин Димитров.

Бившият лидер на СДС беше категоричен, че България трябва да формира дясноцентристко правителство. „И някак мястото на БСП и ДПС не е там“, заключи той.

Димитров и други представители на Реформаторския блок ще имат среща днес със служебния финансов министър, за да обсъдят бюджета и предстоящата актуализация. Според  депутата е притеснително, че в подготвения от служебния кабинет ремонт на бюджета дефицитът, който ще се образува в края на годината, ще е 4%. „Това означава, че Европейската комисия ще започне процедура по свръхдефицит и че България ще бъде санкционирана“, каза Мартин Димитров.

Той обясни и че по време на срещата с финансовия министър ще се търси отговор как с бюджета догодина България да се върне към финансовата стабилност и ниските дефицити.

Димитров обяви и че по време на срещата ще бъде обсъдена ситуацията около КТБ. Реформаторите остават на непроменена позиция, че искат пълно разследване и отговорност. Те настояват и одитният доклад да бъде публикуван. По време на разговорите ще бъде обсъден и ангажиментът на министъра от ноември да започне изплащане на средства от КТБ. „Искаме да видим какво се случва с неговия план. Но и не трябва да се създават очаквания за неща, които няма да се случат“, каза Мартин Димитров.

Възможно е парламентарната група на Реформаторите да бъде оглавявана от съпредседатели по модела на Блока, стана ясно още от думите му. Окончателно решение обаче няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО-ДОБРЕ С БСП отколкото с фалшиво-загрижените за България реформатори. Поставяха ултиматоми, тоест" ГЕРБ ще играе по нашата ***,ако иска да управлява." Само че не са познали и г-жа Кунева и групата на политическите недоразумения може да останат на СУХО
84
7
 
23
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Тия новоизлюпени "демократични лидери" , забравиха че ДЕМОКРАЦИЯТА и свободния избор им бе поднесен на тепсия от БКП , преименувана за част от членовете в БСП , а в останалата си част , захранила всички партии ,включително и СДС и ГЕРБ с лидери и членове!Мартинчо , Мартинчо, защо рипаш - не е демократично мамин пикльо!
83
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май става ясно, че отиваме на нови избори.
82
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, загубена, та загубена страна. Казанът на българите в ада работи с пълна пара. ГЕРБ се опитаха поне малко да въведат някаква толерантност в политическите взаимоотношения и сума ти партии се наежиха. Ами това че преговарят е желание да се намали идиотската конфронтация между всеки и всички, нито ще канят БСП в коалиция, нито пък БСП иска. Ревнуват ли реформаторите, самолюбци ли, но се държат като малки деца.
81
1
 
12
 
! Отговори
че какъв проблем има преди 9 години
Какво има да се тюхкат тези от РБ. Представят си разделите, които защитават. Като не им ги приемат, остават в опозиция. Като ги приемат, подписват ясно при какви условия подържат правителство, кога с какъв шум напускат коалицията и минават в опозиция. Така ще покажат своята отговорност и само може да спечелят повече. Пък борисов нека си прави ОФ-то. Щом ще е за добро.
80
11
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 9 години
СЛУШАЙТЕ РЕФОРМАТОРИ - БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ МУТРАТА. НЕ СЕ ЧУДЕТЕ, ЧЕ КАНИ БСП. ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЧЕ НЕ СИ ВЪРНА ПАРТИЙНАТА КНИЖКА НАВРЕМЕТО И НЕ СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА, ЗА ДА ОСТАНЕ ВЕРЕН НА БКП. ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ ПО-ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ ОТ БОРИСОВ НЯМА.
79
10
 
9
 
! Отговори
До Berlin преди 9 години
И аз .Искат някой да управлява ГЕРБ и БСП ,абе малумнициии ,*** ви клатят вече 100 години ,не се ли осъзнахте ,от коя партия бяха последните и пак ги искате ,д.....ба *** .Няма връщане в тая комунистическа държава ,отписал съм я .
78
9
 
15
 
! Отговори
куку преди 9 години
Видях това мнение в "Фрогнюз" и смятам , че е точно:Няма какво да се лъжем! РБ са законспириран клон на БСП от същата утроба, която роди и ДПС. По-двулични и по-меркантилни създания не съм виждал особено катъра Рамадан и глиста Москов! Зад тях прозира твърде силно дебелата сянка на гърбавия индийски биволар с *** джуки, за да им се има каквото и да било доверие. Баце им дава шанс като на коалиция, която е член на ЕНП, но и в ръководството на самата ЕНП вече разбраха за какви точно хора става въпрос на думи десни, а на дела леви и деструктивни. Нови избори са по-добрия вариант!
77
4
 
