Борисов бил сащисан от исканията на патриоти и реформатори

Били му поставени и ултиматуми за министерски кресла
Обновена: 2 ное 2014 07:33 | 2 ное 2014 07:30, Анисия Иванова
305
Борисов бил сащисан от исканията на патриоти и реформатори
Снимка БТА

“И Патриотичният фронт започна да извива ръцете на шефа. Поставили са му толкова изисквания, че той се хвана за главата и вече сериозно се замисля да върне мандата. Причината Бойко Борисов да се отдръпне от ПФ съвсем не е само позицията на Жозеф Дол.” Това пише в днешния си брой вестник “24 часа”, позовавайки се на отговорни фактори от ГЕРБ.

Патриотите заявили в прав текст, че министерството на туризма трябва да отиде при Поли Карастоянова от ГОРД. Първоначално Борисов бил склонен да им даде ведомството, но тогава от ПФ поставили нови ултиматуми: сегашният външен министър Даниел Митов да не остава там, защото е силно обвързан със САЩ. В същото време Валери Симеонов бил категорично против и Меглена Кунева да оглави родната дипломация - тя пък била комунистка.
“Ние можем да дадем подходящ човек за външен министър”, заявил той, без да му мигне окото, като на този етап не бил посочил име.

Борисов бил зашеметен и с друг ултиматум - Вежди Рашидов повече не трябвало да е министър по етнически съображения. Което показало недвусмислено на ръководството на ГЕРБ, че патриотите са не само срещу ДПС, а и срещу всички граждани от различни етноси. Освен въвеждането на час по родолюбие по време на преговорите от фронта заявили, че настояват и за задължително изучаване на предмет “Християнство” в средния курс - до 11-и клас. Логичният контрааргумент, че утре евреите ще искат час по юдаизъм, а мюсюлманите - по ислям, въобще не направил впечатление на патриотите.

По време на тройните преговори в четвъртък в парламента, на които по изричното настояване на Реформаторския блок на масата бе върнат и ПФ, Валери Симеонов заявил, че няма да отстъпи от искането си новините на турски език да бъдат свалени о от БНТ. Тук Радан Кънев скочил: “Не, аз много обичам да си ги гледам, въпреки че не разбирам нищо от тях.” На което Симеонов леко отстъпил - бил склонен да ги преместят в регионалните телевизионни центрове, но само ако управлението стопира планираното въвеждане на новини на турски по БНР.

Според вестника лидерът на НФСБ обаче дал да се разбере, и то повече от рязко, че на повече от тези отстъпки не е склонен: “Ако останете против, няма да имате никаква парламентарна подкрепа от фронта и това ще покаже, че партията на Корман Исмаилов и Касим Дал е проводник на турските тайни служби и радикализма.”

След всички тези претенции, които били предадени дословно на Борисов и които, меко казано, го сащисали, лидерът на ГЕРБ бил подложен и на масирано ухажване от страна на Божидар Лукарски и Петър Москов, които искали да оглавят съответно правосъдното и здравното министерство.

Всички тези ултимативни претенции, и то още преди да са започнали да работят заедно и да са се сблъскали с първите трудности пред управлението, почти довели потенциалния премиер до решението да обяви, че в сряда няма да прави правителство. Което автоматично значи нови избори - от БСП вече декларираха, че не са в състояние да реализират мандата. За останалите парламентарни групи задачата е също непосилна.

Междувременно тече усилено сближаване и напасване на програмите на ГЕРБ и реформаторите, което извършват експертни групи. Очаква се от РБ да декларират още днес, че ще подпишат коалиционно споразумение с Бойко Борисов, който пък в петък им постави срок да реагират до понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още по темата: кабинетГЕРБпреговори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Буда и....политик....Това са две различни понятия в живота...Едно е да си телохранител на диктатор - друго е да мислиш политически за доброто на народа....
195
6
 
17
 
! Отговори
joncho преди 9 години
Ramadan gledal *** na turski bez da razbira - goliam kashmer))))
194
6
 
7
 
! Отговори
tiko преди 9 години
Samo taka Valerka - usukvaj na Boko topkite, toi vse nashiroko e sviknal da zivey - kato deribey.
193
13
 
29
 
! Отговори
123 преди 9 години
РБпоказва, че се бори пак да е във властта. Тия за нищо не ги бива, на за 3-ти път не може да излъжат хората. На следващите избори не бива да вземат и 1%
192
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Буда,оспокой топката и се вслушай в РБ-ДСБ-то....Искаме истинска демократична България,а не комуно-социалистически мафиоти станали милионери с нашите пари!
191
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Върви се с пълна сила към нови избори, а тези "преговори" са за парлама! Бойко е НЕдиалогичен и тираничен човек, всички тези консултации са били само ТЕАТЪР, зад може да каже, виждате ли, аз им дадох възможност, но те не можаха да се разберат. ТОй нокога не си е представял да дели властта, или някой да му дава акъл. Или да му казава на коя комисия-като тая на КФН -да НЕ-назначва хора , като Мавродиев-довчерашен адвокат по регистрация на офшорки. Подобно е положението и с управителя на БНБ, направил услуга за 300 мильона на Цветелина!
190
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баси и смешния позьор. И като си помисля колко *** гласуват за него ...
189
7
 
