Борисов бил сащисан от исканията на патриоти и реформатори

Били му поставени и ултиматуми за министерски кресла
Обновена: 2 ное 2014 07:33 | 2 ное 2014 07:30, Анисия Иванова
305
Борисов бил сащисан от исканията на патриоти и реформатори
Снимка БТА

“И Патриотичният фронт започна да извива ръцете на шефа. Поставили са му толкова изисквания, че той се хвана за главата и вече сериозно се замисля да върне мандата. Причината Бойко Борисов да се отдръпне от ПФ съвсем не е само позицията на Жозеф Дол.” Това пише в днешния си брой вестник “24 часа”, позовавайки се на отговорни фактори от ГЕРБ.

Патриотите заявили в прав текст, че министерството на туризма трябва да отиде при Поли Карастоянова от ГОРД. Първоначално Борисов бил склонен да им даде ведомството, но тогава от ПФ поставили нови ултиматуми: сегашният външен министър Даниел Митов да не остава там, защото е силно обвързан със САЩ. В същото време Валери Симеонов бил категорично против и Меглена Кунева да оглави родната дипломация - тя пък била комунистка.
“Ние можем да дадем подходящ човек за външен министър”, заявил той, без да му мигне окото, като на този етап не бил посочил име.

Борисов бил зашеметен и с друг ултиматум - Вежди Рашидов повече не трябвало да е министър по етнически съображения. Което показало недвусмислено на ръководството на ГЕРБ, че патриотите са не само срещу ДПС, а и срещу всички граждани от различни етноси. Освен въвеждането на час по родолюбие по време на преговорите от фронта заявили, че настояват и за задължително изучаване на предмет “Християнство” в средния курс - до 11-и клас. Логичният контрааргумент, че утре евреите ще искат час по юдаизъм, а мюсюлманите - по ислям, въобще не направил впечатление на патриотите.

По време на тройните преговори в четвъртък в парламента, на които по изричното настояване на Реформаторския блок на масата бе върнат и ПФ, Валери Симеонов заявил, че няма да отстъпи от искането си новините на турски език да бъдат свалени о от БНТ. Тук Радан Кънев скочил: “Не, аз много обичам да си ги гледам, въпреки че не разбирам нищо от тях.” На което Симеонов леко отстъпил - бил склонен да ги преместят в регионалните телевизионни центрове, но само ако управлението стопира планираното въвеждане на новини на турски по БНР.

Според вестника лидерът на НФСБ обаче дал да се разбере, и то повече от рязко, че на повече от тези отстъпки не е склонен: “Ако останете против, няма да имате никаква парламентарна подкрепа от фронта и това ще покаже, че партията на Корман Исмаилов и Касим Дал е проводник на турските тайни служби и радикализма.”

След всички тези претенции, които били предадени дословно на Борисов и които, меко казано, го сащисали, лидерът на ГЕРБ бил подложен и на масирано ухажване от страна на Божидар Лукарски и Петър Москов, които искали да оглавят съответно правосъдното и здравното министерство.

Всички тези ултимативни претенции, и то още преди да са започнали да работят заедно и да са се сблъскали с първите трудности пред управлението, почти довели потенциалния премиер до решението да обяви, че в сряда няма да прави правителство. Което автоматично значи нови избори - от БСП вече декларираха, че не са в състояние да реализират мандата. За останалите парламентарни групи задачата е също непосилна.

Междувременно тече усилено сближаване и напасване на програмите на ГЕРБ и реформаторите, което извършват експертни групи. Очаква се от РБ да декларират още днес, че ще подпишат коалиционно споразумение с Бойко Борисов, който пък в петък им постави срок да реагират до понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още по темата: кабинетГЕРБпреговори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
5
 
! Отговори
Яна преди 9 години
До До Десен Много ми се иска да чуя твоето мнение, кое в момента е най-добре за страната. Искам да разбера от тук "плюещите" имат ли свое мислене или така им е по-лесно.
175
0
 
9
 
! Отговори
До 235 от Десен преди 9 години
Много е лесно да плюеш и да слагаш минуси. Аз обаче предлагам нещо, а ти какво предлагаш?И моля без обиди, когато не си съгласен с някой кажи си твоята теза, ако я имаш разбира се.Ако нямаш по добре замълчи защото плюенете и обидата показва безпомощност и избиване на комплекси.
174
34
 
14
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Все повече се убеждавам че Бойко е един от малкото нормални хора останали в Бг полотика колкото и сега да ми наскачате. Как може да поставяш подобни ултиматоми с един файтон хора.На тези хора им липсва елеметарна коалиционна култура.Г-н Борисов , направете правителство само на ГЕРБ и го внесета в пленална зала да ги видим тогава какви са мъже и дали ще предизвикат избори като го отхвърлят.Вие сте човек спортист и знаете какво е "ва-банг" няма какво да се губи всички напред пък каквото стане.
173
2
 