17
 
! Отговори
деФорматор преди 9 години
Смут, я! Като сте си смутени по рождение, така е
76
4
 
20
 
! Отговори
НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ МД преди 9 години
Я ТИЯ ДВЕ ФОРМАЦИИ-ГЕРБ И РБ,ПОДКРЕПЕНИ ОТ ПФ ДА СИ НАПРАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО,СЛЕД КОЕТО ДА СЕ ИЗПОКАРАТ КОЙ КОЛКО ДА ОТКРАДНЕ И ЗИМЪС ДА ВЪРВИМ НА ИЗБОРИ. ТЪКМО НАРОДЪТ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДА ИЗЯДЕ КАЛЪЧКАТА С ЦЕНИТЕ НА ТОКА,ОРЯЗВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ, ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ,ПОРЕДЕН РЕКЕТ НАД БИЗНЕСА И ДРУГИ ЕКСТРИ НА МУТРАТА И ДА СЕ ОТЪРВЕМ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ОТ ОПГ/Организираната Престъпна Група ГЕРБ/ И ПОДКРЕПЯЩИТЕ Я ***.БСП ДА НЕ СЕ НАВИРАТ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ И ДА НЕ ТРЕВОЖАТ НА СЪН И НА ЯВЕ СЕКТАНТА МАРТИН Д
75
9
 
8
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Рекох да прочета някой коментар, но не стават. Ксъмет, че живея в Германия и не съм зависим от българския електорат. :)))
74
13
 
11
 
! Отговори
РБ измести ДПС преди 9 години
Турците гласуваха за Реформаторския блок, защото вътре е Народна парти свобода и достойнство, която по-добре им защитава правата и свободите отколкото ДПС. В лицето на Касим Дал и Корман Исмаилов турците ще бъдат представени отлично чер РБ. Българите също помогнаха на антибългарската партия в РБ да влезе в парламента и най-вероятно във властта чрез гласовете си за РБ. Гласуваш за РБ - получаваш антибългарската партия НПСД.
73
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички срещу Герб и реформаторите е най-добрата коалиция. Милиционерчетата още се надяват да управляват.
72
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За ДПС винаги гласа си бих дал, но за тия костовисти -никога.
71
8
 
9
 
! Отговори
Doko преди 9 години
Гербави ченгета, измислени седесарчета си правят сметката без кръчмар. Абе балъци, каквото е казал и каже Местан-това е било и ще бъде и той ще управлява, елементарна аритметика е. А с времето цифрите все повече ще нарастват, колкото и да не ви се иска и стиска. Така че, който се наведе по-ниско на Боко-той печели мазното кокалче. Смешници жалки.
70
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия червени реформатори, които продадоха синята идея и с Костов ни докараха до клоаката на Европа нямат ли срам да се показват. Една каруца народ са заедно с коня. Лошото е че Бойко им обръща внимание на болните мозъци.
69
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Смут сред Реформаторите: Не е сериозно ГЕРБ да преговаря с БСП"А бе МаЛтинчо, а бе ***,Кой си ти да даваш акъл кой с кого ще преговаря ,кой си ти дето се взема за "последна инстанция" ? Ти през целия си живот сигурно "хляб не си си отрязал" тръгнал си да определяш съдбата на един народ.Я си "натискай парцалите" и си вземай заплатката като парламентарист ,хонорарчетата от " Отворено общество" ,но и мисли ,че има "видов ден"
68
5
 
11
 
! Отговори
пламен преди 9 години
Мартине, няма нищо за чудене БСП и Герб са от една майка БКП и от един Тато Тодор Живков!Интересно ми е вие демократите защо искате коалиция с Б.Б.?? Не ви ли е ясно , че ако се съюзите с Герб на другите избори никой няма да гласува за Вас. Останете в опозиция и така ще си запазите достойнството и честа. Не се плашете, Бойко блъфира , че ще се откаже от мандат.Накрая ще приеме и ДПС, само и само да е във властта.
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** сериозно ли. А стига бе.
66
2
 
10
 
! Отговори
Evroorientir преди 9 години
Ако се замислим, нормално е наистина дясно центристите както се определя ГЕРБ да покани поне веднъж БСП на преговори но само веднъж, за ВТОРИ ПЪТ вече намирисва намек за сглашателство или да се разбърка тотално кошарата на БСП - да видим КАК ЩЕ РЕАГИРАТ, но хората разчитащи на ГЕРБ започват на се съмняват в дясно-центристките ценности на самата партия. Наистина БСП - нямат място в кабинет. Няма как инъче да се осигури нормален комфорт и изглаждане на ръбовете на Реф.Блок.Избуяват ненужни емоции.