Депутатите се събират за първия звънец на 43-то Народно събрание

Първото заседание на парламента е днес от 14 часа
Обновена: 27 окт 2014 09:54 | 27 окт 2014 07:00, Красимир Ангелов
56
Депутатите се събират за първия звънец на 43-то Народно събрание
Снимка: Булфото

Точно от 14 часа днес новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание. То ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който както в предишния 42-ри парламент, е актьорът Стефан Данаилов.

Новоизбраният парламент се свиква с указ на президента Росен Плевнелиев, издаден на 21 октомври.

Още по темата

На първото заседание народните представители ще положат клетва, която гласи: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се". След полагането на клетвата депутатите ще подпишат клетвените листове.

В пленарната зала ще прозвучат и химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Веднага след това държавният глава Росен Плевнелиев ще направи обръщение от парламентарната трибуна.

На първото заседание тряба да бъде избран председател на 43-ото Народно събрание, като депутатите ще гласуват проекторешение по процедурата на избора. Следва избор на заместник-председатели на Народното събрание и приемане на решение за временно прилагане на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Колко дълъг ще бъде животът на този парламент обаче на този етап е трудно да се каже. Преди ден лидерът на най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ – Бойко Борисов, обяви, че е притеснен относно шансовете за съставяне на стабилно мнозинство в рамките на това Народно събрание. „За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична коалиция не е възможна”, каза Борисов след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков.

Лидерът на ГЕРБ не изключи и възможността да се направи „временно“ правителство за срок от няколко месеца, а през есента на 2015 година да има избори „2 в 1“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
16
 
! Отговори
Пак общи приказки преди 9 години
Е как така в 14 ч, бе? Че ние що почваме работа тога у 6 часа да им печем хляба и да им зареждаме магазините и да почистваме улиците. А пъ да ви ринем снега съм станал у 3 ч.. И всичко тава за 500 лв. Те у 12 ч. щели да се събуждат да пият кафе и да си гласят парфюмите, че у 14 ч да миришат добре в лъскавите си джипове. И това за 4 000 лв заплата + тлъсти субсидии, заграбени от труда на трудещете се българи, които работим с честен труд...?!?!?!
18
1
 
11
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
КЛЕТВА СЕ ДАВА ОТ ЧЕСТЕН,ДОБЛЕСТЕН ЧОВЕК,А НЕ ОТ ПРЕДАТЕЛИ И РАЗБОЙНИЦИ.ТОВА Е!
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тия защо вземат по една заплата предварителна.бах мама му.
16
0
 
9
 
! Отговори
Управлявали преди 9 години
НС управлява или ръководи конкретни криминални процеси. Със закон осигуряваш раздаване на необезпечени кредити и присвояваш милиарди .Сключваш дългосрочни договори за ток на баснословни цени с американски централи и ВЕИ-та на .Правиш корупционни заменки на земята .Подсигуряваш офшорното функциониране на държавата . Източваш на европейските фондове и т.н..Т.е , осигуряваш кой как да живее от криминални доходи , чрез силата на закона.На това управление ли му казвате.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименOT DNES ZAPOCVA BORBATA ZA SVALIANETO NA BOKO HARAM.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички многознайковци и особено другарите трябва да се радват.БСП и АБВ ще са тайни патерици на ГЕРБ и ще подкрепят решенията на Буда.
13
2
 
3
 
! Отговори
Те са Врагове Наши! преди 9 години
Ръснете от оня прах на Братухите който съсирва кръвта и готово... Депетати има депетати Има!!! Аз нямам свърших го.
12
1
 
13
 
! Отговори
до 16 социолог преди 9 години
Когато Борисов и Цветанов се разкарат, всичко става ок.
11
2
 
12
 
! Отговори
ДЗП преди 9 години
Да Запалим Парламента
10
0
 
13
 
! Отговори
този Парламент не... преди 9 години
... е легитимен, защото не представлява 51% от българските избиратели. за Борисов не гласуваха 84% от българските избиратели.
9
4
 
8
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Сега другари многознайковци неграмотни кажете как да функционира държавата. Искахте всички партии вън , всички политици вън , статуквото вън и какво стана . Нищо но от сърце. Бареков щеше да променя статуквото и да става Премиер , е и какво стана. Видя от Станишев и хоп в Брюксел на топличко , а ние тук нямаме пари за пътищата , защото трябваше БСП-ДПС-Атака да доказват на Борисов , че той няма да управлява . Сега се оправяйте без ГЕРБ , нали това искахте.
8
0
 
19
 
! Отговори
от народа преди 9 години
До СмяхЧе България е изчезваща държава,спор няма :((
7
1
 
13
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Нормалните хора почваме работа от 7.30-9.00 сутринта, богоизбраните от 14 часа, освен това вече почти месец вземат заплати без да са работили.
6
0
 
7
 
! Отговори
от народа преди 9 години
До СмяхАбе на следващите ще им държи влага и няма да са толкова алчни :)) Щото вече 25 години дерат безнаказано !
5
0
 
8
 
! Отговори
Смях преди 9 години
До от народамного сте остроумни , .....нали вие си ги избрахте , само преди няколко седмици имаше избори .....и какво ако не са тея , нали чакат да ги заместят два пъти по гладни и алчни от тях .Видяхме ги новите личности , дето толкова много ги искате ...МладитИЕ образовани в лицето на младата учителка от Пловдив , дето идваше в СофиЯТА , дето имало много магазини и е интересуваше да отслабнела и да си купела дрешки , нищо че не знаеше даже какъв ли е този паметник пред парламента
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В държава с едно такова племе или по-скоро "стадо", най-логично е да го управляват ***. Противни и нагли, лицемерни и продажни! Всеки се бие в гърдите как няма да продаде гласа си, а по време на изборите се изсипаха предложения за по 50 лв на глас и много "сънародници" коитоса не роми а чисти българи си продадоха гласа.... Е, после с такова продажно племе какда неси заслужиш съдбата? Няма да има промяна скоро! Манталитета е такъв!
3
0
 
15
 
! Отговори
от народа преди 9 години
И ся ако се намери някой джихадист,да им отиде на посещение точно в 14.15 ,цена няма да има тази новина :) !
2
13
 
9
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
Ако Бойко беше наглец като другарите от столетницата и Съсела , вече да е договорил половината министерства с Бат Сали и Местан и четири години нямаше кой да го помръдне.*** и той щеше да е за парлама там и щеше да има сигурни 140 гласа без да чака на златното пръстче на Болен.Но като гледам колко масово плюете по Бойко , явно си заслужавате отново да ви управлява ДПС , както би станало ако го нямаше Борисов.Спомням си колко бяха задружни Местан , Серги и Болен дори година след протестите
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 1 ***!