Смут сред Реформаторите: Не е сериозно ГЕРБ да преговаря с БСП

Мартин Димитров: БСП и ДПС са виновни за проблемите в България
Обновена: 21 окт 2014 13:56 | 21 окт 2014 10:04,
153
Смут сред Реформаторите: Не е сериозно ГЕРБ да преговаря с БСП
Снимка: архив Булфото

В Реформаторския блок се чуват недоволни гласове срещу решението на ГЕРБ да води втори кръг преговори и с БСП. Това стана ясно от думите на бившия лидер на СДС и новоизбран депутат на Реформаторите Мартин Димитров.

Още по темата
Поканите, които ГЕРБ отправиха към БСП, са силно смущаващи“, каза Димитров пред БНР. Той обяви за много несериозно да поканиш на разговор за управление хората, които са виновни за всички сегашни проблеми в България.  „Кабинетът „Орешарски“ не дойде някъде извън земята, той беше с ясен мандат на БСП и с ясната подкрепа на ДПС“, припомни реформаторът.

Затова според него двете партии нямат никакво морално право да участват в следващото управление и разговори с тях не бива да бъдат водени. Иначе той призна, че не може да се забрани на никого да подкрепя в залата определени политики. „Но когато се правят консултации за управление, има знаци, които са важни – с кой се преговаря, с кой се преговаря два пъти“, каза още Мартин Димитров.

Бившият лидер на СДС беше категоричен, че България трябва да формира дясноцентристко правителство. „И някак мястото на БСП и ДПС не е там“, заключи той.

Димитров и други представители на Реформаторския блок ще имат среща днес със служебния финансов министър, за да обсъдят бюджета и предстоящата актуализация. Според  депутата е притеснително, че в подготвения от служебния кабинет ремонт на бюджета дефицитът, който ще се образува в края на годината, ще е 4%. „Това означава, че Европейската комисия ще започне процедура по свръхдефицит и че България ще бъде санкционирана“, каза Мартин Димитров.

Той обясни и че по време на срещата с финансовия министър ще се търси отговор как с бюджета догодина България да се върне към финансовата стабилност и ниските дефицити.

Димитров обяви и че по време на срещата ще бъде обсъдена ситуацията около КТБ. Реформаторите остават на непроменена позиция, че искат пълно разследване и отговорност. Те настояват и одитният доклад да бъде публикуван. По време на разговорите ще бъде обсъден и ангажиментът на министъра от ноември да започне изплащане на средства от КТБ. „Искаме да видим какво се случва с неговия план. Но и не трябва да се създават очаквания за неща, които няма да се случат“, каза Мартин Димитров.

Възможно е парламентарната група на Реформаторите да бъде оглавявана от съпредседатели по модела на Блока, стана ясно още от думите му. Окончателно решение обаче няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
19
 
! Отговори
pantudi преди 9 години
Притесненията са основателни - кокал изпуска ли се лесно ?
24
0
 
20
 
! Отговори
Смешно и жалко преди 9 години
РБ разчитаха на т. нар. преференциален вот. Сините си мислеха, че ще водят някаква независима политика. Мегленчето пък имаше съвсем други цели - или да бъде евродепутат, който в очите на Европа уж е избран с гласа на сините, или да стане една от най-главните политически фигури в България. Затова сега чудо прави, за да се вмъкне в "широка коалиция" с ГЕРБ.Затова, раздорите в РБ тепърва предстоят. Затова много от сините - по-принципните, изобщо не гласуваха - предварително бяха наясно с нещата.
23
2
 
24
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Марто , машата на Иван Костов !)))Мартин Димитров е един популист и кариерист !(както повечето политици на арената ни )
22
5
 
