Преговорите пак забуксуваха, споразумението ГЕРБ-РБ се бави

Реформаторите не са готови с идеи за кабинет, ГЕРБ ги иска
Обновена: 1 ное 2014 08:14 | 31 окт 2014 17:48,
152
Преговорите пак забуксуваха, споразумението ГЕРБ-РБ се бави
Меглена Кунева Снимка: архив, Булфото

Преговорите за кабинет между ГЕРБ и Реформаторите отново забуксуваха. След поредния кръг разговори в парламента между двете формация стана ясно, че писането на коалиционно споразумение се отлага до неясно кога.

Още по темата
Дотам се стигна, след като ГЕРБ поискаха от Реформаторите до утре да им предложат структура и идеи за разпределение на Министерски съвет.

Блокът обаче няма тази готовност, стана ясно от думите на Томислав Дончев.

Докато няма парламентарно мнозинство, което да застане зад програмата на кабинета, няма как да дадем предложения за структура и състав на кабинета, каза след преговорите пък лидерът на СДС Божидар Лукарски.

„По независещи от нас причини изготвянето на коалиционно споразумение се отлага до момента, докато от страна на колегите от Реформаторския блок нямаме тяхното виждане за структурата, разпределението на отговорностите и конкретните предложения за структурата на МС”, каза Дончев. Той допълни, че без тези детайли не може да се продължи напред.

Изявлението му идва няколко часа след като Бойко Борисов обяви, че не е оптимист за края на преговорите и дори обясни, че ако до понеделник няма споразумение, в сряда ще върне мандата.

„Ситуацията е динамична. Това, че днес е постигнат напредък, това не значи, че утре този напредък не може да бъде унищожен”, каза Дончев в коментар на думите на Бойко Борисов.

Въпреки забавянето ГЕРБ обявиха, че имат готовност да работят с най-високо темпо.

Преговорите ще продължат по изработването на управленската програма.

Екипът на Бойко Борисов обясни и че има свое виждане за разпределението на отговорностите в бъдещия кабинет.

„Това трябва да стане на пропорционален принцип”, обясни Румяна Бъчварова. Тя допълни, че идеята на ГЕРБ е решенията в бъдещия кабинет да се взимат с консенсус като се дава възможност за особено мнение.

Преговарящата от името на Реформаторите Меглена Кунева обясни, че няма дадени никакви предложения и уговорки за постове на този етап.

И според нея това трябва да е следващата стъпка след уточняване на програмата на бъдещия кабинет.

Сглобяването й между платформите на ГЕРБ и РБ ще продължи и в почивните дни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия РБ почват яко да ме нервят. Бойко направи сам правителство не виждаш ли, че си заобграден от Ку ви. Уважаеми българи от другите партии, не Бойко ви е виновен за всичко. Вече половин век се мъчим да затриваме можещите и правешите политици, а други хора си варшеят яко и ни го турят от зад често.
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кака Кунка кварталната *** какви *** номера крои.
71
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе онази дето за нея Индираганди е мъж искаше НАЛИВАНЕ В КТБ, какво да коментираме за сприлалата-мутри ГЕРБ та същата свинкя врещеше за оздравяване на фалиралата КТБ!!!!Стига с тия КАЛИНКИ ДРУГАРЮ БОРИСОВ!!!Ама то си същия другар.
70
4
 
15
 
! Отговори
Как? преди 9 години
РБ имат виждане само за програма за грабене, източване на ДДС и приватизация на КТБ от Костов. Как да се постигне споразумение с такава програма?
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Менда от ГЕРБ пак ЛЪЖЕ!!!Ща така бе ГЕРБ,БАНКИ ЛИ ЩО ЛИ????
68
2
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
ВСИЧКИ КОИТО РАЗПРЕДЕЛЯТ БАНИЦАТА ДАНО СЕ ЗАДАВЯТ !
67
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо Кукурева Кукунева още не е в затвора?
66
1
 
8
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Г-да ПОЛИТИЦИ, като гледам какво се случва от към 05.10.2014г. насам, все повече ми се струва, че има два изхода, единия его къде е, през една държава Ислямска държава се нарича, другия е по-далече Ебола му се вика, и при двата хубавото е, че и ВАС НЯМА ДА ВИ ИМА! *** НЕ ВИЕ пак ще оцелеете: в джамията ше влезете, бради ше си пуснете, вярата си ше продадете, че сте и имунизирани с толкова гьонсуратльк и типигьозльк, па и парички си имате: РМДта, КТБта Що не се
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
98 това не е биг брадър, има само губещ ДАНЪКОПЛАТЕЦ!!!Не се подигравай с хората!!!!
64
2
 
16
 
! Отговори
Про преди 9 години
Дали избирателите на Ръб озъзнават, че г-жа Куково Лято затвори блоковете в Козлудуй без решение на ЕК и въпреки, че ВАС и КС решиха да не ги затваряме?!Ами Костоф приватизатора, който режеше от България като д-р Джак Изкормвача от лондонска проститука?Ами осъдения затоврник терорист Касим Дал?Боже, това ли са ни демократите?!?Айде, Герберите ги разбираме, заклети комунисти, отдадения на интернационала и комсомлската доминация!!
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е ако сте на мястото на "спечелилия", с кой бихте направили кабинет? Всичките са фани единия, удари другия. Но пък милионери! Тотална щета са всичките.
62
3
 
19
 
! Отговори
РБ са турци като ДПС преди 9 години
Тези от РБ са хитри, защото знаят, че така събрани са 4-та политическа сила, а разделени са политически трупове, а избирателите им са глупави, защото без да искат гласуват и за етническа партия. Как си представяте партията на Касим Дал и Корман Исмаилов самостоятелно без РБ да изпревари ДПС? Невъзможно! Същото е и с останалите партийки в РБ. Това е миш-маш или турски шербет гювеч, не е никакъв блок. Нито една партия от РБ не може да премине самостоятелно бариерата от 4 % за влизане в парламента.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Руски милиардер купи "Нюрбургринг"
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов взе да прехвърля проблема от здравата глава на болната,победителят на някой от многото малки,големият брат на малкия,препитващият на препитвания и т.н. само и само да не поема отговорност и да има вратичка за оттегляне(бягство).Две седмици баламосваше публиката с какви ли не варианти,ту се навиваше ту се отказваше,а след визитата на "шефа" на ЕНП стана неузнаваем и взе да говори за нови предсрочни избори.Та нали току що проведените избори бяха най-вече заради неговото неистово желание да начело,на върха,макар че веднага върна мандата като победител.Сега май пак не му е изгодно.
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кво да и спасяваш на тая държава....
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да поясня какво значи СПИРАЛА.На входа на предприятието стоят МУТРИ ,а на изхода е техния "матриял-ако"Това са нашите "политици"!
57
8
 
14
 
! Отговори
аяь преди 9 години
Атака напред! Напред с Русия, да спасиме България!
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз още преди ви го казах и пак ще ви го кажа:България се готви за ромско-турски вилает. Не просто министри ще имат ... ПРЕЗИДЕНТ и ПРЕМИЕР ще имат от ДПС ... и така ще стане защото това което е останало в БГ не е народ, а механичен сбор от от взаимно мразещи се частици.Хайде сега дежурните от атака - започвайте с минусите :)))
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги съм смятал , че да си червен *** си е дело омразно и то за една ракия. Този сайт явно е даден под наем на другарите. Айде чао и на следващите избори да внимавате , че ще изтървем влака.
54
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувах за Герб и Бойко, за да доизтрие от земята тоя нещастен народец, съставен от *** мръсни скотове.