15
 
! Отговори
se преди 9 години
ИЗБОРИ ИЗБОРИ ИЗБОРИ.......
172
4
 
9
 
! Отговори
ivan преди 9 години
PO DOBRE PATRIOTITE DA IZVIVAT RAZETE NA BOKO 6TE E POLOJITELNO ZA BG VMESTO DPS KOITO IZVIVAHA RAZETE NA BSP 20 GODINI I NI DOKARAHA DO RAZRUHA
171
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
Какво стана сега уж в името на "стабилна България" се скъсаха да се предлагат двете партии РФ съставени от партии, които унищожиха българската индустрия и ядрена енергетика.Създадоха разкола в Българската Православна Църква с подкрепата на американски и други агенти.ПФ се предложи и нищо не искаха в замяна, но пък част от избирателите му вече го надушиха че е *** и сега иска да паднат новините на турски за лъскане на имиджа.Бойко прегърни се с вашия естествен ПАРТНьОР ДПС и Ердоган ще те цун
170
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Милиони руснаци избягаха в америка и европа, вие искате ние да отидем в русия! е е киро на кирия? Мерси! Ако 44 г. бяхме в западния блок, сега щяхме да сме като австрия и шести в европа, както е било тогава! Там беше грешката! Къде са те, къде ние? А не само те, всички на запад! Ако Аспарух е искал да сме на изток, е щял да стои там! Но той е бил умен и е повел народа на запад! Веднъж ни върнаха на изток и беше велика грешка!
169
6
 
11
 
! Отговори
Бойко, Бойкооооооооо преди 9 години
Всичката ти работа такава.Поне едно свястно -АЙНО да беше из-рал за президент........А то????ДРИСОК някакъв!
168
4
 
18
 
! Отговори
ОМГ преди 9 години
Валери Симеонов заявил, че няма да отстъпи от искането си новините на турски език да бъдат свалени о от БНТ.В същото време Валери Симеонов бил категорично против и Меглена Кунева да оглави родната дипломация(външен министър) - тя пък била комунистка.В това Симеонов е абсолютно прав...БОКО ТИКВАТА да не се "сащисва" ,а да подкрепи и 2-те искания!!!
167
1
 
3
 
! Отговори
statistic преди 9 години
За да не се карате за общоизвесни данни, от tradingeconomics/russia/wages следва:Wages in Russia increased to 31071 RUB in September of 2014 from 30763 RUB in August of 2014Популацията е 143.70Million от 143.35Million (пораснала е)Жените се пенсионират на 55, мъжете на 60г.Тези данни съвпадат с wikipedia 31 071 RUB което е 542евро според тях (курса се мени)
166
3
 
3
 
! Отговори
hamurapi261 преди 9 години
Mislya, che vsichko, koeto se sluchva v BG darjavata e bilo, e i ste bade samo edin teatar. Ne vyarvam ni na Boiko, ni na Goiko... Nai-dobre e da gi izgonim ot parlamenta i da badat NAZNACHENI 100-tina chesthi i rodolyubivi specialisti, koito da se naemat s nelekata zadacha da izvadyat darjavata ot kalta. Tova e polojenieto!
165
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Новини на турски по радиото??? Е, стига де, егати и гаврата и унижението вече- да търпим турска реч по официалните медии. Утре какво- официален език ли го готвят да става?. Все едно новини на немски в Израел. Прекалиха вече- по-турска партия от герб има ли? а
164
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво означава сащисан?Това е диалектна турска думаПравилната дума е удивен
163
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците НЯМАТ положителен прираст ! Всяка година намаляват с около 5 милиона човека и това са данни на руския статистически институт. За 20 години Русия е намаляла с около 50 милиона човека. Повечето умират от болести отдавна забравени и изчезнали в беля свят. Отделно над 10 милиона са напуснали Русия. Но нека другарката Путин да си ги брои 140 милиона да му олеква.
162
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
май май *** ,ще е първата официално закрита държава (то не че сега има държава де ) :)
161
0
 
12
 
! Отговори
Не разбирам защо преди 9 години
в училище не е въведен предмета "История на религиите"?Така децата ще разберат какви са приликите и разликите между онези религии,които по традиция изповядват различни групи от българската нация.Ще научат защо са се появили тези различия, след като въпросните религии са от един и същи корен.Ще знаят що е католик, протестант, салафит и други подобниВ този предмет може да се включи информация и за основните празници на християните, мюсюлманите и евреите.Само полза ще има от такъв учебен предмет
160
2
 
15
 
! Отговори
до 193 преди 9 години
"След 2000 г. около 13 милиона руснаци са напуснали Руската федерация и са заживели постоянно в други държави!"Да, ама имат положителен прираст. И то руснаците, а не разните малцинствени групи. А ние имаме отрицателен, така че 2 милиона дето напуснаха България след 1990 никога няма да ги наваксаме.
159
5
 
23
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ама верно ли искат Куневица за външен министър, ако е така Валери Симеонов е напълно прав!!! Прав е също и за Корман Исмаилов и Касим Дал, на турци не се вярва!! Хората не случайно са казали "Вълка кожата си мени, на нрава не". Бойко, връщай мандата, не ставаш, не разбра ли.
158
2
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
До 199 ами така е - мишките се самообвиняват- ти вместо да упрекнеш политиците и бизнеса в кражба на държавни блага вече над 25г - ТИ упрекваш мен ) един обикновен човек живеещ в *** наречена БГ- после ще упрекваш и тези 2 мил българи избягали от Бг - понеже те са виновни че не искат да работят за 350 лв на богатите които имат по един паркинг мерцедеси а иначе са все пред фалит )) ТИ си от този тип хора на които всичко им пречи и всички са им виновни и длъжни за нещо- елементарен си !
157
0
 
0
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Balbo стил - тя подчертава брадичката и е доста по раэлична от коэята брадичка!!! Мустаците и брадата не са свърэани, но придават елегантност и класа!!! Эа эимата е особено удобен стил и ми харесва!!!