19
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
И като сме близко до Европа, кво? От 2007 по-добре ли живееш, повече пари ли имаш? Производство ли имаме ново? Има повече ред и законност от 2007 година ли? Ей *** нация сме. Явно гладния в ЕС е по-малко гладен от тоя извън ЕС.
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** са бесни. Спокойно другари ***, хората повечето хора гласуваха за ГЕРБ а не за скапаната приватизаторска седерастия. Вземете си хапчетата и потърсете някой да ви се порадва от зад.
20
7
 
21
 
! Отговори
Silas преди 9 години
До платените по долу драскачи,на Костов му припари,че може БСП да клекне на ГЕРБ и реформаторите ще духат супата.Изхарчиха парите да плащат за гласовете на бабите по Хасковския край и ще им е трудно за нови избори.Има една народна приказка хем му се иска хем не му стиска е това е РБ.
19
1
 
16
 
! Отговори
Да ама не преди 9 години
До "Бънди". Няма нужда от голям държавен дял. Просто часен бизнес не може да съществува на загуба. Е има и "изключения" като Лукойл (смех!). А държавните фирми и общините са развъдник на корупция - просто кажи честно, ако си собственик може ли да подпишеш договор от който си на загуба ?С поздрав.
18
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Или ще има коалиция от ГЕРБ, РБ, ПФ или нови избори.Другото са глупости и прах в очите.
17
3
 
16
 
! Отговори
L. преди 9 години
"И политически зомбита ще бродят по площадите и ще бунят умовете на хората..."Не ги разбирам тези реформатори - всички са провалени политици или политици от провалени партии.
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставете ГЕРБ и БСП да управляват България. Пенсионерите редовно ще си получават 2-та лева годишно увеличение на пенсиите, *** ще получат допълнителни социални придобивки за да не им се налага да пътуват до Белгия за да ползват техните социални помощи, магистралите ще нарастват ежегодно с по два три километра, Боко ще рапортува на Путин че е готов да построи Южен Паток за 3 месеца, а троянския кон регулярно ще си получава зоба от Москва.
15
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не беше Костов и правителството му, щяхме да сме като Украйна или Молдова и далеч от ЕС, като в най-добрият случай щяхме да се редим пред посолствата молейки за визи. Всяка сутрин щяхме да гледаме курса евро/лев как се покачва. Тъпо, безпаметно и непризнателно племе,
14
19
 
4
 
! Отговори
Макарон преди 9 години
До анонимника от 1..."идеологията" на Иван Костов....Ми кво и е лошото ? Ако не беше командира, щяхте да гледате ЕС през крив макарон !
13
4
 
20
 
! Отговори
шщд преди 9 години
Анонимниците от РБ не разбраха ли,че тези преговори с БСП са заради тях и техните глупави и неориентирани изказвания след изборите??
12
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мартин, не само БСП са виновни за сегашното положение в страната.Защо не кажеш нещо за *** ти господар.
11
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо да не преговарят. Те са си от едно котило.
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кво излезе сега според ГЕРБ - БСП добрички, ДПС нашички, само АТАКА лошата.Смешници.
9
23
 
11
 
! Отговори
до 10 Бънди преди 9 години
Хората които мразят България до един са русофили. А ти Бънди си един от тези най-долни български предатели.
8
2
 
15
 
! Отговори
Костов е виновен! преди 9 години
Всички знаем кой виновникът за проблемите в България.
7
9
 
24
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Да Мартинчо точно БСП/ДПС са виновни. Вашия Костов един лев не е откраднал. Ама никога. За мен т.нар. десни са тези, които най-много и силно мразят България.
6
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Този блъф на Борисов, дори и не заслужава внимание.Просто ви държи на каишка-ако не слушате НИЕ от ГЕРБ ще се коалираме с БСП.Просто да им се чуди човек , какво им пречеше да го направя повече от година , когато пак им връчиха първи мандата .Подобно на Меркел.Кофтито е как ще реагирате с НФ-ТАМ БЪКА ОТ БИВШИ АГЕНТИ И ЧЕНГЕТА.Е това ми е интересно за чуя от АНТИКОМУНИСТИТЕ......