12
 
! Отговори
.. преди 9 години
Лоша работа - задължителни часове по религия...тия нормални ли са? Това само разделя народа на такива и онакива, и дава власт на духовниците. А където духовниците имат влияние върху политиката, много иначе добри решения не могат да се прокарат заради съпротивата им. Например контрацептиви, право на аборт, право на развод - примери Португалия и Ирлания, които легализират аборта късно-късно и бременните са били принудени да абортират в чужбина. Срам за такава държава.
188
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ Е МАРИОНЕТКА НА САЩ И ЕС ЗА БЪЛГАРИЯ,ВСЕКИ КОЙТО ПРЕГОВАРЯ И ПОДКРЕПЯ ГЕРБ,ПОДКРЕПЯ ТЕРОРИЗМА ВЪВ СВЕТА И МЮСЮЛМАНСКА ДЪРЖАВА,ПОДКРЕПЯШ ГЕРБ,ПОДКРЕПЯШ ПОЛИТИКАТА НА ИСЛЯМИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И ЕМИГРАНТСКИТЕ ВЪЛНИ,ПОДКРЕПЯШ ГЕРБ,ПОДКРЕПЯШ МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ И ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЯТА ИМ,ПОДКРЕПЯШ ГЕРБ,ПОДКРЕПЯШ ЕБОЛА И РЯЗАНЕТО НА ХРИСТИЯНСКИ ГЛАВИ,ПОДКРЕПЯШ КИЕВСКАТА ХУНТА,ПОДКРЕПЯШ ЛИ ГЕРБ ,ПОДКРЕПЯШ ТУРСКИТЕ НОВИНИ ,ГЕРБ Е ЗЛО ,НЕ ПРЕГОВАРЯЙТЕ СЪС ГЕРБ,ЗАПАЗЕТЕ СЕ ЧОВЕЦИ,БЪДЕТЕ ХОРА
187
6
 
9
 
! Отговори
UILWLWKHCNWKHNWKH преди 9 години
KAK MOZE PRESTUPNIZI I MAFIOTI KATO VALERI SIMEONOV DA GI POKAZVAT PO TELEVIZIATA VMESTO DA SA V ZATVORA ,TIA GOVEDA NI UPRAVLIAVAT I NI UZAT NA MORAL ,TIA LAINARISEGA DRUGITE PARTII PODMAZVAZI SE NADPREVARVAT DA SUSTAVIAT PRAVITELSTVO S GERBERITE , TIA HORA OTDAVNA SA PRODALI DOSTOINSTVOTO SI ,PROKLETI DA SA
186
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико за6то се притеснява6,след следва6тите избори пак 6те си първи за съставяне на кабинет.Избори до дупка.Те вече нямат подкрепа от КТБ,няма пари вече да раздават както за последно.ИЗБОРИ ДО ДУПКА.НО ТИСИ ЗНАЕ6 НАИ ДОБРЕ КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ6.
185
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щурофончо защо Боце се врътна на 380 градуса по темата КТБ която му беше приоритет????На Веждичката му окапаха веждите като го чу.Доган си ги врътка всички както си иска а ние гледаме епизод 13 на Империята отвръща на удара.
184
7
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Ами тоя Жозеф Дол бил много долен!
183
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джото.Валери ,Волен болен и накрая Доган ръкопляска с ръчички.Пляс КТБ,пляс държавата.Отмъщението на инката.....
182
6
 
39
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Тиквата орева всичко само и САМО да събори предишният кабинет а сега реве с пълно гърло ,че нищо не става.Нали плю,маза, лъга,клевети в Брюксел и САЩ,аиде сега да те видим" спасителю на нацията".Не деи хленчи ами се хващаи да оправиш този батак в държавата ,които ТИ забърка.Ти си велик пожарникар затова сега ще гасиш този пожар в България.И без хленчене момко!?
181
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От тия НИЩО НЕ СТАВА . Минаваме на родовообщинен строи. Събираме се по градове и села и си правим местни закони ,местно управление така ще стане работата накрая .Никои няма да си губи времето да чака тоя и оня да се пазарят ,лъжат,мамят едни некадърници прости .Някои си ги бил назначил за политици .
180
3
 
13
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 9 години
успяха да ме отвратят тези "десни" най-накрая...десните са т.н. демократи които уж трябва да мислят първо за държавата после за себе си...що е то което ламти за пост и мисли първо за себе си? а) комунист б) демократ ???
179
11
 
22
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
Радан Кънев-премиер! И да се поставят свестни министри.Деян Добрев,Атанасова,оня *** на транспорта,всичко това да бъде подменено с свестни и знаещи хора!
178
4
 
13
 
! Отговори
Десен до Яна преди 9 години
Яна, тук рядко някой казва неща смислено, и когато го направи бива оплюван от разни тролчета и комплексари които незнаят какво искат. Това е големият проблем на Бг преди години първо Царя ни го каза за чипа, после Бойко го каза с материала. Емигрираха над 2 мил. основно можещи и мислещи хора. Е за малка държава като Бг тонва няма как да не даде отражение.
177
10
 
29
 
! Отговори
долни предатели преди 9 години
"Реформаторски" блок - продажници жалки, предадохте избирателите си най-долно и се продадохте на ГЕРБ за една паница леща. Никога повече няма да помиришете власт, и вие го знаете. Това ви е за последно, затова драпате на всяка цена да ръфате каквото можете от кокала и от трохите, които ви подхвърлят.